31 augusti 2010 -Tyskland

Ja, mamma, det finns en tanke bakom låten och bilden, det har du rätt i. Förstår att du är nyfiken, men det är ju ungefär så som hon sjunger. Jag känner mig väl lite smått instängt, väggarna faller in på mig och jag funderar över hur allt har varit, hur allt är och hur allt kommer att bli. Jag ser vad jag vill bli, vad jag vill få ut av detta men jag vet en hel del av de jobbiga delarna som följer med redan och jag funderar över de som kommer.
Jag vill möta rädslan, vilja bekämpa den, men jag vill inte vara rädd.
Jag vill med springa runt med flocken och inte känna någon press på att leta efter flocken. Jag vill göra så mycket. Jag vill uppleva allt själv, därför jag gör detta, men jag önskade att någon ibland berättade för mig vad jag ska göra och vägledde mig när jag inte vet vad man själv ska göra. Jag vet att jag ska följa hjärtat och känslor men ibland hinner man inte med.
Hon sjunger också om kärleken. Mamma... jag älskar dig, jag älskar pappa, jag älskar er min familj. Jag vet att vi alla gör olika val i livet men ibland känner jag mig så ensam i mina tankar. Jag fattar inte varför jag är den enda av oss som gör detta. Jag fattar inte varför mina vägledare i livet inte har upplevt vad det är jag gör. Jag saknar Robin så himla mycket och det känns så fel att jag inte ska kunna göra som hon sjunger, att jag inte ska kunna älska utan hinder..  jag vill visa kärlek under en helt vanlig dag som alla andra kan göra till deras partner, men nej, här sitter jag och väntar.
Sen är det en annan del som hamnade i dagboken här på datorn, men det tar vi en annan gång. Det är inget allvarligt, det är bara lite känslor som kom upp under dagen som jag inte känner passade på bloggen.

Idag var det i alla fall första skoldagen. Började med engelska och det gick fint! Men jag fattade dumt nog inte så mycket.. antar att det var mycket intryck som var orsaken till det. Sen var det ett stökigt seminiar.. paus och sen spanska.
Ja well.. Jag var inte ensam i skolan och jag hade någon som tog hand om mig hela tiden! Uppskattat men jag vill inte bli omhändertagen jag vill som sagt vara en i flocken. Men det kommer! Tålamooood, hihi.

Natti nattiii! <3

Amanda

-



30 augusti 2010 - Tyskland (del II)

GUESS WHAT, WHATIWHAT WHAT?!?! :D
AMANDA BEHÖVER INTE LÄSA MATTE x''') hihihihi. Frau schüld (eller något) frågade mig "If I would like to study math"..
- would I? No I would not? o.O
- OK.

Sen pratade de lite om min svenska skola kanske krävde det, men det gör den ju inte, så det var inte mer än det. YÄH!

Min profil blev i alla fall "sprechen-Verstehen-Begreifen" vilket innebär att jag kommer att läsa Deutsch 4 gånger i veckan (eller 4h) med 14 åringar kanske.. för de i min ålder har ju försvår grad för mig x).. sen ska jag läsa politic 4 ggr i veckan (eller 4h) och det ska tydligen vara en bra lärare!
Sen ska jag läsa Geschichte Bilingual - det är historia PÅ ENGELSKA, weeh ;), Sen som de lite "roliga ämnen" så blev det Kunst och sport.. sen sa jag att jag ville testa religion.. funkar det inte så hoppar vi det med ;)
Min sportprofil blev inte dans för den var riiiktigt packad så jag valde badminton istället.. haha badminton två gånger i veckan eller 2h.. coolt x)

Så efter detta året kommer jag kunna svenska, tyska och förhoppningsvis även bra engelska med tanke på historian, haha!
Imorgon så börjar jag egentligen 7.50, men de ville ge mig en mjukstart så jag börar 10 i 10 med engelska.. ja, det är nog en mjukstart für mich x)
Frau shüld skulle även hitta de som har spanska.. det är tydligen bara ca 5st som har det och de skulle följa mig till den andra skolan som spanska är på. Slutar gör jag runt 5.. hej och hå... jag kommer ha L.Y.X sen när jag kommer tillbaks till Sverige, haha!

Efter jag, Birte och Janne hade varit i skolan åkte vi hem för Lenni kom snart hem efter sin skola. Vi åt grönsakssoppa och sen åkte jag och Janne för att träffa lite av hans vänner. En tjej skulle idag åka iväg till Ecuador i ett år för volantärsarbete. Jag blev förunerligad över hur glada alla var. Alla skrattade och ingen grät.. jisus.. fast det ofc.. för 2 år sedan var hon på utbytesår i costa rica.. så hon har redan varit igenom detta en gång, likaså hennes familj.


Jag är rätt nervös nu. Skolan imorgon.. jag vet att många kommer ta hand om mig, men SHIT! Fast fan.. jag kommer överleva. Förstår jag inte något viktigt så frågar jag och ja, det är inte nog inte hela världen, inte imorgon i alla fall, men kanske om en vecka eller två.. puuhh, nej en dag i taget!

Amanda

30 augusti 2010 - Tyskland

Jaoo.. då har man varit här i en månad idag då.
För er som saknar mig (hihi).. så är det nu bara 10 månader och 5 dagar tills jag kommer hem, tror jag? Har jag räknat rätt? ähh strunt samma x)

Nu sitter jag inne på mitt rum i alla fall, undrar fortfarande varför statistiken har skjutit i höjden för jag fick 63 besökare igår och idag har jag redan 21st och klockan är 11?
Någon som vill kommentera och förklara hur de kom in här :P?

Kl. 11,30 ska jag till skolan med hostmum and Janne, det är då vi ska bestämma min profil.. förra årets profiler kollade jag igenom igår och ifall det är samma så är i alla fall "teknik und Medizin" utesluten :P Den det mest lutade åt var den Janne mer eller mindre hade gått (han gick ingen profil, men hade typ de kurserna) - den hete något med earth-profile.
Något som jag kom på att jag glömde in Sweden.. mina gympaskor.. sehr gut Arbeite Amanda.. och vi ska ha sport 2 ggr i veckan här. Vad jag hörde så kunde man möjligtvis välja en "profil" där med.. och de trodde det fanns en arobic/dans-profil.. den tar jag i så fall :P
Men jao.. då kanske det blir gympaskor instead of MP3 till en början x)
Mamma.. jag ska även be om ett intyg ifrån skolan idag så det skickas iväg. Något intyg från YFU angående språkkursen kom nog inte sålångt.. jag frågade efter det och de sa att de skulle höra efter. Innebär kanske att man får fråga igen då.


Har väl kanske inte så mycket mer att säga för tillfället.. min dag har ju precis börjat. Har typ vaknat, gjort vid mig, pratat med Birte, ätit frukost och satt mig här x)
Nu ska bissingarna borstas!

Tjinelingling! <3

Amanda

29 augusti 2010 - Tyskland

oki.. en liten småfråga.. varför hade jag 52st besökare idag?! Jag har nog fan aldrig haft så många o.O!
men strunt samma, besökare kommer och går och några består, hoppas jag ;P

Om jag nu ska berätta om min dag och känslor och sådär.. well.. jag vaknade väldigt tidigt idag och mådde sjukt konstigt. Jag undrade om jag hade hemlängtan och vad jag egetnlgien tänkte på.. försökte att inte tänka på något med Sverige men när man säger det till sig själv så gör man nästan motsattsen. Efter ett tag la sig känslan utan tårar, weej! Jag somnade väl om så smått, men ja.. detta huset är lite mer livligare än det i Sverige med tanke på att här är en hyperaktiv 8åring i huset som stiger upp runt sju tiden vilken dag det än är, haha xP!
Vi åt i alla fall frukost tillsammans (utom Lenni, han var ute och lekte, fast han dök upp senare). Gud vad jag trivs här alltså, de är så enkla att prata med och de vill verkligen bara väl. Så när de upptäcker att de har glömt säga något så ber de om ursäkt så djupt och upprepar vad det är de har glömt att säga några gånger till så de försäkrar mig om att jag får lov att göra så eller si, hehe. Så sött x)!!

Vi gjorde sedan vår trip mot Hamburg. Jag ska säga mycket, men jag kan börja med OH MY GOD... det där var mer än vad jag trodde!! Hur kan man ha "glömt" att åka hit? Eller ja.. varför har man inte direkt skänkt denna staden en tanke förut? skam, skam, skam x)
Först tog vi tåget och hoppade av på en hållplats nära Kai:s arbete.. sen gick vi ner mot floden Elbe. GROSSE! Himmlen öppnade sig precis som tidigare dagar plötsligt i väntan på båten och ja.. himmeln fick för sig att göra det lite då och då under hela dagen faktiskt..
I Hamburg gick vi runt och tittade på allt och inget, hela familjen ville berätta och visa mig saker.. så det hände då och då att jag hörde samma sak två gånger .. men det gjorde inget och jag sa inte direkt till, är mest glad över att de är så entusiastiska! x)
Vi satt oss ner på ett fick. Jag fick två jordgubbsglasskulor - riktigt goá! Birte valde Vanilj och choklad, Janne caramelle och choklad, Kai tog en capputiono (stavningen på det ja..?) och lille Lenni tog en spaghettiglass - vaniljglass som är pressat så de ser ut som spaghetti sen är där strössel och diverse ovanpå :)

(AHH, en extra grej.. man äter kall pizza här o.O typ som macka.. aldrig tänkt på det innan,.. men vafan, varför inte? det var faktiskt gott x).. och ja juste.. maten idag var god igen!! Spaghetti med pastasås, grönsaker och sallad från igår! De äter pastan kontigt dock.. har en gaffel och en sked.. tar spagetthin på gaffeln och snurrar ihop det med hjälp av skeden.. smart men jag vågade inte pröva x) så jag körde på mitt vanliga sörplande.. hihi :P)

När vi sen åkte hem ifrån Hamburg gick jag upp på mitt rum och chillade för mig själv, det kändes bra för jag var så jefla trött :P.. sen gick jag ner och hjälpte Lennart med att duka. Vi åt. Sen fastande vi vid matbordet och pratade om min skola, pratade om Jorun och ja, lite smått och gott :) Sen förflyttade vi oss till soffan där jag kelade lite med den blyga katten här :) Birte satte på tv:n för vi skulle se hur vädert blev imorgon och ja.. jag blev lite facinerad.. När det bara handlar om vädert i Hamburg går tvteamet ut Hamburg och ber tre olika människor säga vädert för morgondagen. En säger morgonen, en middagen och en om kvällen. De berättade att tvteamet en gång hade kommit till Lennarts dagis och frågat om de ville och Lennart hade fått säga kvällen, hehe :)

I alla fall så gick vi upp till våra rum efter det. Nu senare på kvällen har jag även fått träffa Jannes flickvän. Även hon en pingla :) En glad och trevlig person, förmodligen en jag kan prata med under året också känner jag :)


Godnatt. Love, love <3

Amanda



Mitt rum!


