28 juni 2010 - Sverige

Morsning!

Det börjar kännas på riktigt nu. Fruktansvärt blandade känslor men när man ser att det snart (imorgon) bara är 30 dagar kvar, kan man inget annat än att få en klump i magen.

Jag vill så gärna följa tipsen jag fick på pre camp, men hur ska man kunna släppa taget om Sverige helt? det känns i nuläget näst intill omöjligt. Men det löser sig nog sen.
Jag kom i alla fall på två saker jag ska göra. Usch gud vad mycket som egentligen ska göras.. men i alla fall.. när jag reser till Tyskland så kommer jag antagligen inte ha möjlighet att höra av mig till er i Sverige så då är min tanke att inom en vecka så kommer jag skriva något blogginlägg. Ska försöka göra det så snabbt jag kan, men det måste kännas rätt. & vid mina blogginlägg med start i Tyskland så får ni gärna kommentera! Ett bra sätt med kontakt, för då dör det inte ut helt, men det är ändå tillräckligt lite kontakt för att jag ska kunna fokusera på annat :)



Amanda

22 juni 2010 - Sverige

Tjohej!

Jag mejlade min värdfamilj för en eller två dagar sedan och igår när jag skulle gå och lägga mig hade jag tydligen fått ett svar!
Det var min äldsta värdbror som hade svarat mig, vilket gladde mig, för då vet jag att hela familjen vill ha mig.. eller alltså.. ni fattar? Det är inte bara föräldrarnas val att ha mig, inte för att det skulle ha varit så i vilket fall som helst, men nu fick jag i alla fall en bekräftelse tyckte jag, vilket känns bra! x)

Jag hade frågat om min skola framförallt och enligt min värdbror så tyckte han om den! Skolan var inriktad på konst och kör (eh, haha? :P) med bra och vänliga lärare, speciellt den "viktiga läraren". Så vi får väl se om jag får mod och börjar sjunga i kör, haha.. vilken syn...
På skolan fanns gick det ca 700 elever.. det är väl rätt lagom kan jag tycka.. det är liksom inte 100.. och det är liksom inte 1000, hehe x)
Det kanske känns mycket med 700 elever, speciellt när jag antagligen ska gå i 11th grade.. - innebär att jag kommer ha lektioner med olika elever.. alltså att jag inte kommer ha en särskild klass.. men det är faktiskt inte så farligt. Skolan skulle tydligen inte ha haft så många utbytesstudenter.. så lite intressant hoppas jag allt att jag lär vara, haha!

Sen så svarade han även på vad han gjorde inom "Konstvärlden".. och det var då mest ta foto och sen hade han gjort några skisser (tror jag det var) för ett tag sedan.. sen höll han även på lite digitalt med flygblad och affischer.

Japp, det var väl det jag hade att säga, haha.

Vi hörs, ses och luktas :)


På lägret fick vi en YFU-tröja! najs colors, yessss ;P



haha vad fan hände med min fot xP?

Amanda

21 juni 2010 - Sverige

Halluuuuu!

Landade med flyget igår 18.40 i Malmö. Resan från sthlm till malmö gick väl okej, ännu en gång, men var ändå nervös i början. Tänkte även tanken att nästa gång jag sitter på ett plan så sitter jag själv och jag är då påväg till Tyskland.. uhuu, läskig men spännande tanke x)

Lägret i helgen var i alla fall upp och mycket ner, haha. Det var ju roliga aktiviteter och sådär men allt prat fick en att tänka så himla mycket på vad man faktiskt har gett sig in på. Så ja, det var verkligen ett förberedelse läger och ja, det var jobbigt men det var också riktigt "nyttigt". Det är faktiskt fortfarande jobbigt och jag känner mig som ett psykfall, haha.. men det går nog över sen när jag väl sitter på planet, för då finns det ingen återvändo.. låter kanske stört, men då får jag nog en kick.. typ.. "Nu jävlar kör vi!" typ.. x)
I alla fall nu är ca 38 dagar kvar.. betyder att 40-strecket med är passerat..ca 5 veckor kvar alltså.. fan tiden rinner bara iväg ju, herregud!

