31 juli 2010 - Tyskland

Guten Tag!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva idag. Faktum är att jag knappt vet vad jag gör eller vad jag har gett mig in på. Halva tiden trivs jag andra halvan vill jag bara hem. En liten sak som att äta middag kan få mig att vilja hem för jag är orolig för att jag inte ska tycka om maten och jag vill inte vara oförskämd. Än så länge har det inte varit något fel på maten dock! Igår år vi pasta med någon tomatsås typ... liknade något jag har ätit hemma faktiskt! Idag åt jag någon tysk grillad ost med smak och annat tillbehör. Frukosten är som i Sverige typ, fast det är mer vanligt med bullar än bröd i denna familjen.

Igår åkte jag och Kristina in till Hannover för att träffa hennes vänner och gå på en festival. Dock så blev det ingen plan för de är lite tankespridda de här människorna, och kan inte planera klart någon gång, har Kristina berättat... haha x)
Men vi stod på deras vanliga mötesplats och pratade typ hela kvällen.. eller ja, jag lyssnade ju mest. Engelskan för mig känns jävligt knaglig men de själva skrattar bara åt att de inte kan, men de försöker i alla fall att prata med mig och det känns toppen!

Runt 23.00 bestämdes det dock att halva högen - inkluderade mig, skulle åka till antingen mc donalds eller playa del sol (ett stort café).. det blev det sistnämnda. Där tog vi vars en eistea, und två beställde lite mat.

Vi kom hem för sent (jag hade knappt sovit på hela dagen) och gick och lade oss direkt efter vi borstat tänderna.
I min säng har jag besök, precis som hemma. Kan inte stava till namnet men... coosa, uttalas det. Det är en hankatt, väldigt bastant och har samma färg som katten Gustav, haha! Hans namn betyder typ "Katt" på ryska. Jaaa, det har jag inte sagt! Det bor måånga med ryskt påbrå här! I denna familjen är både föräldrarna därifrån. Kristina är född i Ryssland, men mer vet jag inte. I alla fall så kan inte föräldrarna engelska, utan bara ryska och tyska, men som jag har sagt tidigare så försöker de i alla fall prata via Kristina :)
MEN ja.. angående katten. Han la uppe vid kuddarna på överkastet och ville bara mysa, och eftersom det är hans rum med så ville jag inte flytta på han.. så jag tog bort så mycket jag kunde av överkastet och försökte tränga ner mig bredvid han, haha. Nej, han ville absolut inte flytta sig och inte sova heller. Han ville bli ompysslad :) Så där la jag.. tvingad att pyssla om en katt, fast man ville sova, haha. Härliga djur det där :)

Idag vaknade vi till lite innan elva och gjorde vid oss. Jag och Kristina åkte sen för att handla ett mobilkort till mig, så det blir billigare för oss att ringa till varandra. Vi gick även in i en matbutik för att jag skulle få välja lite gottis och frukost. gulligt :)
Senare idag... om typ en timme så ska vi iväg och träffa andra... antagligen samma som igår. Tror min värdbror och hans flickvän med ska med. Antingen blir det festival eller så blir det fotbollsmatch.. jag har inte riktigt förstått :P
På tal om min värdbror och hans flickvän. Jag var inne i mina tankar om mitt hem i Sverige just när de två döck upp. och i vanliga fall antar jag att kärlek ska vara härligt att se på... men det var det ta mig fan inte nu. Att redan tänka på Sverige och sen bli påmind om vad du inte har med dig ifrån Sverige sög så jävligt.

Jag vill klara detta, men känns så himla svårt. Hur ska jag någonsin förstå tyska och kunna uttrycka mig? Ju längre tid det taar för mig att lära mig språket desto svårare kommer det att bli. En utbytesstudent är bara intressant i början. Hur ska man göra sig intressant sen ifall man inte kan uttrycka sig?

Jag bör vara ifrån bloggen ett tag nu, samla mina tankar och försöka att inte tänka på Sverige!
Vi hörs någon dag, kanske lite snabbt de närmsta dagarna, me don't know.
Ha det bäst så länge.
Nu vet jag en lila liten mjuk sak som väntar på att få salt och vatten på sig.