Hängde på dörren när jag kom hem! süss!!


två stora fönster som gör att rummet i vanliga fall får solen att skina in här! underbar fin utsikt över dammen i trädgården med! ihiii :')


Är mycket mysigare än  vad denna bilden får det att se ut!


Klippan - Ikea -SVERIGE! hihi x) likaså hyllan? mihih.. love it iaf! mycket plats för saker och bekvämt med soffa och sådär :) även mycket space till golv så när jag börjar på dans här kan jag öva utan att riva stället x)


Skylten de stod med när jag anlände :)!



presenten från Dyck! där är 2 hjärtan på med förutom denna katten.








den saken i mitten ska man balansera på fingert.. Lenni har gjort den till mig!! nuttiii :D

hittade i hyllan en översättningsbok, svenska-tyska.. den christopher hade när han läste tyska i skolan. Så sött att de har köpt en för mig! x')




So there you have it Leute.. Joruns rum med lite av mina saker - mitt nya rum nu & stormtrivs här!

28 augusti 2010 - Tyskland

God kväll, god kväll!

Dagen idag har varit upp och ner som de flesta dagarna har varit.
Jag hade ställt klockan på halv åtta men när kolckan ringde, stängde jag av den och somnade om. Vaknade i hast kl.9 och trodde tåget gick om 20 min, faaan vad jag höll på att dö. Jag hade ju inte ens duschat. Så då flyger jag fram och tillbaks, duschar, packar och äter. Frukosten hade de dukat upp så fint, så fint! En stor frukost och alla satt ner och åt för första gången (frukost) tillsammans. Igårkväll satt alla ner och åt med och jag fick även presenter. Ett armband med två hjärtan och en katt. Haha, för att jag älskar katter och för att jag ritar hjärtan överallt.. hiiee.. ditt fel Robin x)..
Sen fick jag även ett stort milkachoklad och saker inför skolstarten! Så glad jag blev :D Jag kramade allihopa och fick en lika "ömsesidig" kram tillbaks! :)

Vid frukosten fick jag förresten reda på att tåget gick 9.57 så jag kunde sluta stressa.. men när klockan började närma sig så hittade vi inte biljetten.. tiden gick och nej, vi hittade inte dem innan tåget från Sarstedt gick, så de körde mig till Hannover x) Där stod Marcis och väntade. Vi sa adjö till min OSK-familj när tåget kom, fast Boris följde med mig in för att hjälpa mig med ena väskan, men det var så packat och vi kom inte sålångt.. tiden gick och han var tvungen till att rusa ut ifrån tåget. Så nu hade jag 3 tungaaa saker att bära på SJÄLV. ajdå, ajdå. men jag får skylla mig själv. När vi väl bokstavligt talat hade kämpat oss igen och fram till våra platser träffade vi en tjej från Rumäninen som med åkte med YFU, fast hon skulle längre norrut. Vi pratade och hade trevligt. Ju mer vi närmade oss Hamburg desto mer nervös blev jag.. de försökte lugna mig och hehehehehe. gick nog inte så bra. MEN .. ja spydde i alla fall inte x)!
När vi klev av tåget så går vi in mot stationen där ser vi båda våra familjer komma gåendes. Kai hade en skylt med "amanda <3wilkommen" süss!! :D Jag kramade de, hälsade på Marcis familj och sen gick vi till deras lilla ford.
På vägen hem såg jag floden Elbe.. alltså HEJ OCH HÅ vad jävla stor! kan det verkligen vara tillåtet att kalla det en flod?!?!
När vi kom hem kollade vi runt i huset och åt lite lunch. Allt kändes bra men jag var trött och skakis fortfarande. Efter någon timme gick jag upp på mitt nya rum och sov en timme. Efter den timmen tog vi en cykeltur till min skola´, kollade runt och väntade på Joruns bästa vän.. när hon anlände åkte vi vidare mot Elbe för att ta någon dricka eller glass. SÅ SJUKT FINT DET VAR DÄR!!! OH MEIN GOTT!
Sen cyklade vi hem igen.. visste ni att Tyskland är ett väldigt upp-och-nerigt land? för det visste inte jag för en månad sen, hihi..
När vi kom hem gick jag upp på rummet och packade upp medan de andra gjorde pizza och sallad. Så jävla läcker sallad och pizza! M.U.M.MA! ja juste.. Janne anlände också ett tag innan maten! Han är en kopia till sättet av dig Christopher.. och Kai är rätt lik dig pappa! x).. det känns verkligen super här och jag känner mig väl omhändertagen! Har verkligen landat rätt!!!!!

Godnatt på er! <3
Amanda


27 augusti 2010 - Tyskland

Hej på er!

Idag så började skolan tydligen som tidigare kl.9.. men det missade ju jag så jag var där tjugo i nio idag såklart.. poop x)
I skolan hade vi 2,5 h med Anastasia.. först gjorde vi en vanlig bolllek. Anastasia började att säga ett ord och sen skulle den nästa (den som fick bollen) säga vad den förknippade med ordet.. osv. Efter det repetaerad vi lite dativ och akkusativ och tillslut pratade vi om hur vi skulle göra nu när vi går skiljda vägar och ska lära oss tyska "på egen hand". 20 min efter vi slutat kom Barbara och vi hade en lektion på 1 eller 2h med henne.. kommer inte riktigt ihåg. Vi pratade i alla fall om våra fears and hopes.. hur de hade förändrats under denna månad. Sen skrev vi upp alla ämnen vi hade diskuterat på tavlan och sen fick alla gå upp och sätta från 0-2 poäng över hur pass mycket man tyckte om ämnet. Efter detta så fick vi lappar och på lapparna skulle vi skriva saker som vi ville ha med oss i vårt bagage efter denna månad, saker som vi ville ha på hyllan och ta fram när det kändes behövligt och sen saker som vi inte längre ville ha kvar.
Det blev 6 lappar om vad jag ville ta med mig. 3 lappar om vad jag lämnar på hyllan och tar ner när jag behöver och sen 2 lappar om vad jag slänger.
På bagagelapparna - participate in the familygames, thinking about my limits -listen to my heart but letting the brain inspirate the heart, the more "deep" talk to my exchange-friends here, the smiles, Robin and Kristina.
På hyllan har jag my book (den jag fick av svenska familjen <3), min nallebjörn med hjärtat kram och min good-luck-doll. även att våga ta conflict när det krävs i familjen - utan konflikter lär vi aldrig bli en riktigt familj liksom. Och sen mamma och Christopher! Inget mot de andre två, hihi.. x) bara det att på det sättet ni skriver till mig lyckas ni alltid göra mig stark.. pappa du gör mig bara förvirrad ibland, haha! men det är skoj det med ;), men ja, mamma och christopher är på hyllan när jag behöver känna mig extra stark, ehe x)
och det som ska slängas - my anger and the thought thinking about what everyone els want to have from me.

Efter detta fick vi alla en ryggsäck ( i form av papper) på vår rygg där vi alla skulle gå runt och skriva fina ord om varandra! På min hamnade orden;
- schädich - means good on russisch. /Katia
- My best friend in Germany. /Marcis
- Very cool and interesting person! Have a nice year! :D/ Liisi
- Very nice and smart. Always nice to talk to you. :)/Marcis
- Really beutiful/ I guess it was from Elisabeth.
- Amanda, you're an extraodernary nice, lovley, sensetive, smart (!!) person. You always get the message behind :)
I wish you a very enuching (huh?) exchange year! If you need an some-wierd-word..fika tell me, Yours, big hug Barbara.

När vi hade gjort detta så började vi städa klassrummet.. ahhhhhhh så sorgligt och guuuuud så tomt det blev:( jag vill ju dit igen på måndag :/... ahhhh! fan, fan, fan. Men livet går ju vidare nu.. det är nu mitt utbytesår ska börja på riktigt. Dags att börja göra sig redo! Fast jag måste också säga att börja och börja.. mitt började för några månader sedan.. fan vad jag har växt under tiden.. redan innan jag åkte hit växte jag.

I alla fall så gick vi till stället vi åt på första gången vi träffade varandra och beställde mat. De flesta beställde samma som de gjorde för en månad sen. Jag beställde ju då såklart min fina margeritha och sen en stor cola till det. (okej, vi drack vatten första gången.. men ändå). Efter maten så var det dags att först säga hejdå till Anastasia och Barbara. Tårar i ögonen igen. Fi.. jag och Katia är de som får tårar i ögonen hela tiden, hähä.
Sen var det hejdå till Liisi och Elisabeth för de var tvungna att åka hem. Också sorgligt, men jag klarade mig utan tårarna i ögonen där, antagligen för att jag hade slutat fatta vad som hände.. kändes som jag skulle se de imorgon igen, men icke..
Sen så åkte jag, Katia, Marcis und Micha tillbaks till skolan för att chilla lite på bakgården. Alla sa typ att det nog var bäst att vi drog innan det började regna.. hann vi? nä... för strax efter det öppna sig himlen och regnet öste ner. Så där stod vi... fyra personer med två paraply ihoptryckta under ett trä utanför skolan. Sen beslutade sig Katia först för att gå. Fan, att se henne försvinna bortom hörnet.. aj, aj, aj! Usch, haha.. nu blir jag sådär känslosam igen.. Men ajao.. sen bestämde jag mig för att ringa Kristina så hon hämtade upp mig och då begav sig de andra två. Marcis ser jag imorgon men inte Micha.. usch.. vad ska man göra utan den filuren? haha.

