31 oktober 2010 - Tyskland

Så vart oktober strax över.
Igår var det exakt min tredje månad i Tyskland och nu återstår det 8 månader + några dagar kvar tills jag kommer hem till er ;)

Just nu ligger jag med en dösvullen hals och är trött som bara den. Har knappt kunnat sova inatt och emellanåt så känns det som man ska börja klökas pga. allt mojs i halsen/ eller svullnaden.. jag vet inte riktigt.
Jag tappade även min piercing igår, och nu hittar jag inte den. Hålet växer igen rätt fort, så om jag inte hittar den strax, så var det, det. No more piercing.. hähä xP Oh well.. lite sorgligt men någonstans så bryr jag mig inte så mycket heller.

Såg filmen Brothers igår. Den vart BRA ja! Fast slutet var väl Okej, men inte mer. Att slut alltid ska vara så tråkiga.. jag vill ha klartecken om hur framtiden blir, vill inte tänka ut sådant själv..?
Jajaoo.. ska snart upp så jag kan få i mig varmt te.
Idag är det lite "halloweenfirande" som står på schemat. Hur mycket social jag kommer att vara är en bra fråga. Trött, gnällig, halsont, osv. härligt, härligt..


haha butterfiaa xP<3


Amanda

29 oktober 2010 - Tyskland

Vet ni vad?
Jag kunde inte sova så bra inatt.
& vet ni vad?
Jag har druckit varm choklad.
Vet ni varför?
För jag har fått ont i den där äckliga halsen som alltid vill göra ont på mig. Medan andra får feber, magsjuka, osv. så får jag ont i halsen, jag ska väl inte klaga. Hellre det är magsjuka!!!!! men ändå liksom.. jag blir så trött. Så pappa.. du frågade mig en dag för några månader sedan "sen när då?" - du syftade på varför jag inte drack något varmt längre. Jo, kanske sen jag började förknippa det med halsont? Ingen lust att dricka det när man är frisk juuu. :)
Herejesus egentligen.. undra varför man tar åt sig sjukdomar olika. Vissa får typ aldrig halsont medan det är det enda vissa andra får. Dumast är det när man får halsfluss, eftersom det gör det inte särskilt lätt att sova med en viss lila sak (ska vara lila i alla fall..), som jag råkar föredra.. uh.
Ja, ja, nog om det.

Jag fixade till mitt rum igår... eller ja, det är fortfarande under fixning. Ändrade plats på skrivbordet eftersom jag älskar att fönsterna till mitt rum är så stora så vill jag inte dölja det med ett bord. Fast när snön kommer, så flyttar jag kanske tillbaks det. Känner att det finns någon mysighetskänsla i att sitta och pyssla med något samtidigt som man kan titta ut och se snön falla ner rakt framför en.. wiii x)
I alla fall så kan jag fixa till ännu en fin fönsterkarm nu :)

BTW... jag fick papper ifrån min tysklärare idag. Det var en man som hade skrivit en bok/novell, eller något och den hette något i stil med "the aful german language" - han berättade då hur svårt det är att lära sig detta språket och varför, osv. Det var på engelska och min englska är mest bra när det kommer till vardagligt snack, inte när det handlar om litteratur och sådant, så ja.. jag förstod inte allt men av det jag förstod så var det väldigt intressant. En sak som jag kan nämna av det som stod i texten var ordet "zug" - jag har bara fått lära mig att det betyder "tåg". Men vet ni? det har typ över 10st andra betydelser... jippii... :P När jag vissa det för Jule och Jonas så stirrade Jule som hade sett ett spöke och sa typ " ahhooo stimmt! oh das ist wirklich scheisse!!!", haha, OM det är x)..

På tal om att läsa, så hittade jag bl.a. Anne Franks dagbok i Joruns/min hylla igår... ja, den ska jag läsa. Gud så intressant! Det är dessutom på orginalspråket, så det är ju verkligen Anne Franks ord, inte någon översättare!
Sen hittade jag även lite andra intressanta böcker. Vanligtvis är jag kanske inte så intresserade av böcker, men jag har nog inte gett det så mycket chans på senare tid. Har väl undrat över vilken student som har tid med att sätta sig med en bok och hur de finner intresse över det när det enda man gör i skolan är att läsa och försöka vara klok och sen när man kommer hem är det läxor. Undrar fortfarande över det i för sig men av någon anledning så har jag blivit lite intresserad av det i alla fall.

Nepp, nu ska jag städa vidare. Får väl se någon film ikväll eller något lugnt, vill inte riskera att vara för aktiv och få halsfluss eller något, det hade inte varit så toppen liksom.


åååhh btw... min bildlärare ÄLSKADE mina färglada och abstrakta bilder. Hon sa att dem var Perfekta! :D wiiii!
Sen är hon precis som en annan lärare i Sverige. Less is more. Åh. Så när jag skulle göra mitt kollage så fick jag inte ha färgklickar bredvid bilderna för bilderna var tillräckligt bra. Alltså jag tycker inte alltid less is more och jag är faktiskt så trött på att andra ska få bestäma att det är rätt uttryck. Jag får väl göra min konst hur jag vill, sålänge det inte är kränkande mot någon? Jag lever i en fri värld och får lov att ha ett fritt tänkande, precis som alla andra, så varför ska då en elevs tänkade vara fel bara för att den är elev? Det finns nog en hel del konstnärer som har kommit långt på att inte leve efter uttrycket?! Jag menar hur många tycker egentligen om att se en vit tavla med en svart prick i mittlen som är målade av en känd konstär? Alla blir ju bara förbannade och tänker "vafan.. det kan ju vem som helst göra!" och jaaaa, dte kan ju vem som helst göra så man borde ju få vara unik och göra vad man vill med sitt skapande!!
Jaja, nog tjatat om det med. he-he-he..