Puss 0ch kram, älskar er <3

30 juli 2010 - Tyskland

Hej, hej där!

Har precis fått i mig lite mat och börjat packa upp.
Jag ska inte ljuga för er utan vara helt ärlig med att just nu gråter jag av ingen anledning, känns det som.
Eller jo... saknaden är ju anledningen såklart.

Familjen är verkligen trevlig, men jag förstår typ ingenting. Det känns så jävla blä.
Tänkte jag skulle beskriva hur det har sett ut den senaste tiden - efter mitt förra inlägg.
Jag ville aldrig somna inatt men jag tror jag somnade till i 2h för helt plötsligt var klockan asmycket.
Upp kom man såklart och sen blev det rätt trögt. Allt var så jefla nedstämt, så det finns inte :(

Det var så sjukt hemskt att själv må dåligt, men sen att se nästan alla andra med må lika kasst var ju ingen höjdare.
För er utbytesstudenter som inte har åkt än... jag vill inte vara negativ, men tro inte för mycket över avskedet.. att det ska vara sorgligt och fint på samma gång. För det är det inte. Man mår så mentalt dåligt så man blir fysiskt dålig.
Jag kräkte tillslut utanför Kastrups portar. När det hade lugnat sig en aning, då jag hade checkat in och så, så går jag och Robin upp mot säkerhetskontrollen.. det är det längsta han kunde följa med. (usch, jag får tillbaks känslan nu..)
Då trodde jag att jag skulle börja kräka igen så vi gick sprang ner för trapporna trots att tiden var knapp. Jag vet inte om jag kräkte direkt men det blev rediga klökningar, eller vad man ska säga... fräscht att ni får veta det.... hm.

Änyway, efter att jag lämnat Robin så kändes det i hjärtat såklart men jag lyckades fokusera och hipp som happ så vart jag iväg på egen hand. Jag frågade en massa på flygplatserna hela tiden och alla hjälpte, så det var bra det.
Rigas flygplats... jajo.. den sa vi var liten. 1... nä. väldigt nä! 2. so? ingenting stod på engelska. Det var nära ett sammanbrott där men jag tänkte att det hade jag inte tid med för då missade jag planet.
Flyget till Hannover var rätt dryg faktiskt och i slutet var det typ lite oväder.. INTE nice!

På flygplatsen hämtade Kristina upp mig, sjukt trevlig tjej det där! :) Hon är väldigt hjälpsam och vi pratade mycket om allt. När vi kom hem så var bara hennes mamma hemma. Hon kan inte engelska, men hon ler och försöker prata genom sin dotter till mig, mihi x) Min värdbror kom hem ett tag senare och han har jag inte fått någon större uppfattning om än, men han är säkert trevlig :)!


Nu har jag slutat gråta... wihooo :) men det kommer väl sen igen. -.-'
BTW... detta område är dösnyggt och huset är wunderbar :>

Puss och kram på er!
Jag älskar er. <3

Amanda

29 juli 2010 - Sverige

Det känns inget vidare just nu. Inte alls.
Jag vill, men jag vill ändå inte. I Robins armar börjar man gråta direkt. Det är förjävligt. Rktigt jävla mycket.
Sista inlägget innan jag åker. Lämnar huset vid 3.50. Hörs senare. Ha det så bra!

Hejdå!

Amanda

28 juli 2010 - Sverige

Två dagar kvar!! det är sinnes! fast egentligen så är det typ en dag. Idag är det onsdag och klockan är rätt mycket, så snart är det torsdag och på fredag ska jag typ inte alls vara i Sverige.
Gårdagen var jag i Danmark med mamma,pappa,Hampus & Robin. Tanken var att vi skulle gå på ströget men jag och Robin blev sugna på tivioli, så efter en tid på ströget drog vi dit. Jag åkte Demonen. TVÅ gånger, yeaah ;) den var faktiskt sköj x) men det tog ett tag att komma upp i den x) åkte även annat kuwl :)
Vi åkte hem sent på kvällen han och jag och mamma hämtade upp oss vid svedala station. Det var en riktigt fin dag! Vi fick "firat" vårt halvår för tidigt i alla fall, mihi :)<3