JA JUSTE... glömde att säga att innan vi åt så så fick vi uppleva en tysk tradition.. fast den var lite omvänd. I Tyskland när barnen börjar skolan får de en strut med godis, som ni kanske vet? och ja, vi fick det nu när vi slutade.. och där fanns ett brev i på tyska med några fina ord och sådär. GULLIGT!

Efter jag hade kommit hem spelade jag lite WII med Kristina, Pavel och Sonia.. jag rockade ring bara litegrann, haha.
Sen åkte vi och hjälpte två tjejor att filma in, de behövde det till ett projekt i skolan. Jag vet att det bara var en film.. men kände mig endå inte bekväm, vi skulle agera att vi var på fest.. ihee. Aoup, men jag överlevde, haha.. och nu sitter jag här, väntar på att kläder ska torka och ska börja packa ner mina saker, för imorgon lämnar jag Sarstedt och ska påbörja mitt nästa äventyr i Hamburg!

Ha en bra kväll allihopa, så hörs vi snart igen!
Kramar och kärleken! <3

26 augusti 2010 - Tyskland (del II)

Jag bara MÅSTE skriva nu. För imorgon är det en ny dag och visst, känslorna är kvar men ja, inte samma sak ändå!

Grattis till dig brodern min, hoppas allt går bra nu!! :) Sen ja, vi körde mördarleken.. alla kände väl inte till den, men det blev kanonskoj ändå. Under hökens vingar blev det aldrig, kom ju på att det var lite äldre med och springa är kanske inte någon höjdare x)..
Så vad har hänt ikväll då?
Först åt vi. Jag var en av de som lastade på mest med mat. Varför? därför det var mitt favoorbord ;) maaaassa sallader och sådant gottigottgott :)!
Efter maten lekte vi mördarleken. Jag och Elisabeth höll i leken så vi var de som gick och knacka på folk. Den sista rundan ville vi vara lite luriga och smått elaka, haha. Vi valde mig som mördare och sen valde vi Marcis som decktektiv för det skulle ta ett tag för han att fatta det, trodde vi, haha! Hade vi rätt, ojaa.. han klarade inte av att hitta mördaren så han förlora ;P hihihiihihi. x)
Efter leken så gjorde vi våra tal.FAN vad jag var nervös, men det är jag alltid, dessutom skulle jag läsa en del på tyska för att jag ville att Irina skulle förstå. Det gick väl lite sådär, men hon förstod nog moi och jag gjorde mitt bästa x)
Efter det körde vi "Leta upp rätt kort", fotona jag la ut innan på ett kort jag hade gjort.. det gick ut på att de skulle hitta rätt kort och där fanns deras presenter. När de hittat rätt fick de sätta sig ner igen och vi kallade fram familj efter familj. Redan innan det var min tur hade jag gråtet i halsen för allting var så jävla känslosamt. Sen när jag har tackat de på kass engelska, för jag hittade inte ord eftersom allt var så sjukt, så sprang jag sen vidare till Toan med Kristina efter mig. Där stod vi inne och böla och skratta, haha x)
Usch, det är så konstigt att denna månad har tagit slut, och om jag känner så nu.. hur känner jag då om ett år? Oh my God.. jag tror tiden går fort.
Vi lekte lite till och hade trevligt, sen sa vi adjö och alla åkte hem! Även då var det lagom sorgligt även ifall vi ses imorgon jag och de andra studenterna så vet vi att det är sista dagen... usch!
Btw.. regnet har fortfarande inte gett med sig... kul..!

God natt nu på er. <3

26 augusti 2010 - Tyskland

Hej svej på er!

Det var riktigt svårt att vakna idag pga. vädert.. usch så grått! Men jag kom upp och jag cyklade iväg till skolan i tid.. men inte kom jag fram i tid. Det regnade så förbaskatt mycket och som jag har skrivit innan så är vägen bumpig och cykla med en hand för att du har ett paraply i andra är inte riktigt så lyckat. Framme i skolan var jag verkligen dyngsur! Det var längesedan regnet har påverkat mig så mycket! Tycker synd om alla jeansmänniskor för jeans och regn är ingenting jämtemot mig, och andra tjejor som brukar ha strumpebyxor!!
I skolan pratade vi om möbler på tyskan och om hur våra förväntingar och rädslor har ändrats under vår tid här och sen även gjorde vi en "hypnos", Barbara satte igång en CD med lugn musik och sen pratade hon till den. Vi skulle tänka på hur vår månad hade varit här och sen föreställa oss att det var lördag och att vi var påväg till vår ett-års-familj, vi skulle tänka på hur vi kände oss. Senare handlade om vårt första möte, vi skulle se varandra på tågstationen och sen när vi satt oss ner och åt för första gången, vad vi pratade om och diverse. Alltså gud.. jag var bara tvungen att öppna min mun under "hypnosen" och säga; ahh, Barbara you make me nervous now!... för shit vad man blev nervös kring dessa tankar. Ska jag krama de eller hälsa och ta i hand? hur kommer de att göra?
Äh.. ska försöka att inte tänka på det så mycket mer just nu, för det löser sig ju! Det är bara en struntsak egentligen. Nu ska jag fokusera inför kvällen! Ikväll ska alla familjer samlas och ha en trevlig kväll. Alla har lagat något att bjuda på. Vi ska leka lekar som "under hökens vingar, kom", "stolleken", "mördarleken", "kycklingleken" -som vi körde under Barbaras lektion. Osv. Vi ska även sjunga sången vi sjöng med Barbara, haha, det kommer bli skitkul!

Just nu håller Kristina på att göra Våfflor, jag själv blev för ett tag sedan "Klar" med halva marängsvissen. Sen ska vi även göra sallad. Nu ska jag gå och fråga henne om hon behöver hjälp med något.

Ha en underbar kväll alla! <3
Kärlek!

25 augusti 2010 - Tyskland

Goder afton därute!

Dagen har väl varit upp och ner. Det blev ett moln på min väderlapp idag. Pratade lite med Barbara om det och ja, hon är värd att lyssna på! Den kvinnan är 23 år men hon har fanta mig mer erfarenhet än vad vissa 50 åringar har. Hon har varit i Argentina i ett halvår, om jag minns rätt. Ett halvår i Gutenmala (stavning`?) och hjälp barn, samt anpassat sig till deras kultur. Hon har även varit i Sverige och studerat i ett halvår och sen är hon ju också en välutbildad kvinna som vet historia osv. Så ja, vad hon säger - det ska man helt enkelt lyssna på!

Efter skolan åkte jag, Marcis och Micha in till Hannover där vi sen träffade Elisabeth. Jag handlade presenter och vi handlade tillsammans en present till, till Anastasia. Hon tycker om böcker så vi köpte typ ett "bokfodrall" i textil med texten - liebe lesen.

Elisabeth och Micha åkte bil hem men jag och Marcis tog tåget. På tåget så mådde jag inte sådär jättebra utan ville mest skrika och slåss. Han försökte ju i för sig och lugna ner mig och well.. det funkade ju inte jättebra först men sen kom vi på ett smart knep.. eller okej, han gjorde. När jag sa att jag inte kunna prata på engelska mer utan var så arg så sa han men prata på svenska då? Så jag började babbla på en massa svenska. Han fattade inte ett skit men jag fick i alla fall ut vad jag ville säga, haha. Lagom bra teamwork ;P

Kom sen hem och pratade mycket med min värdfamilj och sen även min svenska fina familj!
Mår bra nu!

Godnatt. <3


24 augusti 2010 - Tyskland

God kväll!

Måste tacka er för tipsen!! Dock så klyddar vi fram och tillbaks för att det är svårt att planera när man är så många, för alla har olika meningar.
Så någon förrätt blir det inte alls. Varmrätt bestämdes det idag att diverse värdfamilj skulle fixa. Och vi utbytesstudenter ska endast fixa någon efterrätt. Well.. Detta berors ju helt på vad som finns tillgängligt.. lite svårt att göra t.ex. något med jordgubbar om det inte finns några goda att köpa? nepp. Funderar därför på en enkel marängsviss, dels för att man kanske inte tänker på det som en efterrätt direkt och dels för att det är en av mina traditioner i Sverige ;P, hihi.

Idag så var det ju ingen skola som jag berättade igår. Vi åkte och kollade på en gräns mellan öst och väst under andra världskriget. Lite smått omehagligt att gå omkring där och stå uppe i ett torn, tyckte jag.. eftersom bara tanken av att veta vad som har försegått där..usch! Liksom där jag går i lugn och ro har någon sprungit för sitt liv och vid nästa steg jag tar så kanske personen blev ihälskjuten. Och att stå uppe i tornet.. veta att de onda personerna har stått där och skjutit oskyldiga människor och att de har legat i de där äckliga sängarna i väntan på att kanske väckas av alarmet som ringer för att en människa är påväg över till andra sidan... nä usch!
Vi åkte även till en checkpoint och kollade runt lite. Allt var intressant men man var så himla trött så jag tror bara man lyssnade på hälften. Sen guiden var kanske inte den lättaste att förstå.. som jag sa så lyssnade man bara på hälften och jag hade under ett längre tag hört något om "fly".. men sen började jag lyssna mer noggrant och tänkte.. "nej men vafaaaan, hur går detta ihop? vadå fly?.. flyga med vad till vadå?"... hon översatta alltså direkt från tyskan.. hon menade inte flyga hon menade fly på svenska.. runaway på engelska.. skoj :)

Förresten!! På tåget dit så skulle vi gå runt och fråga människor om öst och väst.. vi hade fått ett papper med frågor.. de första två personena var enkla.. men jag hade två papper till och det slutade med att jag sa till Barbara att jag gör det inte. Jag vet inte om jag fick någon otur över mig.. fast nej, för då var det mer än jag.. för de andra lyckades inte helelr så bra. Men folket började bli skumma, typ säga nej rätt snäft och bara vifta bort en .. så jag jag tänkte bara jahja.. trevligt.. glöm att jag fortsätter, vad är det värt?

Ajaoo.. nu ska jag göra min läxa.. beskriva mitt rum, sen skype med Robin och sen nattii!!
Kärlek <3

23 augusti 2010 - Tyskland

Hejsvej!!