Kanske ska berätta lite om lägert med.. hm.. ja, när jag först kom dit med Malin och Caroline fick vi utdelat viktiga papper, som där stod bl.a. om hemlängtan i. Sen gick vi in i ett hus och skulle leka med de andra som redan hade kommit. Vi satte oss ner på golvet och jag känner hur jag börjar på dåligt.. riiiktigt nära på att svimma av någon anledning men det fixade till sig som tur var. Vet fortfarande inte ritkigt varför det blev sådär. Sen lekte vi mördarleken, en kortlek & "funcky chicken".
På kvällen var det även olika stationer där man bla. skulle framföra nationalsången, rita och gissa, sverigekunskap, sätta ut landet, osv. Eftersom jag hade en sådan enorm huvudvärk och frös deltog jag inte så mycket, vilket var rätt tråkigt av mig.. men jag hade inte kunnat göra det annorlunda.

Dagen efter bestod mest av olika gruppsessioner och man var indelade i grupper efter vart man skulle åka och eftersom det inte är så många till Tyskland så hamnade jag i europagruppen. - vi blev 10 st, 3 till Tyskland, 4 till Frankrike, 2 till schweiz & 1 till österrike. I de olika grupperna disskuterade man olika ämnen så som fördomar om olika personer i länderna, hemlängtan, förväntingar och mardrömssenarium, och hur ens humör kommer gå under året. Det var väl främst dessa sessioner som var psykiskt jobbiga. Vi fick även landinformation på Lördagen. Från Tyskland kom det en tjej som hade varit utbytesstudent i USA och berättade om Tyskland. Det var riktigt skoj att lyssna på. Hon sa dock att deras skolsystem var "fucked up", som hon uttryckte sig.. så det känns ju sådär, hahaha! ;P

På kvällen skulle det vara någon lek därute men jag och mina rumskompisar bröt ihop lite istället och stannade inne på vårt rum och pratade, grät och spelade kort, haha. Vi missade även "think", vilket jag inte förstod hur vi kunde göra eftersom det stod att det skulle vara senare på schemat.. men aoup.

På söndagen var det mer chill ändå, vi fick lite mer information från Malin på YFU och våra föräldrar fick mer information ifrån Martin på YFU. När jag skulle hem verkade någon annan ha tagit fel skor så jag lämnade lägert utan skor. Det var mindre skoj och jag lämnade i hast med för flyget skulle gå strax, så hann inte direkt säga hejdå.. men jag lär ju se de om ett år i alla fall, haha ;)

Mer information om stationerna kommer jag skriva sen om, om jag har lust. mihih x)

Hejdå!

Amanda

18 juni 2010 - Sverige

Också var det dags för lägret uppe i stockholm!
Lite smått nervös men det kommer nog att gå bra. Känns lite jobbigt att man inte kommer få ha mobilen.. men jag förstår ju samtidigt varför. Hade det varit så att folk hade fått ha sina mobiler hade man kanske hellre valt att sitta vid den och snacka med de där hemma än att ge de nya människorna på lägret en chans..
Äsch, helgen kommer nog bli skitbra! Trist att vädert inte kommer vara det bara och lika jobbigt som vanligt att vara nervös x)

Men vi hörs och ses efter helgen!

Nedräkning: 41 dagar!

resväskorna packade



Amanda

13 juni 2010 - Sverige

Guten Tag alles!

Har mailat lite med min värdfamilj nu och det känns u.n.d.e.r.b.a.r.t! Jag längtar verkligen som f*n!
Man har verkligen känslan av att.. NU, nu jävlar händer det! Snart börjar mitt år, snart börjar äventyret!
Är så himla förväntansfull och har förhoppningar om att mitt år kommer bli underbart men sen vet jag att jag kommer ha hemlängtan 20.000 gånger om, och önska att jag bara satt i ett flygplan påväg hem för att bara slänga mig i min bästa väns famn och krama henne extra hårt bara en gång till, och sen även bara kasta mig i Robins trygga famn och få en puss på pannan. Även en kram från familjen min (inklusive mina kära katter) skulle jag säkert vilja betala vilket pris som helst för, för då skulle jag få en liten svensk upplevelse, något normalt i min värld, inget mer främmande.
Men det tar vi då! Inte värt att oroa sig för det redan, allt blir nog bra tillslut. Ibland behöver man nog bara gråta och känna att man får ha hemlängtan... men det är ju det min härliga värdfamilj ska hjälpa mig med, att känna mig trygg. & det känner jag redan nu att jag kommer att göra med de.. trots att jag inte känner de, utan bara har mailat med de.

