29. Januar 2011 - Deutschland

Jo, alltså igår var det inte bara Kais födelsedag (Grattis igen!) utan även min 6 månad i staden Hamburg, Tyskland.
Jag satt på rummet rätt länge igår tillsammans med Lenni för ville inte gå ner där många av Kais kolleger var (A).
Hur som helst så framemot eftermiddagen åt jag frukost och strax därefter åt vi kakor och Kai öppnade sina presenter.

I helgen är det YFU. Idag ska vi åka skridsko och så vidare och imorgon ska vi bygga kollage till YFU (Tysklands?) årsbok. Jag har ingen aning om hur jag ska sammanfatta med bilder, kopier av ex. biljetter och ord över ett helt halvår här PÅ ETT LITET A4!!! Hjälp?

Ska I alla fall strax in med Kai till staden eller så och trycka ut lite bilder, tror jag och sen måste jag kolla upp hur jag tar mig till YFU träffen senare.

Här får ni lite bilder som jag har glömt att lägga upp:










26. Januar 2011 - Deutschland

Am I better off dead? Am I better off a quitter?

Svaret på de frågorna är: nej, det är jag inte. Det hindrar då inte att varje gång låten startar att det känns inombords därför såklart har man då tänkt så, speciellt när det är jobbigt.
Många gånger i början så fanns det många stunder här då  jag tänkte: am i better of dead? Ingen verkade ju se osynliga mig. Hur som helst så är det tilllåtet med de tankarna tycker jag, sålänge man inte tänker på det för länge.

Jag hade även tänkt berätta att allting börjar "Betala" sig nu. Alla de gångerna då jag här har undrat ifall det vore likabra att försvinna så har det ändå gett med sig tillslut. ALLT mitt kämpande för "rättvisa" - menar den rättvisa för den jag är. Rättvisan för att de ska se åt mitt hål med för jag är med viktig och inte dum i huvudet bara för jag inte kan språket.
Jag är så himla glad att folk nu börjar tilltala mig istället för att jag alltid ska försöka kämpa med att få fram några ord ALLTID. Jag försökte gärna prata med dem, men tänkt de dagarna då man bara inte orkar, de dagarna har du inte råd med för du måste i alla fall eftersom ingen annan annars tilltalar dig.

Låter hur bra som helst va? Jo, är det med, men tyvärr så stannar inte mitt blogginlägg där idag. Istället berättar jag vidare om att trots att allting börjar kännas bättre nu så mår jag dåligare på ett annat vis, som jag inte har någon lust att prata om här. Ville mest skriva att allting här känns på topp nu men ändå gråter jag, fast inte av hemlängtan nu.
Har börjat föra lite videobloggar nu som jag kan titta tillbaks på och den senaste började jag gråta i. Den kommer jag att hålla för mig själv för det är inte meningen att någon annan ska få ta del av de orden. Däremot så har jag gjort en annan som ni kan få se en annan gång.

Om jag ska skriva lite om min dag idag då...
Jag drog mig upp till skolan och hade min tysklektion med sjundeklassarna. De redovisade och jag satt bara och lyssnade inte så fullt roligt men rätt avslappnande. Lektionen efter hade vi profilsnack inför nästa årskurs och det var ju inte så jätteviktigt för mig... så jag satt och målade i min kalender. Sen var det PGW, uuuuuh, långtråkigt, jag blundande till bakom mina händer då och då.
På rasten därefter träffade jag sedan på Constantin och han var åter igen tvungen till att berätta hur chockad han var över min tyska. Tyckte att jag inte hade någon accent direkt men det kan han dra sig i röven på att jag har! För han har inte utdelat jättemånga meningar med mig och då hade han deffinitivt hört den MEN jag bugar och bockar, haha.
Sista lektionen spenderade jag bredvid isis sida och hon och jag letade en reklam, turligt nog han vi aldrig presentera vår reklam för klassen ..men då ska vi göra det nästa onsdag :( vill inte.

Tog bussen hem efter skolan och pratade bl.a. med Jule att vi måste hitta tid någon gång att göra något tillsammans! Sen när jag kom hem åt jag mat med lenni och Birte och snackade.