Jag pratade med Liisi (estland) & Elisabeth (Norge), och de kände ju till Äppelkaka.. och jag vet att det kanske inte är samma recept och sås.. men jag har ju inte de SVENSKA ingredienserna, så det blir typ ändå tyskt xP, men jag kanske kan ge mig på det i alla fall? Någon som vet med negerbullar eller kanelbullar? hmm.. och sen våfflor kanske?
Sen har jag ett nytt problem x).. jag måste nu ha en varmrätt med x).. tips?! x))
Fan jag skulle ha bott i Danmark.. då hade det varit dölätt. Pölse till mat och winerbröd till efterrätt.

Och leken.. de kände de jävlarna också till xP.. men det kanske blir den iaf, huvudsaken är ju att det blir skoj och att det är något vi gör i Sverige ;P

För att berätta om dagen.. Skolan var la okej. Elisabeth försov sig och när Anastasia ringde henne 40 min senare så låg hon fortfarande och sov, haha!! x)
Efter skolan gick alla förutom Katia ner i byn.. eller ja inte direkt. Liisi, Marcis och Micha cyklade hem om och jag och Elisabeth gick ner och åt, sen kom de andra och joina oss. Efter maten gick vi för att leta efter en present till Anastasia. Det gick rätt trögt faktiskt, men vi hittade något smått. Jag fick även köpt något litet till min värdfamilj. Imorgon hade jag dock tänkt (ifall jag har tid) att handla till Kristina och Pavel. Kristina tror jag att jag handlar en mugg till där det står "beste schwester" på och lägger ner något smått och gott.. eller så köper jag något med schwammkopf, för hon är gallen i den figuren :P.. Pavel.. well, no idea..? tips? Jag funderar på något som har med fotboll att göra, för det är typ det jag vet kring hans intressen.. jag funderar på att köpa antingen en "vinflaska" eller en fotbollsspelare fint gjort i choklad till honom.. för jag vet inget annat, men vi får se.

I alla fall så åkte jag, Liisi och Elisabeth hem till mig sen och där började vi fixa våra tackkort och göra vid presenterna lite.
Såhär blev mitt sverigekort.. rätt så lätt att gissa att det är jag som har gjort det - svensken. Men ändå x)


Imorgon åker vi tidigare ifrån huset för då ska vi till ett ställe som har med Tysklands historia att göra. Någon gräns.. fan vad dålig jag känner mig nu..men jag kommer verkligen inte ihåg x).. aja, det blir nog bra!

Vi hörs!
Sov så gott, älskar och tänker på er (för mycket..) <3

Amanda

22 augusti 2010 - Tyskland

Okej Svennar/Svenskar! I need your help!

Nästa torsdag är det ju en "tackkväll" för oss studenter. Jag måste ha tips på en lagom svensk/typisk svensk förrätt och efterrätt! Och sen även.. vet ni någon typisk svensk lek?

Har precis skrivit mitt tacktal. Jag är nöjd men undrar någonstans ifall det är för mycket, hihi. De andra kanske inte kommer vara så "amitiösa" med deras "tal", så jag kanske borde vara lite mildare? Iff.. I dunno.

Annars så har inget speciellt hänt idag och inget speciellt kommer att hända heller. Det blev inget med tivoli för då skulle det bara vara jag och Kristina och det var väl inte så lönt eller något.. för det var framförallt Pavel som ville dit, hehe.

Ajaooo, vi hörs <3

Amanda

21 augusti 2010 - Tyskland

God kväll folket!!

Dagen började med att jag var dötrött, en viss människa skypade rätt länge igår liksom xP Äh.. iaf så skulle jag, Kristina, Daischa (dont know the spelling), Marciw och Elisabeth till Zoo:et i Hannover.
It was so awsome there!! Och jag funderade sen över hur mycket man underskattar Tyskland. Varför åker alla på en minisemester till Danmark när här KAN vara biliigare och har minst lika mycket att erbjuda? Naturen är gudomlig! Sen maten är det ju inget fel på, människorna sägs vara lika svenskarna och ja.. deras zoo och tivoli osv är maffiga! Det är nästan lite som ett miniUSA.. haha, trots att jag aldrig har varit i USA... men om ni går i deras mataffärer... alltså om man har 5 saker på att välja i Sverige så har man 15 saker att välja mellan här! Dessutom så finns det nästan aldrig något mellanting. Som idag.. jag var "rätt" hungrig.. men jag kunde inte ta någon mellan. Det fanns bara en stor eller en liten. Hungrig eller inte liksom ;P? Vad jag försöker få fram är alltså att Tyskland är ett riktigt fint land som fler borde uppskatta!

Efter Zoo:et var vi totaldöa.. hehe. Men det var riktigt awsome! Så när man kom djuren endå alltså!
Bilder kommer förresten upp på facebook! Så för er som inte har facebook.. kolla via någon ni känner.. typ.. farmor och farfar om ni läser detta.. mamman min har nu facebook så ni kan se via hennes isf när ni träffar dem :)

Jag åkte sen hem med Kristina och Elisabeth.. vi åt lite, pratade, spelade fia med knuff, åt lite till och pratade lite till... och sen planerade jag och Elisabeth lite inför vår sista torsdag här då vi ska tacka för oss och sådär med roligheter :)

Kristina åkte sedan och lämnade Elisabeth och hämtade Marcis och hans värdsyster. Värdsystern och Krsitina gick upp på hennes rum och fixade något och jag och Marcis blev kvar på mitt rum och pratade bara lite i allmänhet och sen blev jag även "tjatad på", "säker att du inte ska med ikväll?!"... och yes.. i didn't wanted to go to a club x)
De åkte sedan till The club och jag delade några ord med Irina.. sen sa vi godnatt och nu sitter jag här, hihi.

Dagen idag har varit suverän! Imorgon blir det tivioliii med Kristina, Pavel och någon mer, men vem vet jag inte än. Tiviolit har rent sjuka karuseller verkade som.. så Robin.. Tyskland kanske visst det är något för dig ;)


Godnatt på er <3

Amanda

20 augusti 2010 - Tyskland

Guten abend Leute!

Dagen började nice! Fint väder och jag kände någonstans att jag skulle bli sen till skolan men orkade inte ens bry mig om att stressa. Kom bara 1-2 min försent så ingen skada sked, hihi.
Sen flöt väl dagen på rätt bra. Vi började med orienteringskursen idag för att Barbara senare skulle till Berlin. Vi pratade om Känslor. Först skulle vi välja ett papper med den färgen vi kunde definiera oss över våra känslor/humör för dagen. Katia,Marcis och Micha tog grön. Liisi och Elisabeth tog ljusblå och jag tog röd. Inte för att det min favvisfärg.. eller jo lite, men mest för att jag kände mig bra och ifall jag känner mig bra så känner ju jag bl.a. att jag tycker om favvisfärg denna dagen liksom.. fattar ni x)?
Sen skulle vi brainstorma som vanligt - Vad vi kopplade samman med ordet "känslor".







Sista lektionen med tyska var också kul idag faktiskt! Vi ritade någon skojsig filur genom att höra vad det var vi skulle rita på tyska, hihi. Den skulle ha öron som en elefant, en "Normal" näsa, en stor mun, stora buskiga och svarta ögonbryn, vilt hår, blåa ögon och giraffhals... söt min filur blev, inte sant? :)


Aoup.. efter skolan åkte vi till sjön igen. Fan jag lovar.. dit måste jag ta någon av er någon gång i framtiden! Så sjukt vacker och rofylld plats!
Slutade dock i att jag blev lite lagom tjurig.. man kan väl kalla det missförstånd, eller något, men det lär nog ha tynat väck snart.
Tanken var att jag skulle ha varit på judo nu med några andra, men tyvärr pappa... ingen judo inte, för här hamna jag hemma med huvudvärk. TOLL!

Jag har inte direkt någon aning om hur kvällen ser ut men jag hoppas att huvudvärken försvinner i alla fall.
Har ni planer?

Kärlek! <3

Amanda

19 augusti 2010 - Tyskland

Om jag inte minns helt fel så fyller min farfar år idag.. GRATTIS PÅ DIG! :)
Jag minns rätt va o.O?

Om min dag.. jodå, den var bra. Sista språklektion slog något slint i skallen på mig och jag blev bitter och tänkte "vafan, jag kan ju för fan aldrig lär mig detta jävla språk, jag vill hem.. aaah SVERIGE, WHAT HAVE I DONE?" Sen var jag typ lagom omotiverad och blev irriterad när jag fick en blick och sen fick orden "Amanda" - vilket betydde att jag skulle svara på en fråga. Tänkte bara.. ursäkta, ser du inte att jag inte är på humör? :P haha.. well, ingens fel, men fan vad jobbigt det är med att känslor bara kan komma från världens minigrej, hehe.
Efter skolan gick vi ner i byn och jag köpte lite smått och gott, sen satt vi oss ner för att äta. Jag tog en grekisk sallad.. såklart så digga jag inte huvudingrediensen - fetaosten.. så det var ingen hitt x)

När vi ätit klart fick vi skynda oss för vi skulle tillsammans med Barbara till en musiker som hade dykit upp på en lektion.. jag ska inte säga så mycket mer än.. NIEMAL, NIEMAL, NIEEEEEEEEMAL! Han var ju trevlig och allt det där, inget fel med det! Jag bara kände mig så .. usch jag vet inte... att dyka upp i någons lägenhet sådär för att spela lite musik och lyssna på lite musik samt dansa lite tillsammans.. så osvensk, så osvenskt. Och faktiskt rätt så otyskt med, hehe. Men nej, han var inte heller tysk i grund och botten. Det låter kanske trevligt, men jag var rädd haaha, mest för att man hela tiden hör i Sverige att man knappt ska säga hej till en främling ;P

Efter det så cyklade jag och Katia till "relaxingplacet" och sen dök även Marcis och Elisabeth upp. Vi gjorde lite läxa och bara chillade.
Cyklade sedan hem.. denna gången i fint och friskt väder. Åt potatis med ägg när jag kom hem och pratade med Kristina och Irina. Sen hade Kristina pianolektion så jag gick in på mitt rum. Här inne har jag skrivit mail till pappa, Kai (värdpappa) eller ja det var typ till hela den familjen och lyssnat på musik.