Hur som helst så kommer min skola att ligga 1,5 km ifrån huset, vilket betyder gång/cykelavstånd! Men det fanns buss som man kunde ta. På tal om avstånd så kommer jag att bo 30 minuter ifrån "the big city", så det är som nu ju.. Svedala-Malmö, menar jag.

I familjen är min värdpappa och större värdbror helvegetarianer medan min värdmamma, värdsyster (som ifs inte kommer vara där) och mindre värdbror äter kött ibland, men Kai (värdpappa) försäkrade mig om att det inte fanns någon risk med att det skulle vara slut på någon vegetarisk mat där hemma. Skitbra, säger jag och bugar och bockar!

Andra saker värda att nämna är:
att de har två katter - Max & Mia!
de tycker om att resa - bl.a. till nordsjön eller vid östersjöns kust. BOJHAA! me love the ocean <3

Gud.. om jag inte kommer att trivas så undrar jag vad fan som kan gå fel alltså.

Nedräkning: 47 dagar!



Hälsningar från
en pepp och förväntansfull Amanda x)




11 juni 2010 - Sverige

OCH SÅ FICK MAN VÄRDFAMILJ!!! Vad säger man? BOOOOOJAAAAAAHHHHH :D

Hej, förresten :)!

Idag var det då skolavslutning (regnat som vanligt) men även Mimmi och min vv*-bror Pavels födelsedag, gratulerar, gratulerar liksom :)

* Välkomstvärdafamilj
- blev lite långt det där..

När jag kom hem idag så hade jag fått ett lite brev från YFU (inte de vanliga stora alltså), så jag tänker först.. värdfamilj, ja? hm... sen tänker jag... värdafamilj, nej? Vi har ju glömt inbetalningen den 1 Juni så jag började tro att det var en påminnelse istället.. men var det, det? N E J!
FÖR DET VAR EN VÄRDFAMILJ, YEEEEEEEES.
Så jag har nu pratat med Emelie och mormor på telefon och sen Robin på sms, stackarn jobbar :(
Ville ringa mamma och pappa men pappas mobil funkar aldrig och mammas är urladdad. Ska snart ringa hem till farmor och farfar dock.

Men i alla fall.. min värdfamilj bor i närheten av Hamburg & består av värdföräldrar med tre barn - en 18 åring, en  15 åring & en 8 åring!
15åringen åker dock till USA som utbytesstudent under min vistelse där, så jag kommer inte träffa henne.
De alla ser jättejätte trevliga ut och det känns inte som det hade kunnat bli bättre just nu!

Skolan jag ska gå på verkar inte var så farligt långt ifrån huset.. så det är positivt!
Alltså jag är verkligen jättechokad över denna placering, den är så sjukligt bra! YFU är en riktigt bra organisation!
Liksom helt ärligt... i typ utkanten av en av de största städerna i Tyskland.. är det störtbra, eller ÄR DET?! :)




nedräkning: 49 dagar! (under 50 strecket.. Oh jiiiiisus :'D)

Tjingtjong :)

Hälsningar
Amanda



4 juni 2010 - Sverige

Hejsan hej!

Lämnade datorn hemma idag när jag var i skolan och när jag kom hem så kände jag en sådan abstinens över att kolla min mail. So what did I do?
Jag gick ju direkt in på den.. och vad ser jag? Ett mail från min värdsyster Kristina :D, yiha!



Tjingeling!

Nedräkning: 56 dagar!

Amanda

1 juni 2010 - Sverige

Hejsan, hejsan!

Fick ett mail idag med mycket information från YFU. Det stod bl.a. en vägledning till hur jag ska boka flygplan, vart mitt läger kommer att vara och när jag ska vara där. Samt ett intyg som ska skickas till CSN och lite annat smått och gått.
Det bästa då?

Fick en välkomstfamilj! :D
Familjen Två värdföräldrar och två värdsyskon!
Tycket att det låter hur bra som helst, så jag kommer nog trivas bra där under tiden jag är på läger... vart jag hamnar sen vet jag inte.

Mailade även familjen idag... mest för att säga hej liksom, så väntar på svar nu.
Fast måste dock gå och plugga historia nu snart.

Ses och hörs!

Nedräkning: 59 dagar!

Amanda

RSS 2.0