Rusade till tåget men missade det och satte mig på en bänk med hörlurarna i. Efter ett tag kommer en gubbe och ställer sig framför mig men jag sitter med huvudet nere i mobilen och försöker ignorera han för jag ville inte prata med en full tysk.
I alla fall så ville inte han låta mig vara utan gav sig inte och gick därifrån så jag tog ut hörlurarna för att börja prata svenska så han skulle tro jag inte fattade och sen gå därifrån, men icke. Så han testade sin engelska och jag körde vidare på svenska. Han nämnde massa länder som jag kanske kom ifrån och tillslut så gissar han fram till Danmark. Jag förstod inte ifall han kom därifrån men något sådant var det. Äcklet tyckte också synd om mig och ville klappa mig på mitt knä och säga "stackars flicka" för han "trodde" jag hade blivit utslängd från mitt hem eller rymt hemifrån, jo men eller hur..
Sen pratade han något med att tyskarna kan dö och var allmänt agressiv i rösten sen ville han inte att jag skulle bli arg så han ville ta i min hand och be om ursäkt. Fega jag vågade inget annat men usch vad jag inte ville röra i kräket. Jag behövde ingen ursäkt det hade räckt med att han hade gått sin väg.
I efterhand så var det nu dumt av mig att börja prata svenska. Förstå hur jobbigt det är att låtsas att inte förstå vad den andre säger och spela dum. En gång "försa" jag mig genom att svara nej på att jag inte var utkastad hemifrån men han var för korkad för att snappa upp det. Eftersom jag inte kunde börja prata tyska mitt i allt så bad jag han på svenska att låta mig vara, bara för att få ut det ur mitt eget huvud.
Tillslut gav han sig dock för att han tyckte jag var körd i huvudet eller något, men om vi ska prata fakta vem var det som var körd? Om någon inte förstår vad den andre säger (han trodde ju det i alla fall) då forsätter man väl för han inte? Inte om man tigger om pengar eller liknande då väljer man en annan människa?
I alla fall så vände han sig om tillslut och mummlade något i form med att jag var korkad eller att jag var lika korkad som han. Knappast, vill jag säga! Mitt huvud är inte förstört av den jävla vita vinen i tetrapaken som han antagligen hade köpt inne på Lidl. När han sen gick bort så rusade jag snabbt till en annan bänk bakom skulet med stolar i. Kände tårarna och ville inte vara ensam så ringde Robin, mitt hjärta <3

Åkte i alla fall senare till sport und spass och tränade med Annika. Först påbörjade vi "soft fitness" men HA-HA, den var föööör soft. Det avr typ för äldre och usch, vad vi inte kunde hålla oss för skratt x')
Vi gick ut efter ca 20 min och väntade på att modern dans skulle starta. Sen dansade vi :)
Annika åkte hem efter det och jag gick och handlade present till Kai, som fyller år på fredag!

Åkte hem och pratade sedan först med Kai men sedan med Birte med om mannen på perrongen. De berättade bl.a. att jag måste veta att ifall det är något så är det bara till att slå en snabb pling och sen pratade lite om att jag, ifall det händer en gång till måste leta upp andra människor och ställa mig bland dom och säga "kann ich bitte hier stehen? der mann da sprechen mit mir und das möchte ich nicht" eller gå upp till kiosken eller något. Ja, nästa gång (ifall det blir en...) så ska jag handla annorlunda. Vet i för sig redan att jag kan ringa de ifall det är något men jag tyckte inte det var rätt tillfälle att prata tyska för var rädd att han skulle komma tillbaks..
Aja, han skadade inte mig men han gjorde mig rädd, annars är jag hel :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sovaaaaa... Zzzzz! Är så himla trött!







Wochenende




















Hemskt vad mycket bilder det blev på mig men det är bara för att igår när jag fotade Annika så fotade jag med hennes kamera och hon gjorde tvärtom (använde min när hon fotade mig) - och jag har inte bilderna från hennes kamera än. Dessutom så använde vi hennes kamera mer när vi fotade båda två för att hon har en sådan speciall grej på sin kamera och för att min kamera inte ville arbeta med ljuset i rummet.
Jag hoppas dock hon pallar skicka bilderna till mig snart!! haha, hon ligger faktiskt efter med det... hon har massa mer andra bilder som hon ska skicka till mig! Stackare :))

OOOH btw, visst är hon söt i sin nya hårfärg?? Jag går åt det ljusa och hon åt det mörka, så vi möts på mittlen typ. Hon var jättefin i blond med men hon tröttnade på det efter tre år som fejkblond, hihi och jag tröttnar nu på att vara brunett, så hej hopp nu ska jag bli blondin.