Vi hörs <3

18 augusti 2010 - Tyskland

Bror min:

10 dagar kvar, sen blir det hamburgen. Lite utanför, vet. Lite spänd är du allt? Ännu en ny familj, där även dina förhoppningar inte spelar spratt utan vänder sig åt det positiva, gissar jag glatt på.

Hur är det i skolan då? Du skriver ju inte allt för mkt om det, glömt läxor osv? Nej, men du klarar dig säkert bra tror jag. Verkas må bra och bättre för var tids gång.

De andra, går det bra för dem? Marcis eller nåt, och Katia? De mår prima?


Sv: Adå lite spänd är jag allt, men dock nervös x) Haha det är mest för att det är rätt vardagligt, händer inget särskilt och jag och några andra av oss blev lite sådär trötta på delar av skoldagen så vi pratade med lärarna och försökte/försöker fixa det så det känns lite roligare, hihi.
Inte direkt glömt, men 1-3st har jag väl kanske struntat i, men det har inte varit så särskilt viktiga. Anser t.ex att de saker som jag väljer att göra istället för läxorna då jag "glömmer" dem är viktigare för min vistelse här.
Jadå, det går bra för dem! Marcis har jag diskuterat lite hemlängtan med och jag hörde idag att han hade fått igårkväll och den höll i sig idag.. när någon av oss har hemlängtan så märks det riiktigt mycket på humöret och det är skit att se men ännu värre att vara med om! Men vi försöker alla bearbeta det osv. Katias språk flyter på bra trots att hon kom hit utan att kunna tyska eller engelska.. tyskan ska´hon ju lära sig så den lär hon sig bäst och det är därför bra att umgås med henne för då tvingas du arbeta på din tyska istället för att använda engelskan som man gör med de andra. Liisi vet jag inte så mycket om, hon har väl sagt att hon saknar sitt hemland då och då men hon verkar trivas, hon är gärna ofta hemma hos sin värdfamilj och övar på sin tyska i skolböckerna. Elisabeth har sedan hon kom hit förstått tyska bra och i norge bodde hon på internat så hon är en självständig typ som kom hit utan att ha upplevet hemlängtan. För någon dag sedan så sa hon att hon nog kände av lite hemlängtan och hon beskrev den inte som särskilt rolig. Och sen har vi den roliga ryssen - Micha/Michaelk, som sagt en rolig liten filur som verkar trivas som fisken i vattnet här och gärna drar några skämt. Han blir dock lite tetad för sin engelska accent men den är ju nästan gullig när han säger Zzzink istället för think och sen zomfing lajk this när han ska säga something like this. hiihhi :)


´Min dag idag då.. Ja, hehe.. jag var då i skolan.. under Barbaras lektion skulle vi massera och scheisse så jävla nice! Resten av dagen har gott ut på att massera så fort tillfälle kommer! Elisabeth är guddinnan alltså! Sen ähm en rast när vi hade 10 min paus så blev det lite länge med massagen så vi kom alla 10 min försent så då skulle vi sitta 10min längre.. alltså till 16.10, tyckte vår lärare. Det tyckte ju dock inte förstås jag trots att jag och de andra hade gjort fel x)
Sen efter skolan åkte vi till Hannover. Jag hittade ett par jeans på new yorker för ca 400:- svenska och sen köpte jag gummisnuddar, nagellack och strumpor inne på H&M.
När vi kom hem med tåget till Sarstedt och skulle cykla hem ifrån stationen så öppnar sig inte Katias cykellås (detta hände mig för bara någon dag senda), så vi klyddar med att få tag på hennes familj och tillslut när vi väl har fått det så öppnar sig möget... så NOTIS. Ska ni till Tyskland och vet att ni ska cykla av någon anledning ta med ett svenskt cykellås, ok :)?
Påvägen hem öste det ner så fint med regn.. precis som att himmlen att öppnat sig bara för min skull, för att göra mig så glad :)... misslyckat försök. Usch, pi och katten.

Godnatt Leute <3

17 augusti 2010 - Tyskland

God kväll!!

Dagen började halvbra genom att jag tappade mobilen i golvet så allt blev bara så jobbigt, jag ville sova men kunde inte riktigt för alarmet skulle ju inte funka. På något höger så somnade jag ändå och jag började drömma om typ Jette (läraren i den svenska skolan) och några personer och mig själv tror jag.. men jag kommer inte riktigt ihåg vem, kan ha varit min ena lärare här eller något. Drömmde typ att vi var på någon äcklig bondgård och städade och hade problem som vi försökte lösa, typ.
Ehm i alla fall så vaknade jag i all hast med "faaaan, jag somnade nu har jag säkert försovit mig!! fan!" men det hade jag inte x) Jag hann till skolan lugnt och sansat, det gjorde dock inte Katia, haha. Hon hade vaknat 8.40 och vi började ju 5 min efter det, haha, stackars x)
Efter skolan så åkte jag, Micha och Marcis till några parkbänkar i byn och satte oss ner och pratade, sen kom en person som vi ville prata med på cykeln och det var bara så jävla perfekt!
Personen var vår orienteringslärare. Hon är så riktigt jävla bäst och bra!! Jag satt och funderade igår över att jag är här och kommer ihåg att jag själv tänkte att liksom vad fan... palla åka dit. Jag skulle ha läst tyska innan så hade jag kunnat åka senare. men nej.. då hade jag inte fått ha de här lektioner med orientering.. de ger en så jävla mycket! och som sagt läraren.. så sjukt härlig! Hon hjälper en riktigt mycket, ger en vettiga disskussioner och RIKTIGT vettiga ord som man behöver höra! Så ja, har jag ingenstans att vända mig sen ifall något skulle klydda så har jag henne och det känns bra det! Hon har själv sagt att vad det än är .. oavsett om det är nu eller sen så finns hon där om vi behöver hjälp med något och det inte finns någon att prata med i närheten.

Ja det var typ alles.

See yah! Looooove <3

Amanda

16 augusti 2010 - Tyskland

God kväll mina damer och herrar :)

Idag har dagen varit rätt full.. Var i skolan fram till 4 sen efter skolan så stod jag, katia oc marcis och försökte få upp mitt cykellås för det är typ paj :P lyckade efter kanske 15 min x)
Sen körde vi till det vanliga stället och relaxade lite. På vägen hem möte jag och Marcis på getter som hade rymt från cirkusen, så vi stannade och fotgrafferade dem. Sencyklade vi och beställde glass, åt upp den och sen tog jag ut pengar. Vi skiljdes sen åt och jag cyklade hem för att sen åka iväg och handla med Kristina :) Efter vi handlade åkte vi ner till "byn" och åt middag med Nika och Daisha. Jag åt en mozzarellasallad, mummmmss :D
Efter att jag hade kommit hem hamnade jag vid datorn och gjorde läxa. Jag har även skypat med Pauline för första gången idag. Hon har varit i Schweiz i två dagar nu.. rätt intressant vad liknande känslor man kan ha!

Nu ska jag snart nanna, så natti natt på er! sov så gott, love! <3

Amanda

15 augusti 2010 - Tyskland

Tjenixen!

Tack & tack för sms:en igår mamma!! Men du vet att min mobilräkning denna månaden kommer vara fruuuuuktansvärt hög va? o.O

Tankar angående igår.. jo, igår var det bättre! På "förfesten" kändes det lite som gårdagen men när vi kom till "baren" så blev det bättre efter redan 5 min kanske när jag tog stegen fram och satte mig vid bordet där jag kände igen några. En kille började pratade med mig och presentera mig för hans faster som var ung (ni vet.. stor åldersskillnad mellan deras föräldrar). Hon skulle åka iväg till London så hon behövde öva sin engelska. Hur bra var inte det för mig? super! för då visste jag att det fanns någon till som inte var rädd för att prata engelska med mig! Killen var också väldigt trevlig! De pratade även om min charm (?), att efter jag hade gått igår så hade folk sagt det, att det fanns något över mig.. trevligt att höra, men jag såg ju nog inte sådär jättrerolig ut :P?¨
Äff, whatever :)
Mot slutet av kvällen hamnade jag mellan 3 fulla killar. Den på ena sidan satt bara och skratta åt de andra två och de på den andra sidan var riiiktigt fulla xP. Den som satt närmst mig frågade mig om jag ville gifta mig med honom, så sa jag ner.. så sa han varför? och då visade jag han mitt halsband jag fick av Robin, så sa han "oh, what a pitty" Sen fick jag även en puss på handen av han... varför minns jag inte o.O, och ja, massa kackel ;P Sen kom Kristina och frågade om vi skulle åka hem, räddaren därja, haha! Så ja, vi sa hejdå till folk och åkte hem :)

Idag är det träff med YFU.. grillning, information och fika :) Partajet startar 16.00, och innan dess så måste vi hinna baka en kaka, hehe :)

Hörs och ses! Tänker på er alla! <3
Emelie.. lycka till imorgon!! <3

Kärleken <3

Amanda

14 augusti 2010 - Tyskland

Guten Tag alles! :)

För att summera (stavning?) gårdagen så blev jag nervös innan vi skulle åka och någonstans påväg dit så kom en rädsla som ett slag plöstligt. Det känns bara så konstigt att jag inte riktigt får chansen att visa vad jag "går för" eftersom jag inte kan språket. Jag kanske är blyg/ser blyg ut.. men vad räknas som blyg? jag har inte direkt svårt att prata med någon eller inleda ett samtal då och då.. jag studerar bara människorna och i Sverige så brukar det gå rätt bra men här... ja, jag ser väl osäker ut, ja jag ser väl frågande ut, blyg, nervös och möjligtvis osocial. Fick höra igår att jag såg ut som att jag inte hade kul och att jag såg blyg ut. Med all respekt för deras ord och utan ilska så förstår jag väl de men ärligt talat också.. du förstår hälften av vad alla säger till dig - alltså ser du frågande och nervös ut för att du försöker studera, precis som du gör i Sverige. Blyg? Jag kan ju inte säga någonting för alla verkar tvivla på deras engelska och well.. det blir inte så mycket till samtal i vilket fall. Sen mitt på allt så är jag ju inte sådär jättebekväm i alkoholsammanhang. I början var det rätt knagligt men sen fick jag lite mer uppmärksammhet av den mest fulla på stället till en början, sen uppmärksammade fler mig :P
Det kändes ändå bra att någon pratade med en och försökte! Så kvällen var väl helt OK, dock så fick det mig att bestämma att idag (överraskningsfest idag), det är troligen sista gången jag säger ja till något sådant här. Men jag menar inget dumt med det! Jag bara känner att jag har gett dessa alkoholtillfällen (fler gånger i sverige såklart) chanser nu och nej.. det funkar bara inte. Det är inte jag och det känns inte vettigt eller klokt av mig att sitta där.. det är nog rätt så slöseri med tiden för både mig och de som dricker där för de sitter och försöker att få mig att ha kul eller sådär.. så ja, de slösar ju bort sin tid i all trevlighet x)
Dessutom är jag nog rätt trött på att det som blir "höjdpunkten" och fokusen blir att jag inte dricker, röker och är vegetarian - green peace liksom... man får den stämplen i vissas ögon kanske.. att man försöker vara perfekt eller något och ser ner på någon annan! men det gör jag ju inte! All gör ju som de vill! för mig känns det inte rätt att dricka och bli full, röka och riskera att få cancer och äta kött för att må illa över det.