Har en sak till att nämna innan jag avslutar här bara... idag på biologin så såg vi en film. De visade typ hur ett ägg som blir till en kyckling behandlas fram tills det att den blir slaktad. Jag kan säga att jag är glad att jag inte har öppnat min mun och stoppat in en endaste kycklingbit i min mun sedan 4 (?) år tillbaks. Ni skulle bara veta hur illa de behandlas. Som ägg läggs de i "lådor" som staplas på varandra sedan kläks dem och lever i alla sröja tills alla är färdigkläkta. Sedan plockas de brutalt ut ur lådorna av hårdhänta människor som bara slänger dem på ett rullband. De åker på bandet som om de bara vore ett föremål. Sen skickas de ut till en bondgård (kanske) där de växer upp. Skickas tillbaks till fabriken när de är äldre och så är det dags för rullbandet igen. Nu tar människorna tag i dem (fortfarande hårdhänta) och hänger de upp och ner som de vore någon jävla leksak... sen färdas de upp och ner tills de kommer till en såg som ska skära halsen av dem så de dör. (eller något sådant) Sen slutade jag kolla.
Köttindustrin är vidrig! Ja, Christopher jag förstår att människor behöver kött men sådan här massproducering gör behandlingen av djurets liv förfärligt. Man behöver ju inte välja att äta kött dagligen. Jag har även pratat lite med Kai över varför han blev vegetarian. Han nämnde att hans största argument skulle vara något i stil med att det är 100ggr så mycket omiljövänligare att äta kött ofta. Energin som krävs till köttindustrin är enorm!
Jag har länge sagt att jag bryr mig inte om att folk äter kött. Alla får göra som de vill, det står jag fast vid, sålänge ingen klagar på mitt val. Men ni som äter kött borde i alla fall tänka mer på hur illa djur behandlas. Okej att vissa inte kan leva utan kött men som sagt, varje dag är väl inte nödvändigt heller?
Nej usch. Jag stödjer inte den industrin överhuvudtaget! vidrigt, vidrigt, vidrigt. Tänk om det hade varit ditt älskade husdjur som hade hängt där upp och ner för att sen få sin hals avskuren och hänga för att förblöda?



Vackra Mulanen vår! Tack Christopher för du sa till de i telefonen att hon var såld. Det är jag dig evigt tacksam för :) och visst är ni med glada över det nu mamma & pappa? ni har väl aldrig ångrat att hon stannade kvar hos oss :) Tänk alla mysiga kvällar när hon sover på din mage, pappa. De vill man inte göra ogjorda :)




Amanda



26 oktober 2010 - Tyskland

Åj gud denna dagen har verkligen varit upp och ner. Den började väl som vilken morgon som helst, segt att stiga upp och sådär.. men jag undrade under hela tiden jag gjorde vid mig och åt frukost vilken min första lektion var. Tillslut kollade jag mitt schema och jag hade engelska och då slog det mig att vi hade ju läxa till någon dag och vi hade tydligen inte engelska på torsdag (där jag hade skrivit att läxan var till) Alltså faaan ta tisdag och torsdag på engelska, blandar ihop det så himla lätt juuu.
Så jag sprang upp på mitt rum, fick en panikattack, vilket innebar att man stod på ett ställe, viftade med händerna och tillslut fällde två tårar sen gav man sig fan på att hinna med skiten på tio minuter, trots att det var omöjligt.
Jag satte mig ner och började skriva min sammanfattning (som skulle vara på 100 ord tydligen, men det glömde jag - det gjorde inte.. *pust*) när den var klar var jag 5 minuter försenad ut genom dörren, vilket resulterade samtidigt i att jag glömde min mobil och min brezel (min lunch) och samtidigt fick kämpa på som fan med cyklandet till skolan i stressstressstresssss.
I skolan hann jag med lite mer av min läxa och det var tillräckligt mycket jag hann med för att det inte skulle märkas att jag inte hade gjort allt. Fan vad stolt över mig själv jag blev där! Hade jag varit i Sverige kan jag garantera att jag hade övervägt att stanna hemma och göra klart det och komma lite senare till lektionen bara för att slippa den jobbiga känsla om att man "aldriiig kommer hinna och att läraren kommer att vara oförskämd mot en inför hela klassen!" - fast i för sig.. det sist nämda skulle inte ha hänt mig i Sverige. Måste faktiskt säga att lärarna har lite mer "förståelse", eller vad man ska kalla det.. där.
Killen bredvid mig i klassrummet hade glömt läxan idag och läraren säger "ooh but what a suprise L!" och tillslut tillägger hon "oh I am so sorry, I should have told you that it was ironi..." och hon pratar i sådan nerväderande ton.
Jag vet att ingenting är fel och ingenting rätt - bara annorlunda, men jag tycker nog ändå det är respektlöst. Varför ska de ha tillåtelse att nästan yttra sig hur de vill bara för att de har en titel som heter lärare?..

Min nästa lektion skulle vara geografi med 9o klassarna för första gången.. det gick ju jättebra och smidigt. Nej. Oh, det verkar aldrig få smidigt här, hehe.. :P
För det första hade min klasslärare sagt att jag skulle vara i klass 9c och ha han själv som lärare. Det visade sig att det var klass 9b jag skulle vara i och de hade inte geografi den timmen direkt.. de hade typ erklära (?), ja någonting i alla fall. Mitt i detta så var ju så klart min klasslärare sjuk med, så nu skulle en lärare vikariera ena timmen och en annan den andra timmen. Kan ni gissa vilka ämnen det blev?
PGW och MATTE ?!?! Ahh... mina favoritämnen liksom. Så ja, jag har räknat lite matte idag. Jiho..

Sista lektionen var historia. Alltså döda mig. Jag blir så himla rastlös så jag bara vill typ få andningsnöd så jag har en anledning att komma ifrån stället, hehe.. det värsta är ju nästan att jag inte direkt överdriver.. Jag har nog aldrig haft så tråkigt på en viss lektion varendea gång. (okej, har bara varit där 2ggr, men ändå.. xP)
Ska visa er min fina teckning under lektionen. Ni får verkligen ursäkta mina mordiska tankar men jag kan inte hjälpa det -.-''

Cyklade hem efter den lektionen sen har jag inte gjort så mycket. Birte kom senare hem med ett paket som hon hade hämtat ut ifrån posten. Jag hade fått en namnsdagspresent från mina fina föräldrar :D Åhhiiii vad glaooo jag blidde :') Tackartackartackar!! <3



oooh härligt att det lilla som står på tyska är fel va. Om ni vill veta vad "jag är snart död" heter så är det korrekta "ich bin bald tot".
Och ni behvöer inte poängtera flaggan. Jag vet att den inte tysk.. men jag hade glömt vilken ordning färgerna kom i så jag gjorde en påhittad (tror jag) flagga.