23. Januar 2011 - Deutschland

Hej allesammans!

Det är verkligen INTE så att jag tappar min svenska men jag börjar märka att det är lite svårare då och då att finna ord och min stavning.. vissa dagar eller tillfällen är den bara s.ä.r.
T.ex. tidigare idag när jag skrev lite med Robin så skrev jag bl.a. :
- motsattsen (motsatsen)
- sammanhang (et - skulle med vara med)
- Disskutera (diskutera)
- dessa person (-erna - skulle vara där med)
- fullkomlikt (fullkomligt)

Ja ni hajar, det blir lite oftare fel nu än tidigare ville jag mest ha sagt.

Min helg var i alla fall en fin helg som jag tillbringade hos snälla frisörer tillsammans med Annika och sen hela lördagen tillbringades med Annika! Jag hade en av mina bästa dagar i Hamburg!!

Idag var mindre skoj, vaknade upp med huvudvärk och blev allmänt irriterad egentligen. Tänkte att det är inte rättvist att jag får huvudvärk en söndag det ska bara de bakfulla ha, men icke, haha..
Huvudvärken satt i inprincip hela dagen och efter att jag gav med mig och tog en ipren så släptte den efter en halvtimme typ. Det hängder fortfarande i lite smärta men inte stark som tidigare.

Jag lägger upp några bilder här med (har gjort det på facebook redan) från igår.

Hoppas er helg var trevlig, vad har ni gjort? :)<3

18. Januar 2011 - Deutschland

Hade två lektioner idag. Engelska och geografi. Skulle egentligen ha historia med men hade ont i huvudet så orkade helt enkelt inte.

Tog 3 mackor en full flaska med vatten och la mig ner och vilade. Nu är det bättre, fast ja, nu har jag lite ont i halsen, precis som igår. Fast inte sådär jäääättemycket men känningar eller vad ma ska kalla det?
Vill i alla fall klippa mitt hår idag, så ska se om Annika har tid för det är hon som vet var det billiga stället ligger.

Åh, juste har läxa tills imorgon också. FÖRRESTEN jag har nu övat på min redovisning på torsdag,ja... eh, det lär bli konstigt, men det lär nog gå ändå! :)

Så, ska ringa Annika nu. Tjingeling!

En sak till förresten.. när R var här så sa han att jag ser äldre ut för "Varje gång" - inte stämmer det ;)?





17 Januar. 2010 - Deutschland

Okej, då ska man iväg och träna idag för en gångs skull. Har inte haft yoga nu på två veckor. Eller mer? Jag vet inte, det har varit Jul och sen var jag upptagen en gång med läxa och gången efter det (förra gången) var det inställt.
Men idag jävlar... vill jag säga. Det säger jag också, MEN sen sätter jag det där stora MEN:et och säger med att jag har huvudvärk. Så hur pass mycket "nu jävlar" det blir, vette katten.. dit går jag i alla fall med vattenflaskan i hand. Så farlig är inte huvudvärken - fast den lär väl bli värre idiot om du tränar..

Om jag nu ska ge update om något mer viktigt så vet jag inte vad det skulle vara. Skolan var sådär lagom normal och tråkig. Kören var dock inställd! Yej, eller ja okej.. vi ska ta igen den tiden på lördag.. väldigt mycket inte jippi.

Was noch?
Öh.. ingenting. Jag har ingenting mer att berätta, spännande va? haha.
Denna vecka ska jag i alla fall klippa mig hade jag tänkt. Det var några månader sedan sist nu, haha.

Säger väl adjö och godnatt nu.


Amanda

16. Januar 2011 - Deutschland

Vet ni vad?
Idag har jag varit här i ett halv år och det är nu hälften kvar. Har faktiskt lite blandade känslor. Saknar Sverigehemmet och livet där osv. Att liksom få komma "vidare" i livet. Har ibland kännts som att jag slösar bort tid här när jag kan ta och gå mitt sista år i skolan och få det avklarat - men nej, det är bara strunt. Det är hemlängtan som har talat. Det är inget fel alls med att ta studenten ett år efter alla andra, då har jag bara mer tid på mig att bli säker på vad jag vill läsa vidare till och inte senare slösa bort år på en linje som jag sen kommer på är helt fel.