Vad jag vill ha sagt är alltså att detta är inget jag någonsin kommer att tycka om, jag känner mig inte trygg och det bidrar bara till hemlängtan så i framtiden bådar det bara gott för mig ifall jag säger nej.. hehe.
Ikväll är det i alla fall överraskningsfest och jag vet en hel del folk som är där, så det blir nog OK ikväll med :)

Love <3

Amanda


13 augusti 2010 - Tyskland

Morsning!

Fredagen den trettonde idag dåja.. har det hänt er något olyckligt?
För mig har det väl inte direkt gjort det. Blev lite stressigt imorse eftersom vi nu börjar kvar i nio och jag glömde lite smått bort det. Kom 5 min försent, men det var ingen fara.
Vi började med orentationlesson idag för att Barbara skulle iväg på möte senare och det var väl okej men det brukar vara rätt bra med att vi först har 2h language och sen 2h orentation, sen lunch sen language igen.. för Barbaras lektion är så jävla härlig! Man får disskutera kring så mycket och det är mer avslappnat och mindre pressat... så det blir liksom en liten paus från allt tysktalande xP

Efter skolan cyklade vi alla (förutom Michael för hans cykel var sönder så han hade bestämt med sin hostmum att bli hämtade efter skolan) till en sjö och fotade och hade trevligt :) Jävlar vad detta landet är fint alltså!
När jag sen cyklar hem så ringer min Irina (min värdmamma) hit och måste bli hämtad för hon har brutit armen på jobb. Vadå typsikt fredagen den trettonde?! Men jaja, så jag, Kristina och värdpappa åkte för att hämta henne.

Nu har jag precis kommit hem typ, håller på att ladda upp bilder på facebook och sen halv tio så ska vi iväg till en av Kristinas vänner som fyllde år igår och fira henne. De ska ut på en klubb sen så jag ska bara vara där ett tag, sedan blir jag hemkörd när de kör vidare :)


& btw mamma, tack för sms:et imorse! Älskar dig så mycket! <3

Amanda

12 augusti 2010 - Tyskland

Guten Morgen!

Kan börja med att svara på din fråga mamma. Ja, det är den 28 augusti jag åker till min nästa familj. Tror jag lämnar Sarstedt strax innan 10 på morgonen och sen ska jag vänta i en halvtimme eller liknande på tåget i Hannover som tar mig till Hamburg, där förhoppningsvis min värdfamilj står x) För det första så är jag inte så orolig för att det verkar rätt lätt att ta sig dit och för det andra så ska Marcis (han från Lettland) med till Hamburg och hoppa av på samma ställe i Hamburg. Han kommer bara att bo ca 20 min med bil ifrån mig.
Och haha nej.. nu fryser jag inte ;P

Ska snart bege mig till skolan men måste först säga att denna morgonen har varit rätt annorlunda när det kommer till mående och det var rätt skrämmande. De säger att man mår helt okej de första två veckorna sen när det mer blir vardag så kan man få hemlängtan och sådär. Jag vaknade upp... tänkte på att det var den 12:te och fi jag ville bara spy. Ah vad man ville kvida men jag lyckades få bort det med att tänka på annat, positiva tankar. hihi.
Nu mår jag bra igen, men det är läskigt att det verkligen slog mig på min 14:onde dag här. Usch, men samitdigt.. det är ju inte så konstigt när den 14:dagen lyckas bli den 12:e. Uh!

Efter skolan vet jag inte riktigt vad som händer, antar att jag får läxa, så den får jag väl göra. Sen så blir det väl till att chilla här hemma bara.

Kramar!! <3

Amanda

11 augusti 2010 - Tyskland

Guten Abend Leute! Alles gut?

Jag har heute lärt mig årstiderna och månaderna.
Januar, Februar, März, Aprrrril (nein, aber the uttal is typ så), Mai, Juni, Juli, August, September, Oktober, November und Dezember.. not that hard for me alltså.
Und årstiderna.
Winter, Frühling, Sommer und Herbst!

Anastasia Fragt mich om vilken som var min favoritmånad und meine Antwort war April, hähä. Kommer ihåg att jag alltid var så jävla avundsjuk på Johanna som fyllde år i April medan man själv fick vänta ett helt jävla halvår extra för att sen fylla år när allt börjar bli grått medan hon fyllde år när allt höll på att bli ljust. Men nu i efterhand så har jag inga problem med att vara född i Oktober heller, dels för att jag trivs med att vara Våg och dels för att jag fyller år redan den 3:je och då är det fortfarande rätt fint eftersom det är då löven har börjat fall, blivit röda osv.

I skolan idag gick vi till Gymnasiet här i närheten där även Kristina går... vi skulle vara med i 9:e klassarnas tysk och engelsk lektion. Hm.. det var ju ett annorlunda klimat. Shit så tyst och strikt, hii x)
Men det vänjer man sig nog med vid!

En sista grej... min mobil (GAAAAAAHHHHHHHHHAAAAA), alltså jag blir helt seriöst hysteriskt idiotisk på mögfan!
Idag har den stängt av sig si sådär 10 gånger och ena gången när jag skulle sätta på den så ville den inte.
Sen testar jag en gång till och då helt jävla plötsligt så går det bra att starta. ah!
Värst var ändå när jag var uppe mitt i ett sms.. vad händer? den bara tjoff.. så blir den svart. AH, SVÄRORD GÅNGER 1000. men men x)...

Kärleken  i alla fall till er<3
Amanda

10 augusti 2010 - Tyskland

Hejloo, loo!

Vill bara tacka för dina kommentarer mamma! de stärker <3 Har speciellt fått ett "citat" på huvudet.. "gör inget som du inte vill - som går emot dina känslor och värderingar". Som jag har sagt tidigare så ska man ju säga ja till "allt", men om man nu ska jämföra det på världens sämsta sätt kanske.. så.. jag är vegetarian och det har jag varit i x-antal år. Bara för att jag är här så förändras inte mina "Känslor" angående min kost. Därför så tjänar det ingenting till att ändra på sina känslor - för som Robin sa.. så är det de ända som känner mig på riktigt här nere just nu. De är de som har följt med mig ner hit och som ska ta mig genom året här.

Annars då?
Idag var en kvinna - Rita, från YFU i skolan och pratade med oss i 3h kanske. Mestadels hade man väl hört informationen innan, men det är alltid bra med upprepning hör man.
Efter skolan åkte jag, alla andra utbytesstudenter utom Liisi med min värdsyster Kristina in till Hannover. Jag hittade höstacka/trendcoach (!!!) och 2 strumpebyxor, mihi :)
När jag kom hem såg jag att jag hade fått ett vykort från min ein-jahre-familie. så sweet :D! och det var riktigt trevligt skrivit, känner mig redan välkommen!!
Jag hade även fått en bok och mina vantar (!!<3) ifrån er, mamma & pappa! TACK!! <3

Älskar er, sov så gott <3
btw... jag vet när jag kommer hem nu. 5 July 2011 slutar YES-lägret så då åker jag hem, hihi :)
Amanda

9 augusti 2010 - Tyskland

Okej.. dagen började då fan inte bra. Försov mig först.. Yej på det liksom.. sen så kommer jag ut ifrån huset och märker att det öser och ner och man bara jaha.. nu ska jag cykla snabbt som fan i regn.. ska man börja skratta, gråta eller cykla? Vi körde på det sista alternativet... cyklade fort som fan och när jag är lite mer än halvvägs kanske så ser jag klockan och får upp hoppet.. jag hade cyklat snabbt och skulle nog hinna!! Men icke det inte. Kedjan lossnade och där stod jag nu som en idiot. Det regnade fortfarande, cyklen ville inte cykla med mig och jag hade jävligt bråttom.. så gå,gå,gå,gå.
Jag kom ca 2min förrsent.. pjooh. Och vet ni vad? DET FÖRBASKADE REGNET FICK FÖR SIG ATT SLUTA PRECIS NÄR JAG VAR FRAMME!!!
Men iaf x) Sen så lägger jag mina grejer på golvet och när jag sen går tillbaks för att lägga något och sen går för att sätta mig igen så trampar jag i sönder en sak på min nyckelknippa som inte tillhörde mig.. fi för fan! Så imorgon ska jag till Hannover igen.. och då måste jag handla lim!
Ajao de i skolan är så underbara så dagen blev bättre :) Marcis hjälpte mig att fixa kedjan också så jag kunde cykla hem, hähä :P

Ikväll har jag lagom mycket läxa att göra. Ska fråga värdfamiljen frågor om deras hobbies och fritid och sen lära mig några verb som t.ex cykla, tvätta kläderna, diska.. osv.

Fixade precis spotify på datorn.. känns så konstigt att senast jag var inloggad där var jag i Sverige.. maj god.. måste sluta tänka sådär.

Ska snar bege mig in i duschen och ska väl förmodligen lära mig tvätta idag med x)

Pussen, kramen, kärleken.. adiós!

Amanda

8 augusti 2010 - Tyskland

24 besökare idag såg jag på min statistik och jag brukar typ ha tolv.. ehm.. vad hände där?
Aja, spelar inte så stor roll, blev bara lite paff.