GODNATT! <3

Amanda

25 oktober 2010 - Tyskland

WAAAAAAAAHHH, Jag vill inte cykla till kören snart. Har ingen lust att stå och sjunga i 1,5h.. öh. Jag kan ju inte ens sjunga, uhhhhhh.
Det var egentligen inte därför jag skulle skriva här men det bara blev så.
Kan berätta att min helg var ganska lugn, gjorde inget speciellt utanför huset på fredagen eller lördagen. Utan satt inne och mekade med projekt som dyker upp i mitt huvud och samt spelade spel med de andra familjemedlemarna här och sådär.
Igår mötte jag upp Marcis på centralstationen. Han sa till mig att vi kunde träffas vid mc donalds.. hej och hå, vad stort mc donalds visade sig vara... så efter ett långt samtal så listade jag ut vart han stod, hihi.
Mestadels gick vi bara runt i Hamburg.. allt var ju stängt. Vi pratade om lite problem han hade och vad vi hade haft för oss. Vi bestämde även vilka "mittelseminar" vi ska välja till YFU och vårt förstaval blev ungdom och musik. "tråkigt" nog så var det i Hamburg redan, så ifall det blir det seminaret så blir det inte direkt någon lång resa, hähä.

Uhm.. mer då? Ähh... hade religion idag för första gången i tionde klassen.. höll på att somna och klökas. Nej okej, inte så allvarligt, men jag ville väl inte se en tråkigt film som dessutom innehöll när de offrade ett djur. NEJ, TACK ALLTSÅ. Var kom förvarningen?

Sen hade jag tyska.. bestämde med min lärare vad hon skulle ta med för extra uppgifter till mig i framtiden. Efter tyskan var det engelska. Usch, hallå läxa.. läsa massa kapitel och fylla i en låång stencil. Orkar inte.. fast å andra sidan, jag är rätt lat, så det är nog inte så jobbigt :).. boken är rätt bra så det är bara till att läsa på och kämpa lite fint med stencilen.

Åhh en extra sak. Låter nog som världens dumaste grej... men den som nog kan få mig att sakna Sverige mest är av någon anledning min katt. Min Charly. Hampus visade mig henne i webbkameran igår.. och jag blir så himla svag. Där står hon och kollar med sina stora, oskyldiga ögon rakt in i kameran och fattar ingenting.. oh lilla stackarn, som jag har sviktit henne och jag kan inte ens förklara för henne. Fanken.
Ja, ja, det blir nog bra... om hon överlever detta året med vill säga. Dör hon under tiden jag är här kommer jag fan lägga all skuld på mig själv och aldrig förlåta mig, så nej, hon får inte dö. Mamma och pappa ni får ge henne extra med kärlek nu tycker jag, mer än dubbelt vad ni redan gör. Ni vet, precis som jag att hon är en krävande liten figur :) <3

Ha det bra! Nu ska jag ta ut min tvätt snabbt som in i och sen cykla till kören.. yihoo..
Tjiiiingeling.



Amanda

22 oktober 2010 - Tyskland

Halluuuuj!

Så vart det fredag. Jisus vad det blåste inatt! men hellre det än snö som dagen innan. Vad fan var det där?! usch, säger jag!!
Birte körde mig igår till skolan och när jag såg snön så blev jag så jefla förbannad, hehe.. det passar INTE in i oktober månad!! Okej med november för det är månaden innan vintern börjar.. men OKTOBER.. nejnejnej. Inte samma månad som jag fyller år. Jag är höst-barn/vuxen/någonting.
Idrotten som vart min första lektion var väl faktiskt helt okej. Det dumma var att jag blev "kvar".. alla andra hade en partner (alltså klassen pratar med mig, men eftersom någon alltid måste bli över om det är ojämnt så råkade det bli jag denna gång xP) och det betyde att jag skulle träna med honom. "aa fan också då", tänkte jag. Ännu värre är att efter kanske en minut så märker jag att klassen står i en halvcirkel och det är bara jag och han som står "därframme". Då slogs mina ögon upp och blev stora som bomber.. "vaafaaaan, jag ville inte visa inför klassen vad som ska göras!! jag kan inte!! jag fattar ju för fan inte ens vad det är han förklarar... paaaaaaniiiiikk....." men jag fick svälja och "visningen" gick åt helvete, men jag överlevde, haha. Usch, jag är ingen bollmänniska :(
Idag har jag träningsverk och jag fattar inte hur jag kan ha ont i rumpan när jag har spelat vollyboll -.-? För otränad i hela kroppen, helt enkelt. fi mig.
Jag hade även 4h tyska igår, först 2h med min klass och sen 2h med sjundeklassarna. Jag vet inte varifrån mitt temprament kommer och jag är inte en gammal surkärring i vanliga fall, men ja, jag erkänner, jag vill skrika "kan ni bara ta och hålla era jävla käääääftaaar! jag orkar inte mer, okej?!". det var huvudvärksframkallande och jag hatar huvudvärk fast att den verkar älska mig. Snacka om obesvarad kärlek. Men jag skrek inte ut det så klart! Det hade varit ganska elakt och korkat. Ne, vissa tankar får man hålla för sig själv i vissa stunder, fast nu delar jag den med er, snällt va :)? hähähä..

Idag är det då fredag. Det var svårt att gå upp och jag hade några enorma påsar under ögonen när jag väl gjorde det. I guess that is why vågar som mig hittar så massa anledningar till att inte vilja resa sig upp ur sängen för tidigt. Det finns noll skönhet i det.. vad som är skönhet är sömn, det är väl därför det kallas att man behöver sin skönhetsöööömn?
Oh well, oh well.. påsarna försvann och jag tog mig igenom mörker och regn tills jag kom till skolan. Första lektionen var Biologie. Jag kanske inte förstår så mycket, men av någon anledning så är ämnet några av mina favoriter här. Kanske är det för jag bara har det en gång i veckan på två timmar? Det låter liksom inte rimligt i mitt eget huvud att jag tycker om att lyssna på molekyler och celler i en växtcell. Äh, jag vet inte. Jag tycker i alla fall om det, och det är det viktigaste :)

Förresten så tänkte jag att jag skulle göra lite av min läxa tills på torsdag i konst. Gud vad det inte gick bra. Saknade motivation till tusen och dumt nog så valde jag temat färger. (HALLÅ AMANDA, hur tänkte duuu? hur ska du få motivation när allt börjar bli grått och trist till att fota färgerna som finns?) oh tusan..
Min lärare tyckte jag skulle arbete på temat med abstrakta foto. Brukar tycka om abstrakt, så jag ser inte det som något problem egentligen, men usch vad det ändå känns svårt.