Den andra delen med känslor är att jag med kommer att sakna det här. Tänkte speciellt på det när jag satt inne på mitt rum idag med Lenni. Vad fan .. hur ska jag klara mig utan det charmtrollets charm varenda dag? Ahh.. jag kommer sakna hans fräckheter och tuffa attityd! Kan tänka mig hur svårt det är för Jorun att vara borta ifrån honom ett år! Tänk... han kommer bli så himla vuxen under tiden jag inte är här eftersom han växer på för fulla muggar redan nu. Åh. Ja,ja. Det blir nog bra! Jag uppskattar i alla fall båda mina liv!

Huvudsaken till att jag egentligen började skriva på bloggen idag var att jag ville visa er vad jag igår köpte. Blev himla nöjd med hur jag fixade till det, men sen kom ju också den där tanken. Fan, det ska vara så ett halvår - ska jag ta med det hem sen eller inte? Egentligen är det inte färgerna till mitt rum och jag kan ju skänka Jorun det.. Vi får se.

Här har ni i alla fall bilder på hur det blev:





lite småfint blev det? :)

Nåja, ni får sova så gott!
Godnatt på er.

Amanda


14. Januar 2011 - Deutchland

Guten Abend!

Ja, also.. Heute war meine tag ganz kurz. Ich hatte nur 3 studen schule und ja, das ist ganz, ganz wenig. Erst hatte ich Biologie.. langweilig, ja genau. Dann hatte ich deutsch. Oh mann, ich war so nervös weil ich habe gedacht das heute sollte ich meine vortrag machen ABER falsch. Es war nicht genog mit zeit für das. So.. montag. Dann muss ich das machen. Ah, will nicht! Also, ja oke, es ist eigentlich nicht so schlimm weil ich kein note in deutsch bekommst, oder doch, wenn ich will ein note bekommen dann kann ich dass sagen, aber ne, haha. Will lieber nicht :)
Meine classe ist echt nett. Viele haben heute gesagt "oh Amanda du scharf das.." und so weiter und, ja.. ok, vielleicht. Ich muss eigentlich nich nervös sein aber ich kann das nicht helfen. is just happens.


So was noch? Uhm, ja.. also, Nach der schule habe ich nicht so viel gemacht. Ich hatte eine pizza gegessen und so aber sonst.. nichts besonders.
Heute abend soll ich Leah treffen und dann fahren wir ein bisschen weit weck. Wir wollen Annika hören!! Sie singen heute in die kriche! Oh, ich freue mich so!

Oh.. schwedish auch vielleicht? ^^

Öhm.. min dag var kort. Jag hade bara tre timmar skola och det är väldigt, väldigt lite. jag hade först biologi.. tråkigt, jag precis. sen hade jag tyska. oh man, jag var så nervös för jag trodde att jag skulle jag göra min redovisning MEN fel. Det var inte nog tid för det. Så... måndag. Då måste jag göra det. ah, jag vill inte! Alltså, ja okej, det är egentligen inte så "farligt" för jag får inget betyg i tyska, eller jo, om jag vill ha ett betyg så kan jag säga det, men nej, haha. Helst inte :)
Min klass är riktigt trevlig. Mpnga har idag sagt "oh amanda, det klarar du", och så vidare, och ja.. ok, kanske. Jag måste egentligen inte vara nervös men jag kan inte hjhälpa det. Det bara händer.

Så vad mer? Uhm, ja.. alltså, efter skolan har jag inte gjort så mycket. Jag åt en pizza men annars.. inget särskillt.
Ikväll ska jag träffa Leah och vi åker iväg lite. Vi vill höra annika!! hon sjunger idag i kyrkan! oh jag ser framemot det så!

ha det så braaaa!!!