Vad har hänt idag? och hur har jag mått idag?
Vad jag kan minnas så har jag mått helt okej! Visst, det finns ju delar (såklart) som jag fortfarande saknar med och i Sverige men samtidigt så trivs jag här så det gör i alla fall så man slipper gråta och låta det man saknar ta över helt i känslor. Något som dock flyger runt i mina tankar är att om jag skulle berätta detta för någon random människa om vad jag gör.. lämnar det trygga i Sverige och åker till ett främmande land med främmande språk så skulle de flesta säga att "guuud vad modigt, det skulle jag aldrig våga! tänk om de där hemma inte är kvar när du kommer hem? och ett förhållande.. gud så uteslutande. det fungerar ju bara inte! då måste ni göra si och så... så och si"
Enstaka personer skulle säga "fan vad coolt! detta blir det bästa året i ditt liv.. de där hemma stannar nog kvar och förhållande.. vi ser hur det går" - detta kommer då från de flesta andra utbytesstudenterna.

Jag säger: Coolt, läskigt, hemskt, spännande, uppnå mål och leva livet men inte glömma vem man är och vad man alltid har stått för. Jag säger även att de som är värda något stannar kvar och om inte så jag har jag i alla fall världens bästa familj & bästa vän <3
Och om förhållande.. Ingen som inte är med om detta fattar. Jag lovar! Jag trodde jag hade en tanke om hur det skulle kunna bli. Det blev nog inte sådär direkt. Det blev rätt mycket mer än vad man hade kunnat föreställa sig. Man kämpar ständigt med frågorna vad som är rätt och fel. Ska man höra av sig, ska man inte? ska man deppa, ska man inte? Jag ska försöka förklara, men som jag sa.. är man inte med om det är det svårt att förstå det på riktigt. Man vill hela tiden höra av sig men samtidigt så vet man att hela tiden inte går eftersom jag åkte av en andledning men att höras av varje dag? ja, varför inte? Det gör en bara gott att få veta hur den andre halvan mår. För vem kan må bra när den som håller om ens hjärta inte mår bra? Jag anser att ifall jag inte är kababel till att ta hand om mitt eget hjärta här borta så är detta inget för mig. Men jag tror ju att detta är något för mig, så det är ju fingemang, hihi :)
Och det här med att deppa. Vem vill deppa? Ingen! Men i detta fall blir det så konstigt. För samtidigt som du inte vill så känns det läskigt ifall du skulle tappa känslan av att sakna (deppa över saknad). Detta gäller i för sig inte bara i förhållande!!

Aoup, det var väl lite sådär småtankar nu på kvällskvisten för min del, hehe x)

Idag har jag förresten varit på cirkus! Bilder kommer upp på facebook!

Gó natt! <3

Amanda

7 augusti 2010 - Tyskland

Hallojen!

Ja Christopher det har du så jefla rätt i x) Får börja göra det senare :)
Idag känns det i alla fall bättre! hostmum is cooking food and it smells gooooooood :)!
Sen pratade vi något om gå på typ "tivoli".. jag vet inte hur det blir med det men vi får la se.
Annars så behöver jag typ bara göra vid mig sen ska jag se på the hangover med Kristina! Söta hon har letat upp en med bra kvalité på engelska. YEH :') hihih...

MAMMA & PAPPA.. om Hampus, Christopher eller Robin inte har sagt något så har jag lagt upp bilder nu härifrån.. fast jag gjorde det på Facebook.. det blir enklare att se bilderna där och dessutom så laddas de upp snabbare där än på blogg.se.
Så skapa en facebook eller låna deras facebook och kolla ;)

Pussen, kramen och kärleken <3
ps: glöm för fanken inte att pussa Charly på näsan och ge henne vatten inne på toaletten däruppe! ;) bara för att jag inte är där så behöver inte hennes vanor ändras.. eller hur pappa :)? Dricka vatten på toan har hon alltid gjort :))


Amanda


6 augusti 2010 - Tyskland

Vantarna kan vänta mamma :)!

Usch nu har den här känslan kommit tillbaks. Den där sorgsna. Antagligen så har det med helgen att göra. På vardagarna märker man inte av det för att då går allt undan, man har skola, besök i Hannover med de andra studenterna och läxa. Nu är det liksom tomt för min del. Jag vill umgås med familjen här men samitidgt så är jag så utmattad.. vill inte tas som den mest osociala.. för alla är ju så glada nu när det är helg.. medan man själv bara vill sova. Mitt i allt så har man huvudvärk med. Tråkig som jag är (jag vet.. följer inte YFU:s say YES to everything) så sa jag nej till Kristina att följa med på en inflyttningsfest ikväll. Jag är så trött och vill bara gråta, så det lär jag väl göra och få lite extra huvudvärk på det. wunderbar.

Ni ska få bilder. Har tagit idag.. men jag vet inte när jag ska lägga upp de idag. Nu ska jag nog gå och lägga mig och hoppas jag sover en låång stund så hjärnan kan fixa upp mina tankar eller något... det sägs ju att drämmar ska hjälpa en förstå osv det riktiga livet.

Så... Godnatt sålänge så hörs vi kanske lite senare.
Puss och kram! <3

Amanda

5 augusti 2010 - Tyskland

Eem:
haha lät lite kul att du skrev guess what, för det är så typiskt att det man är mest beroende av när kylan kommer, Det glömmer man :P
Vädert här.. hmm, det går upp och ner, jag har börjat gå i tjocktröja vissa dagar och leggins.. så det säger väl det, men det är fortfarande dagar som är Vaaarma, det är mest vinden som är kall :(
Ha en super bra dag :D! och hoppas du hittar det du behöver :))!
Puss!

Svar: Haha jag vet! usch och blä för kyla :( Jag hade en superbra dag trots regnet ;) Hittade inte allt, men det blev bra ändå :)
Puss!

Mamma:
Nyfiken på om du hittade något idag? Vad är det för jacka damen tänker sig? Ja, vi kan skicka dina vantar...såg också dem och tänkte på hur du skulle klara dig utan dem.....
Vad är det för väska du vill ha? Ska vi titta efter jacka till dig? Kliande strumpbyxor är inget kul...
Är det fint i Hannover? Ha en underbar kväll vår sötis! Vi älskar dig jättemycket! Kram från oss alla till dig!

Svar: Ja, jag hittade något idag :)! Typ lite som en kappa med två knappar bredvid varandra liksom.. du har något liknande x)
vad bra! De är behvövande, och jag tänkte inte alls på de eftersom det var så varmt när jag åkte x)
Om ni vill så får ni .. men ni behöver ine, jag fortsätter att leta vidare ;P
Det är dööööfint i Hannover! men jag har inte ens sett hälften, haha! så jag får ge det mer tid ;P
Tack detsamma! Älskar er! Kramar!

Olivia:
Hej Amanda!
Jag hoppas att du har det så trevligt där nere som vi hoppades och är glad över att resan och sånt gick bra :)<3
Haha fortfarande lite grön över att du faktiskt bor i Tyskland nu x)
Btwm, du skulle inte vilja ta bort den nedräkningssaken nu när du tillslut är där? :)
För den lägger sig mitt i inlägget så jag måste kopiera det i ett dokument för att kunna läsa det x)
Stor kram! <3

Svar: Hallu! Jadå, absolut :)
haha, don't be, your time will come ;)
Hahaha, jo såklart! ska göra det så fort jag orkar x)
Kramar <3!

Robin:
Hoppas du hittar något fint! <3 Annars köper jag kläder och skickar de till dig älskling! :) Hoppas du får en trevlig dag! <3 Tänker på dig!! <3<3

Svar: Well I did, as you know x)<3 Haha, jadu.. jag säger till ifall det blir kris ;P Jag hade det bra och jag hoppas du med hade det. Karlejk pa deg <3!


Så... för att prata lite om dagen.. det har inte hänt så mycket. I skolan så hade vi grammatik. Det kändes lite molning och grammatiken gjorde det inte mycket bättre. Ska jag vara helt ärlig.. jag vet att jag överdriver.. och jag menar inget illa mot dyslektier när jag säger detta (!) men det känns nästan som jag är "en av de". Det kan antagligen bero på att jag inte kan språket.. men det är piss och blä. Jag gör massa fel som att blanda bokstäverna, tappa bort första och sista bokstaven och förväxla bokstäver. Ahh!
Men det blir väl bättre.. hoppas jag. Så ja, jag ritade ett moln och en lite sol som humör idag.

Förresten jag måste bara säga att jag känner mig hemmastad här nu. När jag går upp och äter frukost har jag min egen lilla stund med en svensk tidning.. sen cyklar jag till skolan. Så jävla härligt väder att cykla i här! Och naturen... underbar! Tyskarna verkar inte skräpa ner lika mycket som svenskar.. eller så städare de bara bättre. Dessutom så är deras vägar mer anpassade för cyklar.
EN negativ sak är dock självaste cykelvägen... haha, den är så kass så jag kan skratta. Det är som att köra på terräng och nej.. min cykel är smalare än den jag har hemma.. så det 'är så sjukt bumpigt och jag lovar och svär att man ser ut som en total fåne! x) Jag lovar att jag ska försöka fota det!
Hur som helst så måste jag lära mig tiden också.. första dagen cyklade jag ju fel och kom fem min innan lektion. De andra två dagarna har  jag varit där typ 20 min innan.. not so very fun xP

Just nu har jag precis ätit och hjälpt Kristina klippa ut kött från tidningarna.. en läxa i bild hon hade... hon ska göra ett kollage. Ja, det kändes fullt normalt och sitta och klippa ut kött ifrån reklamtidningar :)
Ska snart börja göra min läxa. Läxan är att jag ska berätta om min familj i Sverige... typ "mein mutter ist Lisbeth. Ich bin tocher von Håkan und Håkan ist der mann von Lisbeth.. blablabla..." or something x) vet inte ens om jag skrev rätt precis. men, men.. x)

Bye så länge!
Puss, kram och kärlek <3

Amanda

btw.. Kristina is playing piano jetzt... so beutiful! Hon spelar typ klassiskt men det låter vackert! och om tio minter ska hon på pianolesson.. hon kanske kan lära mig någon dag när jag är uttrålad, haha x) Sen jävlar ska jag imponera i Sverige ;) haha... knappast troligt... men ja x) tschüss!