Förresten har ni tänkte på att det är svårt att fota något färgglatt väldigt abstrakt? Det är ju sällan man hittar massa färger samlade tillsammans så man kan göra ett snyggt foto. Oftast målar man bara sådant och det är ju så det är. Man har ju inte massa färger på en plats däför det skulle bara göra en yr i bollen att se det varje dag.
Änyway.. här är de fem bilder som blev till, som jag kanske använder, får se om jag tar något annat innan torsdag:











vad tycker ni om bilderna folks? Är de bra nog att använda?

<3


Amanda



20 oktober 2010 - Tyskland

Hejsan mina hjärtan! :)
Guu'h.. att en blogg alltid bara är rolig in the beginning..
Kan berätta i alla fall att the days flyter på jeflans bra i alla fall. Mitt schema blev klart idag!!
Ich habe jetzt vier stunden deutsch mit Frau neumanns klasse, und mag ich das? JAA. Frau Neumann ist seeehr nett!

Idag såg jag på facebook att vi har en lä.... alltså vänta nu.. jag kan inte skriva mer. Först skriver jag "att vi hade... nej, vi HAR" sen skriver jag "lächa" istället för läxa.. oh maaaaann alltså!!! fan vad störigt. Men i alla fall! Jag såg att vi HAR läXa tills imorgon i tyska och jag hittar såklart inte pappert.. Har letat överallt. Kom dock på att jag gick inte officiellt i deras klass när de fick läxan, så mer eller mindre så har inte jag fått den, hehe x).. nej men jag ska göra den tillsammans med Jule imorgon i skolan.
Sen på lunchen ska vi ner till Blankenese och äta pommes och handla godis, hähäähähä... x) niemal ohne süssigkeiten.. oder ;)?

Something els?.. hmhmhmmmm... eh.. Mia.. den andra katten har börjat bli lite bättre vän med mig nu!! wiii, hon är en sådan skygg en x) och humhumm.. jag måste städa mitt rum och läsa i en engelskbok. Jippi. Vet ni? Vad hände med min läsning?! Jo, det vet jag. För lite intresse för böcker.. nu läser jag superduper söligt. På engelsklektionen så sa läraren "ta ett papper sen när ni har läst de där 2 kapitlen"... tiden gick... sen sa hon "ja alltså.. nu får ni nog ta ett papper för snart är tiden ute.." då var det bara jag och två andra som fortfarande inte hade tagit något. Alltså gud.. jag brukade vara snabb på att läsa. S.k.är.p.n.i.n.g.


Här har ni mitt schema i alla fall. Gubbarna uppe vid "Måndag,tis,ons..osv" är lite fel. Den där "åhnäj"gubben ska vara på torsdagen inte på tisdagen. Tisdagen är helt okej nu när jag fick fyllt igen luckan med georgrafi.
OOOOHHH ja justeeee! En sak till om mitt schema.. min geografi klass ska vara med 9:klassarna.. alltså..jag ska ännu en gång hoppa in i en ny klass.. oh jisus. Inte jättepepp, om man får säga så. Har blivit lite trött på att hoppa hit och dit nu.. har aldrig gjort det så mycket förut som nu.

Oj förlåt.. mitt schema skulle jag visa ju x).. hähä..
HÄR har ni i alla fall det;

tror ni förstår det mesta, eller hur?
Geschichte är i alla fall historia och PGW är typ.. politik och ekonomi.. fast det kan ni egentligen inte fråga mig om.. fråga någon annan om vad det är, för jag vet nog fan inte alltså, x) Nog den enda lektionen som man håller på att somna in till.

Nu ska jag läsa i min engelskbok och göra uppgifter.
Godnatt. <3


Inte bara du...

... nej det är inte min lilla mesiga charly bara som är rädd för dammsugaren :)
Max letade sig upp i hyllan som stod bredvid mig medan jag arbetade på mitt skolschema när Birte började dammsuga.

Haha, de är för söta x')


Btw, min studenplan (schema) som jag sitter och fixar till nu, kommer bli awsome, hähä. Jag lär väl visa er den senare.

Nu ska jag fortsätta med min schema.. ville mest visa er söta Max.

Morsning!

Amanda

16 oktober 2010 - Tyskland

Godi kvälli på eri! :)

Min sista långa sovmorgon idag för detta lov. uh, sorgligt :(
Det gick rätt trögt med att få igång dagen, men sen gjorde jag vid mig och började fota litegrann,
Runt 4a tiden cyklade jag med Janne, Inga och Ramona till en hockematch. Fast det är typ inte hockey.. de spelar det på gräs och har några konstiga klubbor, hehe.
Det såg lagom brutalt ut och lät det likaså.
Birte och Lenni kom dit också och kollade och jag cyklade hem med de lite innan matchens slut för jag frös så himla mycket. Det är INTE okej att ens tår och fingrar blir isbitar i mitten av oktober!!! Hur fan ska det bli till vintern? ÅHHHH, jag vill inte ha vinter!!!

Vi drack i alla fall varm choklad, åt choklad, sen var det även film och abendsbrot (kvällsmat.. direkt översättning kvällsbröd men det låter ju inte normalt, hehe)
Vi såg 102 dalmatiner.. mähä.. det var ett tag sedan men jao, den var bättre än twelve igår!!