 Idag vaknade jag upp vid 7 och mådde inte alls bra, men tog en ipren och somnade om. Vaknade till vid halv elva igen och då gick vi upp och åt frukost. Jag bestämde mig sen för att fråga Rebecka om hon ville ses en stund och säga "farväl - vi ses snart!". Hon kunde, så jag cykla ner till byn och träffade henne medan Robin åkte och tränade. Jag var hemma igen vid halv tre tiden och då var mormor och morfar här. Morfar fyller 77 år idag! GRATTIS! :)
Efter maten gick vi upp och packade om. Jag är så gott som klar. Det är bara papperna som ska fixas och handbagaget. Robin har somnat för tillfället men han piggnar nog till snart, för snart är det tårta ;) hähä!

BTW.. Jag tror inte spettkakorna får plats -.-' Jag får se vad mamma har att säga, om hon finner en lösning, x)
Den enda jag kan komma att tänka på är att de skickar ner det som present i efterhand :)

Bilder från igår och idag kommer upp senare, skulle jag tro.

Ha det bra sålänge!! KRAM!

Amanda

25 juli 2010 - Sverige ( i bilder)







25 juli 2010 - Sverige

Halloj,loj!

Nog hade jag rätt.. det var en urinvägsinfektion. Inte nog med det så fick jag ju ont i halsen, så nu är man si sådär halvkry. Lagom, säger jag!
Gårdagen var en rätt fin dag :), först städade jag och packade om lite i min resväska, kollade min packningslista och påbörjade en lista om vad som finns kvar att göra. Sen städade jag nästan klart. Jag ska bara byta örngott, damsuga och damma litegrann. Vid tio över ett tiden så mötte jag upp Olivia vid bussstationen och vi gick hem till mig. Pratade mycket och hade väldigt trevligt som vanligt! Jag fattar inte hur det kommer sig att jag är så sällan med henne! Mot kvällen hade vi andra planer så hon tog bussen hem runt 5 tiden och jag började mixtra med min nya dator och kamera! wihoo! tråkigt nog så skulle batteriena ladda i x-antal timmar, så jag kunde inte göra så mycket än att läsa manuallerna.
Robin kom hem till mig efter han hade jobbat och efter han hade ätit och fräschat upp sig litegrann så åkte vi till Christian, där även bästis och Philip var :)
Vi spelade Tekken 6. Jag vann aldrig, men jag var i alla fall inte långt ifrån båda gångerna. Sedan såg vi "Repo men", lagom blodig film och konstigt slut, men den var rätt okej ändå.

Så för tillfället har jag sagt "hejdå, vi ses om ett år" till 2 pers. - Amanda & Olivia.
Idag ska jag säga det igen till Robins föräldrar.

Angående att jag åker om inte mer än typ 4 dagar (eftersom jag åker väldigt tidigt på fredag) så vet jag knappt vad jag känner. Någonstans känns det som att det inte handlar om ett år, som jag är borta utan typ 2v. Men icke! När jag börjar tänka på resan dit, första skoldagen, skaffa nya vänner, bo hos 2 okända familjer, inte kunna deras språk eller humor, ja, alla dem utmaningar och känslor som jag kommer att få uppleva, det är då jag undrar vad satan jag har gett mig in på.
Man hör från många håll att man är så modig hela tiden och att de inte skulle ha vågat det. Men shit.. jag är inte modig, tänker jag. VAD HÅLLER JAG PÅ MED?

Jag har i alla fall Skype sen ett bra tag tillbaks, fast att jag aldrig har använt den mer än en gång.
Skrikochpanik, heter den. Feel free to add!


23 juli 2010 - Sverige

Halluj!