13. Januar 2011 - Deutschland

Vet ni vad höjden av lathet är?
Att vara kissignödig i all evighet men inte orka resa på sig och sen när man väl känner att "jaaa, nu orkar jag" - då blir det upptaget på toan, så nu blev man helt plötsligt lat igen för det innebär att man måste antingen gå upp eller ner för en trappa. Haha, gud. Varför måste två personer bada och duscha efter varandra just nu när blåsan vill sprängas.. kej, överdriva kallas det, men ja :)

HA, nu när jag skrev "men ja", fan.. de orden förföljer mig. Jag säger det alltid i talande svenska och vet ni vad? jag gör det ta mig fan alltid i tyskan. Också det av lathet, hopplöshet eller liknande. Antigen pallar man inte förklara vidare eller så ger man bara upp med att fortsätta prata för att det snurrar i huvudet på en, i mitt fall nu så är det tyskan som snurrar och ibland orkar jag inte ens försöka formulera mig.

Hmm.. vad har hänt idag då?
Öh, jag sov rätt konstigt eftersom jag somnade på eftermiddagen i 3h. Så på morgonen var jag typ vaken men ville inte vara det? Hur som helst så kom jag upp, gjorde vid mig, åt frukost och gick till bussen.
Det börjar verkligen bli mycket bättre med mig och prata "småprat". Jag vet inte varför det kommer såhär sent men jag börjar i alla fall komma bättre in i klassen nu. Idag var en riktigt bra dag.
Mina två första två timmar var sport. Vi spelade vollyboll. Jag hade jääättekul men var så himla trött och under ett tillfälle så ser Leah helt efterbliven ut när hon försöker fånga bollen och alltså då.. då föll jag ihop av skratt och var väldigt nära tårar. Såg så fruktansvärt roligt ut!!! x')
Fick även reda på mitt betyg nu efter ett halvår. Får en 2+. Ni som inte känner till deras system så har man från 1-6. 1 är det bästa, så jag är nöjd med mitt betyg!

Sen var det kunst. För en gångs skull hade jag tappat motivationen där också. Vet inte vad det berodde på men jag hade ingen lust att måla. Mitt "projekt" känns bara så trist så vill bara bli klar med det.

Vi hade senare tyska. Folk började presentera deras kurzbiografie. När Liza hade presenterat så fick hon välja vem hon ville höra. Hon valde mig och jag säger väldigt högt "NEE!" hon bara "vill du verkligen inte?" och jag "neeein wirklich nicht!" Jag behövde inte då men när jag pratade med min lärare efter lektionen så missförstod hon mig från början och jag tror egentligen hon valde att missförstå mig för jag var inte så himla otydlig och fel i vad jag sa. AH, så nu ska jag göra det imorgon och klassen ska hjälpa mig under hela presentation. Ja alltså fan, det kommer bara bli så jävla dumt. Vet inte ens vad jag ska säga.
"Här är min familj, Robin, Annika, Emelie, Marcis och mina katter. De betyder mycket för mig, vad mer vill ni veta?" Nej, alltså jag har väl mer och säga, men shit, jag vet inte var man börjar, slutar och allt. Det är inte så lätt att prata spontant på en redovisning på tyska, tro mig!

Åkte hem snabbt i den stora pausen och hade glömt nyckel så fick vänta ett tag innan Kai kom hem och låste upp. Gick upp på rummet och åt chips. Jättenyttigt, jag vet.
Tog bussen tillbaks 20 min senare och hade tråkigt tyska. kändes inte som jag lärde mig något. Kul.

Har inte gjort så mycket annat idag. Det har förresten regnat idag :(

Ska nog faktiskt gå och kissa nu, för er information, haha. Sen blir det duschen och ja, social kan jag med tänka mig att vara. Haha.

Sov så gott folket!