Ikväll blir det nog mer film med Janne, Inga och någon/några andra (?).. sen imorgon ska vi köra till flensburg imorgon kl 8.. åh :(( Jaja dagen lär nog bli trevlig.. men kl 8.. åhhh x(

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Amanda

15 oktober 2010 - Tyskland

Emelie som svar på din kommentar.. alltsådet är lite svårt att svara på.. men haha, jag antar det! För när jag sitter på hästen vill jag bara att den ska gå fortare men så vet jag att de vill att jag väntar med det, så det känns lite småfrustrerande men ja, härligt är det!! x))
och Frida.. ja jag har det hur bra som helst och kul med hästarna :)

Idag gick jag väl upp rätt tidigt, hade bestämt att jag skulle möta Elisabeth inne på centralstationen kl 12. Jag lyckade inte riktigt parera tåget.. brukar ha tur med de eftersom de går så ofta, men självklart inte just denna dagen.. så jag kom 10min försent, men det gjorde nog inte så mycket, haha.
Det var svårt att hitta henne till en början men tillslut dök vi båda upp framför Burger king.. (att man alltid möts vid dessa snabbmatställen för att alla vet var dem är... fan sorgligt) Vi gick sen vidare ut i Hamburg.
Jag hade en väldigt trevlig dag med denna pratglada lilla asiatiska norsken, haha ;P Det enda som är piss är köpcetrumet "europa passagen".. jag får alltid ett sådant tryck i huvudet när jag går därinne! Så om jag redan har huvudvärk.. notis till mig själv.. - GÅ ALDRIG IN DÄR DÅ!
Sen en annan sak var min mat. Beställde mozzarella och tomatsallad.. ni tror inte ruccolan är rent grusig.. ah så himla gott att äta liksom, nej.. så jag åt mina tomater, mozzarellan och även elisabeths tomater och lite av hennes pommes. Alltså btw.. jag har typ knappt varit med om att någon inte tycker om tomater och här vet jag nu redan 3.. alltså halluuuu x)? Det är ju gooooooooott!

Elisabeth åkte sedan till hennes tillfälliga hem (hon bor hos någon i närheten av Hamburg i några dagar, som är släktingar eller vänner till hennes värdfamilj, eftersom hennes värdföräldrar är i sydafrika i tre veckor) och jag tog tåget för att möta Jule och en annan tjej som jag har glömt stavningen på, hehe.
Vi skulle sen möta upp den andra Jule framför bion.
Vi hade bestämt att vi skulle se "step up 3d" men hon i kassan sa att den inte gick idag och då utbrast det ett stort "scheisse" och ett stort "kakee" över de andra tjejerna, haha!
Istället valde vi att vänta 3h på en film som hete "Twelve". Under väntetiden så gjorde vi något som jag ALDRIG kommer att göra igen.. fi fan, fi fan. Det var länge sedan jag fick en sådan inre panik, hehe. Nej, mamma och pappa, det blev inget allvarligt av det, men det var inte särskilt lagligt, så jag säger det till er en annan dag när vi pratar, hehe. Ja och till vissa andra av er med såklart :)

Sen började filmen. Den var inget bra och ja, mer finns det inte direkt att säga mer än att se inte den om ni vill se en underhållande film! Inte värd att slösa tid på. Usch.

Åkte sedan hem och klagande nästan udner hela tiden hur trött jag var och hur mycket jag ville ha min säng. Jag kom hem runt halv 12, hade huvudvärk och var dötrött, sen somna jag.


Amanda


Något extra från den speciella oktobern som sker vart *några siffror* år..

Här har ni några bilder på eh..ja, lite blandat. Något nytt jag har köpt, något jag har fått, osv. Jag har egentligen fler bilder och visa.. men när man fotar med systemkamera så tar det år och ladda upp, och det tålamodet känner jag inte att jag har. Hä,hä :)


från H&M, 10£
och två andra saker om bilden. - jag hade tråkigt en dag därav den ena blåa tånaglen medan de resterande är rosa. (den är alltså inte illa däran)
- det ser även säret ut med att mina tår hoppar långt utifrån skon. De passar mig faktiskt x)


nytt linne och nya leggins. Ja, ursäkta redigeringen av bilden.. men jag kände att jag ville göra den smålustig och allmänt ologisk med färger och skärpa.


Några av mina nya ringar. Miiiijaoou.



Jag har köpt en ko. kooolt va?


Fast jag hade aldrig varit den bästa systern om jag inte hade haft de bästa bröderna som har gjort mina livsdagar till rosor med små törner då och då! Me love you both!


(ej klar.. ska fixa på fler hjärtan på &:et och R:et!!)
Detta får i alla fall symbolisera "vi:et" under några månder framöver. Hjärtana för kärleken som ges och tas och guldet för att det är guldvärt och för att HAN är guldvärd samtidigt som han får mig att känna mig guldvärd. Lite smarttänkt sådär.



min "årsbok" som jag bl.a. fick av Jensen! Mycket, mycket tacksam!


Det kommer att komma fler bilder på annat.
lingtjinglon :)<3

10-14 oktober 2010 - Tyskland

Jag antar att ni redan har fattat att det aldrig kommer hända att jag skriver om de dagar som har varit.. hehe x)
Det har hänt så mycket bara och jag har inte direkt kommit hem i tid för att palla med bloggen.
Men jag kan försöka sammanfatta de lite bättre än tidigare..
Jag har varit med Leah rätt mycket. Jag har bl.a. börjat rida.. fast bara skritta.. vi tar det så smått så idioten här inte trillar av igen x).. Så ja, i stallet har jag befunnit mig rätt mycket! Vädret har bara varit så himla underbart med så det har varit lite som i en saga därute. På onsdagen så hämtade jag upp Lenni för första gången på hans fritids.. det var inga större problem. Leah hjälpte mig att hitta och sådär. Däremot klyddade det lite senare med var lenni skulle ta vägen efterråt men han följde med Janne och Inga till Ingas syster som bor någonstans utanför Hamburg.
En dag valde jag och Leah att baka en klebrig schokoladekuchen.. kladdkaka alltså. Vi hittade inget kakao så vi bestämde oss för att köra till en mack och hoppas på tur. Det hade vi inte.. däremot hittade vi massa annat sockritt och onyttigt mojs som vi handlade.
Istället för kakao tog vi typ oboy.. hähähä.. kakan blev SOCKRIG.. inte så god. Men bättre lycka nästa gång, eller något.

En annan dag när jag hade varit i stallet ett tag så cyklade jag tillbaks hem igen för att möta upp Lenni och Birte. Vi hade bestämt att vi skulle göra en cykeltur.. bl.a. ut till stallet. Så vi körde tillbaks dit och kollade och efterråt körde vi en "omväg" hem. Blir ju inte en omväg om vi skulle göra en cykeltur, hehe. Vi körde inom en bio-laden.. typ där finns "eko"-produkter?.. ni vet sådant som är odlat eller producerat lokalt? Ja, det var rätt nice därinne och vi kollade även runt på deras bondgård :)

Jaoo.. det var väl en okej sammanfattning, tror jag.