En vecka kvar... nästa fredag sitter jag inte här i min säng mer. Då är jag i Tyskland. Japp, jag är nervös och har blandade känslor! & egentligen så är jag så stressad så jag inte vet vart jag ska börja. Okej, att jag kanske gör det värre än vad det är (med att ha en massa saker att göra), men jag blir nog lätt stressad också.
Det värsta är att jag inte känner mig så frisk för tillfället heller. Halsen har känts konstig hela dagen och nu känns det lite som att jag har åkt på en urinvägsinfektion. Alltså helt ärligt liksom... känns det som att man har tid med det? n.e.j.

Idag så var jag inne med mamma, pappa, Hampus & Robin i Malmö och kollade på en netbook och en systemkamera som ska med.
så dessa blir det troligtvis i morgon:



För övrigt så har jag börjat packa ner på riktigt nu och senare ikväll ska jag fortsätta med det, träffa Amanda för ett "farväl" typ, städa klart rummet och göra upp listor.
Vi hörs & ses.
Tjintjong!

Amanda

20 juli 2010 - Sverige

Hej!

Tänkte bara på rubriken... det kommer faktiskt aldrig stå "20 juli 2011 - Tyskland", för då är jag redan hemma igen, haha.
Men i alla fall.. Jag pratade med Frida igår på Facebook, hon sa något i stil med "shit, du åker nästa vecka" och jag tänkte bara.. nää du, inte så snart! näst,nästa vecka. Men jag kollar upp det i kalendern... och Aa fan, jag åker nästa vecka... så SHIT!
Gud... jag har verkligen en massa jag måste göra och planera.
Måste fixa *hemligt* och *hemligt*, sen ska jag fixa 5st presenter till mina värdfamiljer.
Mitt rum måste även städas klart. Jag ska hinna säga hejdå till folk, men kommer inte hinna alla. Men har i alla fall lovat Sandra, Olivia, Caroline & Amanda. Sen har jag ju även mitt lilla vanliga "gäng" på Bästa vän, Philip, Mimmi, Christian, Rebecka också Robin såklart!
Robins föräldrar och min släkt har jag med lovat att säga adjö till.
Sen ville jag egentligen träffa Smulan innan jag åker men det hinns nog inte med. På måndag ska jag till Danmark, mitt i allt, haha. & sen måste jag mejla YFU om min tyska skola (att de inte svarar), måste prata med CSN, packa, packa & packa! Bestämde med Robin att vi skulle fira ett halvår sista vecka genom att åka till Ven och nanna över... men fan, jag undrar om man verkligen hinner det alltså.. dessutom har han dratt på sig en förkylning. Ajsing bajsing. Har verkligen inte tid att sitta här idag känner jag.

Ha det så bra!

Amanda

19 juli 2010 - Sverige

Tjenixen!

Då var det inte särskilt långt kvar dådå.
Trots att jag inte är uppbokad tills jag ska åka så känns det rätt stressigt.
Fi det känns som jag har övermycket att göra men jag vet inte vart jag ska börja.

Min resväska är dock redan färdigpackad ;)



Haha, om jag ändå bara kunde ta med mig min nallebjörn... x) äff då, hon får ligga hemma och mysa i min säng sålänge :)

Nej, nu ska jag städa mitt rum för sista gången detta året, hade jag tänkt... men man vet aldrig hur framtiden ser ut, haha.

hejsvej!

Amanda

12 juli 2010 - Sverige

Hejsan, Hejsan!

Tänkte jag skulle ge er en liten status på hur det ser ut och känns just nu när det inte är så långt kvar.
Det går upp och ner fortfarande, och det har jag väl börjat vänja mig vid, känns det som, haha x)
När det känns så jävla bra här i Sverige så känner jag bara: varför åker jag? vad gör jag?! jag har det ju så bra här!!
Men sen när jag hör något angående utbytesåret så blir jag så: wiiiii!! vill åka nu :D!
Så ja, det är massa tankar och känslor.
Igår var jag hemma hos Robin och föreställde "värd" tillsammans med honom. Våra gäster var mamma, pappa, Hampus, hans mamma & Patrik! :) Det var riktigt, riktigt trevligt!
Efter vi hade ätit efterrätt så pratade vi lite om Tyskland och så går hans mamma (Anette) iväg en liten stund och kommer tillbaks med en söt liten present, inslagen i lila och utanpå är det ett hjärta. På hjärtat så står det dessutom "lycka till". He-he.. jag började skaka x) Men alltså det där var riktigt söt, gulligt, omtänksamt och allt det där! och halsbandet som jag fick var dundersnyggt och föll mig i smaken! Så det följer med ner i resväskan precis som hjärtat med texten "lycka till" :)!