12 Januar. 2011 - Deutschland

10 månader med Robin idag. Ville bara nämna det till en början med, haha ^^

Idag var det vollybolls turnering i skolan hela förmiddagen. Gud vad jag saknade motivation och ork. Var så himla trött och att en tjej i laget var så jävla tävlingsinriktad hjälpte inte. Tycker det är fruktansvärt dålig stil när en människa går och gnäller på alla. VI ÄR MÄNNISKOR, VI ALLA GÖR FEL och missar bollen ibland. DU med råkade jag lägga märke till men då ler du istället - tänk om jag hade gett dig världen min över hur hopplös du är för att du inte var bra nog och kunde skjuta bollen över nätet.
AH, jag blir så oehört trött på sådana människor.
För saken är också den att oavsett hur mycket hon må tro att hon tillför till laget genom att "styra" upp så gör hon det inte i mils längder. Hon gör det faktiskt bara värre. När hon drar till sin negativa energi drar hon ner laget i botten, mer än vad lilla miss J tror. Vem blir mer spelsugen när man känner av den energin. INTE jag och ingen annan heller skulle jag tro. Vi vann ju bara 2 gånger. Gud, den lilla flickan måste lugna ner sig. Det var ett jävla spel, det handlade inte om ett livsavgörande ögonblick när vi låg under med några fjuttiga poäng.
På gröten så klämmde hon även ur sig då och då onödiga saker som "sätt upp håret"  - jag hörde inte direkt vad hon sa för att hon mumlade men hon visade samtidigt med händerna och när jag frågade vad hon sa så sa hon "nä, skitsamma" .. men då tänkte jag : nä så fan heller att det är! - "jag vet att det är bättre, men jag kan inte för jag har hvuudvärk" - "aha, jasså då förstår jag" *ler*. Jag skulle inte behöva förklara mig för hon har inte med det att göra. Om jag inte har mitt hår uppsatt helt plötsligt så har jag väl min orsak och det kvittar vad fan den är. Hon har ingen rätt till att vilja säga till mig vad jag ska göra och inte göra. Jag sätter upp håret om jag vill och jag tar bollen och försöker träffa den när fan det behagar mig!! AH. Så nu ska jag med ta och lugna ner mig. Sorry, för den dåliga energin jag nu skickade iväg till er!

Ska nu genast bättra mig och berätta om något som är vädligt behagligt. Äta, dricka och sova!
Efter skolan så tog jag bussen hem, åt pizza tillsammans med Birte och Lenni sen gick jag upp och la mig. Sov i tre långa fina timmar och blev väckt av att Annika ringde. Fixa till mig lite och tog s-bahn för att möta upp henne på jungfernstieg. Vi åt och pratade som vanligt, hihihi. Sen när vi skulle åka hem så var jag fortfarande i sömngång och tog fel tåg - riktning flygplats. PUUH, tur att musiken i öronen tystande så jag hörde rösten i tåget innan jag hade åkt hela vägen till flygplatsen. Hoppade av och fick vänta 9min på rätt tåg, haha. Herregud.

Kom sen hem. Pratade med Birte och Kai, gjorde min tyskläxa och nu ska jag sova.
GOOODNATT

8. Januar 2011 - Deutschland

Var ett tag sedan jag skrev ett inlägg nu över hur mitt liv går här.. sorry!

Min jul var jättefin och nyår med! Vi var hemma på julafton eftersom Mor- eller farföräldrar inte kunde komma pg.a. snön.
Jag fick mycket fint och julmaten bestod lite av min beställning, haha. Jag tycker så himla mycket om Kais auflaufs (gratäng) ^^
Jag skypade även i en timme med hela rama släkten och sen blev det ca 5 snabba min med Robin, Anette och Patrik!

Efter vi hade kollat på en film som gick på tv så stod helt plötsligt tomtens säck utanför huset och så lycklig Lenni blev, åååh! Ingen "trodde" på han och han fick nästan ögon i tårarna så mycket han försökte få oss att förstå att säcken verkligen stod där, auuw!
Jag fick många julklappar som har med själva Hamburg att göra (ex. en anteckningsbok), sen fick jag sjukt mycket strumpor, precis som önskat så jag blev riktigt glad! Fick även det andra jag hade önskat mig - något för torr hud och en minordbok som är lättare att släpa med dig till skolan.
Av mammis och pappis fick jag bl.a. ännu mer strumpor :D! En sköön mjukisdress och en av de finaste pyjamasarna jag ägt x).. fast fan, jag brukar alltid tycka om dessa pyjamasar! Fick även canada snow skor, warma men ger skoskav -.-!