Morsninggg!

Amanda

9 oktober 2010 - Tyskland

Vart med Leah för andra gången idag.
Vi åkte in till stan och handlade.. jag handlade en hel del. Handlade jacka, en halsduk, en t-shirt, boktäver i kartong, paljetter som jag ska pynta dem med, guldspray som jag ska färga bokstäverna, och en sparko :D!
I will show you pictures of it someday.. aber nicht heute.

efter besöktet i staden tog vi s-bahn hem och sen cyklade vi båda hem till sig.
Jag sov gott den natten. Himlans trött i mina ben. Det är så fruktansvärt jobbigt att ta sig runt i Hamburg på en Lördag.. fullsmokat med folk och fötterna bara värker! Lusten över att handla och att ens orka få ner mat i magen tappar man och man vill typ bara falla ner i en mjuuuk säng, sluta ögonen och sova, haha.

Ja.. das war alles.
Chio! 


RÖSTA!!

Okey.. ursäktar mig väldigt mycket för att jag inte har skrivit här!! Har bara inte haft tid, har varit mycket i stallet, hängt med Leah, bakat, varit i flensburg och sådär.. jag lovar att uppdatera om mina senaste dagar här snart.. men först måste jag be er om en sak. Jag ser att jag endå har ett antal besökare varje dag så det är bara dumt att inte lägga upp det här..

Snälla, snälla, snälla... gå in på http://svt.se/2.141758/ , lyssna, och sen RÖSTA! 3,50kr är inte så mycket, eller hur? :) man behöver i för sig ha en mobiltelefon.. för er lite äldre som läser x).. men sprid vidare till vänner och släkt vettja, för visst är låten värd att hamna bland de 5 första i alla fall :D?!
Taaaaaaaaaaaaaaaackar :))!


ps: jag vill fan ha en chihuahua x).. hitta detta gullet i stallet, hähä x')

Berlin 8 oktober 2010 - Tyskland

Åh.. nu har det gått så lång tid så nu vill jag mest bara lägga upp bilder från denna dag.. men jag får väl skriva några ord med.
Ähumm.. ska bara komma ihåg först.. hähä.
Åhhh ja juste!
Vi gick runt lite mer i Berlin och kollade på byggnader.. vi hamnade bl.a. utanför domkyrkan.. vi gick även in i en byggnad brevid denna där det fanns statyer på gudar (grekiska tror jag dem bestämt var).
Efter det gick vi till tv:tornet.. köpte biljetter och sedan väntade vi i en timme på vår tur utanför tornet. Där handlade jag ett vykort till familjen min och även ett frimärke i närheten och sen postade jag det.
Uppe i tornet var det så häftigt! Jag hamnade bredvid en man i en gul jacka och jag tyckte han pratade svenska så jag lyssnade lite extra.. och ja, det gjorde han.. haha! Gubben råkade stöta till mig och säger först på svenska "ursäkta" men ändrar sig snabbt till "sorry!" och då tar det tid för mig att ställa om i min hjärna från engelska och tyska men efter fleera sekunder lyckas jag få ur mig ett "Inga problem".. haha.. och han bara "men vad trevligt!" och sen pratade jag lite med honom.. han berättade att i 26 år har han och 2 arbetskollegor besökt Berlin årligen. DET är fan sjukt coolt ändå!

Bilder:









vet inte om alla bilder fungerar för blogg.se är nog lite sär idag.. men hoppas ni kan se dem!

KRAMAR!

Amanda

Berlin 7 oktober 2010 - Tyskland

En heldag i Berlin vart det! Enligt stegräknaren min så var jag uppe i mer än 11.000 steg.. och tro mig.. det kändes. Aj, aj, aj.

Dagen började i alla fall med att jag, Lenni och Kai besökte ett Natur..någonting..museum medan Birte gick ner mot Centralstationen för att köpa biljetter till Dirty dancing samma kväll.
Museumet var riktigt häftigt faktiskt och jag kan nu med stolthet berätta att jag har sett det största dinousariesklettet som har hittat i världen, hihiihi. (kunde inte riktigt fota hela på samma gång.. för ja, det var ju rätt stort, hähä)
Efter museumet gick vi bort till en del av Berlinmuren.. man kunde även gå upp i "torn" som de har byggt i efterhand och få en mer överblick över hur hela gränsen var uppbyggd. När vi var på gräsplätten som en gång tillhörde gränsen så var där bilder på människor som hade dött där.. mestadels var det männ men man såg även några barn och kvinnor. Fan vad hemskt det var att se alltså!!

När vi lämnade platsen så stannade vi till vid en grupp för vi tyckte de lät skandinaviska .. och jarrå.. de var från Norge, hehe..
Denna plats besöktes av väldigt många turister vill jag lova!
Efter vi hade besökt platsen tog vi oss en busstur genom Berlin.. och sen gick vi runt mitt i centrum. Denna plats hade jag varit på tidigare med min konfirmationsgrupp och det kändes så konstigt att vara tillbaks där efter så många år.. jag kände igen EN sak.. allt annat såg inte ut så som jag minns det..men sen är det också en väldigt stor skillnad att se Berlin på dagen och på kvällen/natten.
Vi gick i alla fall upp i en byggnad där vi kunde se ut över en kyrka som blev förstörd under andra världskriget och där åt vi dyr mat.. hähä. Men det var gott i alla fall!