Något som med "händer" just nu är att jag drömmer varenda natt om något som är relaterat till utbytesåret.
Och innan har jag bara kunnat säga att drömmar är till för att rensa tankarna. Men nu kan jag både säga det och förstå innebörden! Vissa nätter är det sådant som skrämmer mig och jag kan få känslan om att jag inte vill åka. nästa natt ger drömmen mig något positivt och då vill jag genast åka igen. Haha, det är rent sjukt!

Förresten så har min värdsyster (hon som ska vara i USA under tiden jag är i Tyskland) mailat mig och lagt till mig på facebook och msn! Så jag har mailat tillbaks lite och sådär och hon verkar hur underbar som helst!! :)


Amanda



8 juli 2010 - Sverige

Hej, hej!

Det har ju varit en rätt kraftigt dal nu som har varat för längre! Som tur är så har den löst upp sig litegrann och jag börjar bli riktigt redo för att åka! Känns bra som fan, var rädd att den känslan inte skulle komma tillbaks ett tag där, haha :P
Nu njuter jag av mina dagar i Sverige, men känner att det är för lite tid kvar egentligen, men samtidigt... jag har hela livet på mig i Sverige sen. I Tyskland har jag bara ett år, troligtvis. Så vadfan, det jag inte hinner nu, hinner jag resten av mitt liv!

Bild på mig, då jag senast var påväg till Tyskland! (Dock med båt då och det var bara en snabb tur)


Amanda

7 juli 2010 - Sverige

Hejsan!

Jag och pappa bokade precis min flygresa. Om jag inte mellanlandade i Riga så landar jag som tidigast i Hannover kl. 18.00 om det är med ett direktflyg från kastrup då. Sverige eller ja, Malmö verkar inte vara så bra på det där med flygresor till Hannover, så avskeden sker på Malmö central då jag sen själv åker vidare till Kastrup och tar flyget som avgår kl.8.05 till Riga, där det landar 10.25. 10.55 avgår sedan nästa flyg mot slutstationen HANNOVER! I Hannover landar jag 12.35! :)

That was it!

Amanda

2 juli 2010 - Sverige

Hejsan hej!

Jag gick in på min tyska skolas hemsida idag för att se om jag kunde få fram lite information och bilder.
På deras hemsida fanns det så man kunde se vissa rum, bl.a. ett klassrum, aulan och matsalen i visuell form, eller vad det nu var dem kalla det. Man kunde alltså snurra runt i ett rum och få en helhet av rummet. Kan tyvärr inte klippa in några bilder här eftersom det var copyright på det. Något där dock inte var copyright på var en skiss över skolan.
såhär ser skolan ut då:

Jag såg även ett litet schema över vad som händer på skolan och längst ner stod det när de fick sommarlov och hur länge det vara. Sommarlovet skulle starta 8 juli. Herregud säger jag bara. När jag vet att folk i min ålder har tagit studenten så går jag fortfarande kvar i en tysk skola, haha shit.. det kommer nog vara rätt nedstämmande xP
Men i alla fall min skola börjar den 18 augusti till hösten (yes, tyskar har korta sommarlov..) vilket innebär att jag kommer att komma 10 dagar efter skolans start (30 augusti alltså)
Det kommer nog inte vara särskilt lätt för min del, jag kommer nog må riktigt dåligt den tiden och sen anländer man den 28 augusti hos sin värdfamilj och 2 dagar senare ska man sitta i skolbänken, jag kommer antingen dö av för mycket information eller så kommer jag att vara sjukt spänd på allt. Hoppas rätt så mycket på det sistnämnda x)

Ska ta och läsa world traveler handbook och några papper vi fick på pre camp nu.
Hörs & ses!

Amanda

RSS 2.0