4 augusti 2010 - Tyskland

Redan onsdag nu då. Jag vet inte om jag hinner eller orkar uppdatera efter skolan för då ska jag till Hannover med de andra utbytesstudenterna. Hoppas verkligen jag hittar en tjockare jacka, väska och strumpebyxor (!!!) nu. Hur svårt kan det vara -.-? det finns typ knappt några tjockare jackor.. och de som finns faller inte mig i smaken.. väskorna är bara too much.. x) och strumpebyxor... ja well.. de hittar jag typ ingenstans o.O hittar fåtal tights som jag inte vill ha och vissa tråkiga strumpebyxor som verkar klia.. not so very fun.
Btw.. hur är vädert i Sverige? Det känns som det börjar bli kallare här. Eller alltså frammot dagen är det ju vart men det är inte så att någon går i shorts här.
Mamma... när jag flyttar till Hamburg så finns det en sak du måste skicka till mig. Guess what?

MINA VANTAR!! HUR KUNDE JAG GLÖMMA DEM?!
aja.. tur posten finns ;P

Nu ska jag cykla till skolan snart, hoppas jag hittar rätt denna gång, haha.
Puss och kram. Älskar er! <3

Amanda

3 augusti 2010 - Tyskland!

okej... kort inlägg nu innan det blir den 4:de...
"skolan" är super och jag trivs asbra i min värdfamilj! Känner mig lite smått överambitiös i "skolan"... but I guess it is better that way then the other x)
Vi hade mycket språk idag.. 4h... och så kommer det vara varje dag. Vi lärde oss mest verb, hälsningsfraser, hur man uttalar alfabetet, osv.
I slutet körde vi även bingo.. jag använde mina bokstäver och Robins och sen även ett g.. som i good. Vann jag? Hahah... ya xP so it is good letters jaaaa ;)
Efter skolan hade jag följe med Elisbeth en bit... sen gick jag hem, frågade om jag hade tillåtelse att åka till Hannover med Elisabeth och Marcus.. och det hade jag. Kristina körde mig till Elisabeth och sen möte vi Marcus på the trainstation. Kristina hjälpte oss med automaten där och sen åkte vi till Hannover :)
Jag hittade tyvärr inget som jag letade efter.. :( men de har god pizza här x)!
Måste även nämna att jag cyklade så jävla fel imorse... jag var totalt vilsen och det kändes så jävla hemskt :P men jag gjorde mitt bästa och 5min innan vi börja var jag i skolan.. jag cyklade tjugo över åtta och var i skolan vid fem i nio alltså x) Höll dessutom på att köra på en tant.. bad om ursäkt miljoner gånger men hon skrattade mest och sa nog att hon bara blev chockad xP

Vi fick även läxa idag.. läsa sidor som vi ska berätta om imorgon.. usch x) men jag har hunnit med det med.
Ska nanna snart!
Guten Narcht! <3

2 augusti 2010 - Tyskland

HALLO!!

Idag har det med varit en jävligt bra dag, måste jag säga!
Jag skypade med Robin länge igår och somnade i webbkameran och sen dog datorn eller något, så sorry sweetii x)<3

Vill tacka för allt ert stöd (!!) och första dagen i skolan gick superbra! Det är jag, Katia from Ukraina, Liisi from Estland, Marcus from Lettland and Elisabeth from Norway! They all are veryvery nice! Tomorrow it is a guy from Russia that is arriving... I don't know why he is going to be one day late.. but yeah.. x)
Idag så presenterade vi oss först klockan nio... Ich heisse Amanda und Ich komme aus Schweden. Sen var det frukost. Fast jag hade redan ätit och någon annan med så vi åt inte. Efter det skulle vi svara på frågor och presentera varandra lite mer. Jag var i par med en som med ska till Hamburg efter detta läger. Marcus dådå.
Han berättade om sitt liv i Lettland och jag om mitt i Sverige, sen berättade vi det för gruppen.

En av övninfgarna var med att vi skulle göra upp ett schema över hur vår dag hade sett ut ifall vi var i Sverige nu.
Min såg ut såhär: (i korthet)
Jag skulle ha vaknat upp bredvid Robin och Charly. En kvart efter skulle vi ha ätit frukost. Skulle det vara fint väder hade vi åkt till stranden kanske och efter ett tag hade kanske Emelie och Philip joinat oss. På kvällen skulle vi ha satt igång grillen och när vi hade ätit klart så skulle vi ha gått in. Då skulle Robin och Philip ha börjat spela och sjunga lite stämmor medan jag och Emelie skulle ha lyssnat med jämna mellanrum och pratat gossip. Efter det skulle vi ha börjat välja film och en timme senare skulle vi ha valt klart film. När filmen var slut så skulle vi vara så trötta så det ena paret går ut ur lägenheten och går in i lägenheten brevid.

Senare var vi ute och kollade runt i Sarstedt och sådär. Jag är väldigt glad att jag har träffat dessa utbytesstudenter äntligen, för de är verkligen härliga människor!
I klassrummet har vi nu satt upp ett stort papper med allas namn och man skriver från dag ett vilket datum det är och visar sen genom att göra ett vädertecken över hur man mår.
Jag och Elisabeth var de gladaste, vi hade en strålande sol x) den som var mest ledsen idag var Katia.. hon hade en liten sol med tre stora moln :( jag hoppas hon mår bättre snart och att hon mår bättre redan efter idag! :)

Sorry för att det blir långt inlägg men ja x) Måste även säga att innan jag åkte så tänkte jag att "fan vad mycket regler!" men det känns inte lika strikt när man väl är här! & sen så det här med kontakt.. jag pratade med Elisabeth om det idag.. hon hade inte alls fått samma information från YFU i Norge... de hade typ inte sagt någonting. det var typ.. ring hem ifall du vill?
Jaja, jag har typ mer eller mindre börjat inse nu att det är så sjuuukt inviduellt, så det finns ingen som egentligen kan säga vad som är rätt och fel. Jag mår bra av att få stöd ifrån Sverige (än så länge!!) och det behöver nog jag som person, andra kanske inte behöver det? men då spelar det ingen roll för mig ju. Det handlar verkligen om att gå på känslan nu.
Ungefär som ifall ett problem skulle uppstå.. t.ex. att du bes göra något olagligt och sen har YFU sagt att du ska säga ja till allt?... vad är då rätt och vad är fel? hmm..
innerst inne vet man vad som är rätt och fel för en, så ja... allt handlar om att följa känslor nu när man har åkt iväg.

Det var nog det jag ville säga. Tack för mich ;)
& tack för kommentarerna förresten!! <3

Amanda

1 augusti 2010 - Tyskland (continued)

För en gångs skull så tänker jag börja med att skriva att jag mår skitbra! Början av dagen var riktigt mög, men sen pratade jag med Robin och Christopher och okej.. jag grät jävligt mycket då men jag fick tillbaks lite styrka och mådde bättre sen. Förresten så är ni underbara! Och Christopher.. jag är så jävla glad att jag har dig som bror. Jag vet att du har gjort mycket skit i ditt liv, kan vara lagom oansvarig och sådär, men jag hade inte kunnat byta ut dig för någonting i världen!

I alla fall så gick jag och åt efter det och maten var god idag igen :)! Sen gjorde Kristina vid sig litegrann och vi gick för att kolla vägen till min skola... jag kommer aldrig hitta om jag ska gå dit sälv imorgon, men Kristina har lovat att hon kör mig dit imorgon... men sen kan jag ju försöka gå hem :)
Vi pratade i alla fall jättemycket under tiden - allt mellan himmel och jord. Och det kändes så bra att få prata om mina nära där hemma! När vi kom hem satt vi oss och drack lite bubbelwasser och pratade massa mer mög. Nästan pinsamt det vi pratade om, men w/e ;P
Nu har vi typ pratat om högtider och jag har visat henne lite från sverige på internet.
Jag känner mig riktigt bra nu... och jag ser framemot julen här... haha x) de firar den typ 3 dagar, miha ;)

puss, kram & godnatt i förväg <3

1 augusti 2010 - Tyskland

okej.. jag skulle ta en paus härifrån, men sen tänkte jag lite på att jag vill kunna kolla tillbaks och se hur jag har mått senare.

Idag vaknade jag upp och mådde bra sen vet jag inte vad som hände men jag började att lipa.
Exakt vad jag känner är att jag gör alla fel som man kan göra. Man skulle aktivera sig eller prata med sin värfamilj vid hemlängtan... jag aktiverar mig inte ibland och jag vill inte prata, jag vill bara gråta. Man skulle inte sätta sig vid datorn.. vad gör jag nu? man skulle inte vilja ringa hem - det vill jag för ofta. Och man skulle inte önska bort tiden.. och well, det händer.

Igår när vi var ute och jag mådde som sämst så satt jag endast och tänkte på alla skillnader av någon anledning.
Alla dricker alkohol - inte jag, alla röker - inte jag, alla pratar tyska - inte jag, jag pratar knapp. Alla äter - inte jag, jag är hungrig ibland men säger ändå nej, för jag vill bara sova. Alla är pigga - jag är trött.
Uppriktigt sagt så känner jag mig ensam. Jag vill träffa andra utbytesstudenter nu, för någon... kanske någon upplever samma sak som mig? Hur som helst så vet jag i alla fall att ingenting är fel - det är bara annorlunda.
Det är verkligen inget fel på tyskarna, de lever bara ett annat sällskapsliv än svenskarna och det var jag inte berädd på för alla har hela tiden sagt att Sverige och Tyskland ska vara så lika. Jag vet även att jag åkte till Tyskland för att jag ville veta om det var så, jag åkte med ett öppet sinne. Men shit, det är så svårt att vänja sig.
Jag vet att jag kanske mest har låtit negativ.. alltså att jag har hemlängtan heeeela tiden, men det är inte sant.
Stundtals trivs jag sååå bra och känner att jag kan stanna här i ett år utan problem!
De långa vägarna med bumpande housemusik i bilen och öppna fönster känns så tyskt och underbart!

 Ska senare idag åka med Kristina så ska hon visa mig vägen till skolan imorgon! Jag ser framemot det riktiiigt mycket! Nu kanske jag kommer att få lite egna kompisar och inte släppa efter Kristina dagarna i enda..hon kanske blir trött på mig tillslut x)

Puss <3

RSS 2.0