Efter maten gick vi till den där glasbollen jag visade igår. riksdagshuset. Självklart stod det många turister ute och väntade här med.. men Kai kände till ett knep för att komma in snabbare.. och det var att man bara reseverade ett bord uppe i resturangen och man kunde ju bara ta en kopp kaffe och sen hade man tillåten vistelse i det området fram tills kvällen.
En liten cool sak är med att den där restaurangen är också unik på det sättet att det är den enda restaurangen i ett riksdagshus som finns.. om jag nu minns rätt. Så jag har både besökt ett unikt stället och sett den största dinausarien på en dag ;)

Att vara uppe i den där glasbollen var riktigt coolt.. vilken arkitektur ändå! Fast den där guiden man fick i hörlurar.. okej att min engelska är fungerande.. men inte fan fattar jag sådan "svår" engelska.. så den gjorde inte så mycket nytta. Kai blev min guide istället, haha.
Efter besöket där tog vi oss igenom Berlin igen och kollade runt tills vi bestämde oss för att gå hem.
Vi tog en paus i hemmet och sen när klockan närmade sig halv 7 så körde Kai, mig och Birte till Dirty dancing-showen!!
Så helvetes fiiiiiiiiiiiin musikal!!! okej att jag inte förstod så mycket när de pratade.. men dansarna, känslorna.. wiiiiiiiiiii, I like, I like!! :)

På väg hem efter musikalen så råkade jag och Birte hamna på en gata där det stod lite prostituerade tjejer här och där.. alltså jag var nog helt ärligt i chock.. jag hade då fan aldriig sett det där förr, bara på film!.. det kändes så overkligt att folk faktiskt jobbar som det.
Och att de stod där mellan restaurangerna som ingenting medan folk satt och åt.. alltså jag fattar inte det?! ingen sa någonting det var liksom så vanligt att de unga tjejerna stod där och väntade på "napp". Näää usch, usch!!

Ja.. det var min dag med mina mer än 11.000 steg.

Bilder:
















Tjinggggg!!

Amanda

Berlin 6 oktober 2010 - Tyskland

Vi lämnade huset runt halv ett-tiden och körde bil mot Berlin. Det tog rätt lång tid och just när det känns som man har somnat till så var det dags för en paus - stäcka på benen och äta lite på en rastplats. Vädret var i för sig fint och det var verkligen skönt att komma ur bilen.. man hade ju suttit som en mongolid och hela rumpan värkte x).. så nej, inte klaga man på att "pausa".
När vi passerar gränsen till Berlin så skriker de andra i Bilen "wohooo" och sen så säger Kai något i stil med "ooh vilken fantastikst storstad!" Han var ju väldigt ironisk för allt vi såg var åker och natur.. inte ett höghus i sikte, haha!

Vi anlände sedan till vår lägenhet som var hyrd. Ett billigare och faktiskt trevligare sätt än hotell. Sugna på att göra det någon gång så gå bara in på Berlin.de. - Ja, reklam, reklam..
Hela lägenheten var typ uppbyggd av Ikea-möbler.. såklart, haha! och eftersom de antog att jag skulle sova längst så fick jag det enda rummet som fanns... med dubbelsäng, helt för mig sjääälv o.O! Medje att jag aldrig hade fått det av er andra ;).. haha äh bara skoja.. men jag håller på att bli lite smått bortskämd här borta.. fast egentligen så började det redan i Sverige, hähä.. men ändå :)
På kvällen gick vi i alla fall ut i Berlin och vandrade runt. Tog även en buss. Vi såg byggnader och viktiga platser som dels hade med historien att göra.
Jag fotade inte så jätte mycket eftersom min kamera inte riktigt ville som jag. Den ville få bilderna i en väldigt kall ton (blåa) och sen typ bara vara allmänt dum mot mig.. men här har ni några från första kvällen:


centralstationen. Arkitekten kom från Hamburg - Altona.

en vanlig turistbild på mig och Lenni liksom :)

Angela Merkels (hon som styr Tyskland) bostad, om jag inte blandar ihop det.


Lenni leker vid vatten.

riksdagshuset - dagen efter gick vi in i glasbollen där.

Amanda

En hälsning

Har varit i Berlin sedan i onsdags och kom hem idag. Jag orkar inte skriva om alla dagar just nu så jag gör det imorgon.. ville mest säga det och berätta att det var en härlig men ack så utmattande resa! Det låter inte så bra på svenska men jag sa i alla fall under en av dessa dagar: "when I actually am healthy then it is the time when I feel most unhealthy.." För alltså att gå så mycket som jag gjorde... jag kan väl inte säga att jag klagade med ord så mycket.. men man hade ju kunnat undra om jag precis har fyllt arton eller åttio år.. Jag måste verkligen börja träna för min rygg är inte att leka med.. när man sätter sig ner så bara känner man att man äger en hel längdrygg som man inte riktigt har funderat så mycket över annars och sen när man reser sig upp så smäller varenda knota.. haha nä jag bara skoja.. så farligt är det inte! Men ååh vad jag många gånger bara ville säga "bitte, nicht zu fuss mehr!! Ich kann wirklich nicht mehr!!" men jag sa det inte :D Och min stegmätare på mobilen nådde över "health goal" igår, woho!

I alla fall så har jag väl inte så mycket mer att säga.. hela "historian" om dagarna där och idag kommer upp imorgon skulle jag tro.

Åh guuud vad trött jag är.. men har lovat Robin att prata lite ikväll så jag hoppas jag kan hålla mig vaken.. hur gör man det när marabouet är slut och jag känner "sömndoften" som filten utsöndrar?.. oh mann, oh mann.. får hoppas han blir fri till att prata lite snart!

Sov gott på er för det ska jag göraaaa.. länge också för den delen! Berlin är verkligen en härlig stad.. men den klår inte Hamburg! Glad att jag hamnade här och inte där. Ett exempel kan väl vara luften.. och stanken? Stinker väldigt mycket underjord för mycket.. precis som det gör i sthlm.. och luften är bara äcklig.. sen strassbahn.. äh... ni vet sådan som finns i göteborg.. typ tåg .. AH SPÅRVAGN! ja.. de är bara riktigt motbjudande.. snacka om att man inte ville luta sitt hår mot ryggstödet eller egentligen ta i något där.. örkiblörk x)..
Men jajaooo.. god natt på er! <3

Här får ni en liten bild och inte en allt för avslöjande bild över Berlin, som smakprov:



5 oktober 2010 - Tyskland

God kväll på er!

Har precis kommit hem från Leah! Hade en trevlig kväll med hon och hennes syster. Kvällen började med att jag mötte henne på glasscafét här i närheten där vi tog vars en bägare (fatta hur god blodapelsinsglass ärrr!) och satt oss ner och pratade. Mestadels pratade vi om djur, haha och jag fick äntligen slänga ur mig lite om min älskade Nassebjörn därhemma som jag saknar att höra gnällandes på mig om mat x)
Vi gick senare hem till henne och under den största delen så vart vi bara inne på hennes rum och hennes lillasyster dök upp rätt tidigt.. tror hon är lite "Intresserad" av mig, haha! Nej men hon ställer mycket frågor och vill hänga med oss när jag ska kolla på vinterjacka och sådär.. det gör mig glad!