Sen blev det sylvestern och då fick jag ett nytt last med julklappar. Jag har nog aldrig fått så mycket julklappar som detta år!  gud..
Fick i alla fall Robins t-shirt som jag ville ha! fick även ett armband fast det fick han inte kalla julklapp för jag ville inte ha något annat än en av hans t-shirtar och han, så det var bara en extra- uppskattningspresent. ^^
Av Emelie fick jag en premunation på tidningar som hon fixar med! AHHHH, HÄR SKA DET LÄSAS! Har saknat svenska tidningar så mycket. Åh det var på den bästa tidningen med, haha. Cosmopolitan! :D
Fick även ett pat fina öronhänge som jag med har velat ha länge eftersom jag tog med mig ett par liknande hit men det ena är borta och ploppen till det som är kvar är väck (inte för att det gör någon skillnad).
Av Anette och Patrik fick jag en gammelrosa (tror jag det heter) omlottskofta och en t-shirt i samma färg med silverstenar på. ÅH, så himla fina de var!!! Kan berätta att den den där koftan använde jag lite för många gånger innan jag kastade in den i tvätten IGÅR, haha, precis som t-shirten. Nu är de i alla fall torkade och jag är lycklig igen.

Inledde detta året gjorde jag med att åka skridsko och betala mat för ca 600kr.. obs x) Varför det egentligen är ett stort Obs, är för att det blev inte så himla lyckat någon av gångerna -.-. Första gången så åt jag en STOR förrätt (vem fan gör stora förätter? en förrätt är en förrätt?) och blev jättemätt efter halvmåltiden och kunde inte äta mycket mer. Fast jag åt ändå nästan upp allt :D
Andra gången så var det dagen innan helvetesdagen och vi satt och åt och i ena stunden var allt bra och sen kom det som ett skott i magen och jag började må lite småilla och kunde inte riktigt äta och sen frågar R vad det var och sen börjar jag gråta.. inne där på resturangen. ÅH. Jag kunde inte äta upp där heller, men R åt i alla fall upp allt sitt och det smakade tydligen sjuuuukt gott, haha!

Dagen då flygplanet lyfte låg jag inne på mitt rum, grät, grät och grät, sov och sen grät jag igen. Kände mig tom och trodde att saknaden skulle vinna över mig denna gången. På eftermiddagen skulle vi se en handbollsmatch mellan Sverige - Tyskland. Jag försökte rycka upp mig lite och det gick väl helt okej men någonstans kändes det i efterhand som ja fick sota för det. Eftersom jag inte hade gjort på mitt sätt (ligga och gråta i sängen tills det känns bättre att resa på sig - utan tvingat mig) så gick jag ständigt runt med gråtet i halsen.
Annika mådde inte heller så bra och hon ringde mig och sa att hon behövde träffas och jag tänkte JA TACK. Jag åkte in och träffade henne. Redan vid första ord hade hon den där "tonen" - den som vet att jag måste genomlida något jobbigt. Jag försökte innerligt att inte börja lipa direkt och det fungerade.
Sen gick vi och satt oss inne på en bänk i Europa Passage och när jag började prata om hur jag saknade de där småsakerna, en sådan liten småskit sak som att vi varje kväll spelade angry birds innan godnattpuss och jag somnade i hans armar.. då brast det. Då fick jag hennes armar runt mig och hon tröstade mig så gott hon kunde och även ifall jag vet de sakerna hon sa så kändes det fint att höra.

Dagen som Annika sen hade fruktat över kom och vi åkte in och träffade Ian. Vi spelade ping ping och hade riktigt roligt. När det var dags för hejdå så började min fina Annika gråta jättemycket och först så fick hon tröst av Ian men när det inte längre gick så, så var det min tur att hålla om henne, försöka få henne att andas och be henne att bara gråta - för det är det enda som hjälper både känslosamma jag och känslosamma hon.
Vi gick in på Mcdonalds och hon beställde för en gångs skull mat utan att tänka på hur tjock hon skulle bli för hon ville bara ha en riktigt fet hamburgare + glass, och jag.. ja, jag var inte så illa därann, men jag hade inte ätit så mycket på senare tid så jag det som fanns i vegetarisk väg. Pommes, majonäs, sallad och cola. Önskar nästan att där var en jävla fet vegetarisk, fettig burgare för mig med.
Innan vi skiljdes åt bestämmde vi oss för att ses i helgen hemma hos henne - se en eller två tjejfilmer, GRÅTA och sova över. Hon vill gråta och jag vill gråta. Jag saknar R hon saknar I.

Så det ska jag göra idag. Jag ska träffa Annika, se filmer och gråta över vad jag saknar.






RSS 2.0