Morgonen idag var väl okej, kände mig fortfarande tom, nersunkad och sådär.. men sedan tog jag en dusch och fräshade till mig litegrann och sen gick jag ut på terassen med dator,mobil,usb-sladd,hörlurar,filten, täcket och mat. Fixade över låtar till mobilen och sen låg jag i flera timmar och bara lyssnade på musik därute och andades frisk luft. Fy vad härligt!

Nu ska jag nanna. Tjingiiisliingiis! :)<3


Amanda

4 oktober 2010 - Tyskland

Tom, eller det känns som det.
Det känns som något har slitits ut och det värsta i det hela är att det inte finns några andra ord som kan förklara känslan. Det var som en miniversion av en dag som tidigare upplevts. Den dag som man kände alla känslor på en gång. Mixa en förbannad känsla med en uppgiven känsla samtidigt som du är nervös, spänd, känner dig trygg men ändå otrygg, vill gå men ändå stanna, vet inte längre vem du är men du vet vart människan, vilken är du själv är på väg. Alltså.. du vet en väg men du vet inte vem som ska åka den.

Allt du inte vill känna tvingas du helt plötsligt att känna. Du känner hat, sorg, längtan och för mycket kärlek. Hela din kropp är upprorisk och varenda del vill springa i olika riktningar. Vad du själv vill är att springa ut för ett stup eller vakna upp från mardrömmen. För händer det på riktigt? Du vill få känslorna att sluta känna. Du vill inte tänka mer.
Hur mycket man än försöker intala sig de positiva sakerna så lyckas de negativa övervinna. Att känna sig deprimerad,men veta att du inte är det - hur hantera man det där egentligen?

När bara enkla saker så som att dammsuga golvet, sätta i batteriladdaren till datorn, dricka ur en pepsiflaska, äta ett choklad och sätta på tv:n, inte är så enkla mer utan kräver en massa energi och tankar. Ex. - vi delade chokladet igår, men nu är det bara du själv.. då känns det inget annat än förjävligt.

Att bli skrämd av mörkret för att du kopplar det till att tiden snart är ute är inte heller enkelt, för hur mycket du än vill så kan du varken bestämma över hur mörkt eller ljust det ska vara ute eller över tiden. Du får bara acceptera läget helt enkelt.





Jag älskar dig av hela mitt hjärta och jag bryr mig inte ett jävlaste skit om vad folk än må säga om de där meningarna. Det må kanske inte ha varat i ens ett år än, men om något känns så rätt som det bara kan göra, så krävs det inte mycket förklaringar.. för det är som en smart människa någon gång i historien har sagt "man kan inte sätta ett ord på kärlek". Det är helt enkelt en för kraftig känsla.
Jag kommer aldrig ångra att jag åkte. Aldrig!! Det har bara fått mig att inse att ta vara på det man har innan det blir för sent. Jag tänker vara uppriktig mot livet, tänker inte trippa på tå något mer - jag har blivit starkare nu.
Att börja leva efter ordspråk är en bra idé. Innan har jag tyckt det är bra ord som man kan följa, men har aldrig riktigt följt mer än två. "some people walk the walk and some people talk the talk" och "att våga är att förlora sig själv för ett litet tag, att inte våga är att förlora sig själv".
Igår såg jag en film "eat, pray and love" - ne, jag förstod inte så jätte mycket egentligen, men när jag tänker lite mer på det. Kvinnan i filmen (som för övrigt är Julia Roberts mamma.. du borde se den kanske ;)?) har fått nog av sitt liv, hon känner inte sig själv längre - har ingen apitit för livet, så hon bestämmer sig för att resa iväg till 3 olika länder under 1 år. Hon har många fall men hon lär sig så mycket! Så vart enda fall är värt resultatet!
Hon lär sig tänka med kärlek, handla med kärlek och gå sin egen väg.
Så människor.. dags att leka psykolog eller något liknande med er. Glöm inte hur lyckliga ni är, ni måste börja fånga dagarna och sluta vara så typiskt kalla svenska människor! Kärlek till varandra när ni älskar varandra (familj/släkt/partner/djur) skadar ingen. Om du en regning dag stiger upp och går och sätter dig vid matbordet ler åt den du älskar och säger att du är glad över att den finns, eller på något sätt visar uppskattning och inte tar varandra för givet, den skulle ju knappast skratta dig rakt i huvudet, eller hur?
Ååå jag vet, värsta hippin här.. "spriiiiiiiiid käääärlek, lallalaa", nej men alltså, jag hoppas ni fattar min poäng i alla fall.. fast det kan hända att jag drog ut på det för länge så poängen tappades.. men jaaaaa, jag ska sluta skriva nu, hehe.

Åh wii, jag mår ju nästan bra nu, haha.
Käääääääärlek på er alla vettja :D

Godnatt! :D<3

30 september 2010 - Tyskland

Hallå där!

Jag vet att detta blir en dag försent, men det blir lite svårt att hinna med bloggen och sådär.
Hur som helst så var skolan okej, inget märkvärdigt. Min grupp var ganska lat och det hände väl inte så mycket.
Sen efter skolan när jag hade varit hemma ett litet tag så for jag, Birte och Lenni till IKEA!!!
Och hur var min reaktion väl där? Jag var i chock alltså :P Jo visst att jag visste att det skulle vara svenskt där och så.. men jag trodde väl ändå att man hade gjort det till lite mer "tyskt", men icke. Den enda skillnaden var ibland språket och sen att de även hade majonäs till pommesen och inte bara senap och ketchup. Men som jag skrev, så var det bara ibland med språket. Såg en skylt i resturangen "kyckling i bitar"... SAY WHAT?! k.y.c.k.l.i.n.g. i b.i.t.a.r.... SVENSKA! det var lagom sjukt x), men jao, hehe, så vart det i alla fall.
Jag kollade mest runt idag för jag vet inte riktigt hur jag vill ha mitt rum än med detaljer och så men nästa gång kanske jag köper lite mer än ett par ljus och två lampor. (jag köpte inte ens det.. för jag fick det O.O! Tackar!)
 
 Vi kom hem lagom sent, så det blev sängen direkt eftersom jag började 8.00 dagen efter.


Amanda

RSS 2.0