Vänlighet på ett formellt sätt - hur?

Skrev precis ett mejl till läraren som det har blivit samtal med och sådär för att jag ibland har lite starka åsikter och tycker att rätt banne mig ska vara rätt. Det var fanne mig inte lätt att skriva det. Jag vet inte hur pass vänlig vs. formell man ska bör vara. Jag är sällan formell (tycker inte om det alls) men man kan ju inte heller vara för vänlig mot en lärare.
Jag sitter såklart på den fina titeln att vara våg, vilket gör att jag äger förmågan att ha sidor som motsvarar varandra i många fall. Samtidigt som jag kan vara intelligent så kan jag även vara väldigt naiv. Med det sagt vill jag komma till att jag egentligen har alla de där bra egenskaperna som i sådana här situationer helt enkelt inte lämpar sig, fast samtidigt gör de kanske det - bara det att det blir jobbigt för mig att veta hur jag ska bete mig. För hade jag inte haft många av de karaktärsdragen så hade jag kanske skapat stora konflikter istället? och det är ju det jag minst av allt vill.
Nu tappade jag av mig lite i det jag ville säga men hur som helst så är det så att inte nog med att en del av bakgrunden till hela "Problemet" spelar roll för mig utan också faktan om att varje människa vill ju att andra ska se dem på ett visst sätt - på det sätt som gör deras unika jag. Därför handlar man ett visst sätt och beter sig efter vad antingen hjärtat eller hjärnan säger. Att uppfattas för någon jag inte är, är hur jobbigt som helst för mig, och det är det som händer när jag försöker vara formel. Då känner jag att jag låter väldigt bestämd, påstridig och i sin tur blir det en allmänt jobbig Amanda jag ser. Även ifall att de är bra egenskaper så är de inga egenskaper jag känner mig bekväm att förknippas med. Sen när blev jag en vädligt bestämd person? nehej du, det har aldrig tillhört min karaktär. Jag har ju dessutom alltid tyckt det har varit jobbigt när någon försöker tvinga den egenskapen på mig och verkar besvärade över att jag inte handlar snabbt eller att jag ofta kan säga att jag inte vet, eller att det inte spelar mig någon roll. Huvudgrejen där i det hela är att många missar att det finns de som ofta kan säga "vet inte" - trots att de vet, eller de som kan säga att "spelar ingen roll", när det egentligen gör det. Jag säger inte att det aldrig händer mig, för det gör det, men många gånger då jag säger att jag inte vet - då vet jag inte heller. Likadant med när orden "spelar mig inte roll" lämnar min mun - då spelar det mig inte någon roll heller. Det tar många som att "men våga säga vad du tycker då!" Det är ju inte det att jag inte vågar, jag lämnar bara beslutet till någon annan som kanske vill ta det och vill den inte det så finns det ju andra sätt att komma på hur man ska göra. Kanske inte lika snabbt men varför började man t.ex. att dra lott någonsin?
Oj.. snubblade iväg igen.. blir lätt så när jag börjar skriva om det inre, hehe.. Nåja, kan väl säga en sak till om det där med mejlet till läraren.
Jag har ju uppfattas som bestämd och sådär nu inför honom, vilket jag tycker är jobbigt och eftersom jag har andra karaktärsdrag som empatisk, sympatisk, förstående, och liknande, så blir detta en krock. Jag säger inte att man inte kan vara bestämd samtidigt som man kan vara empatisk!! Bara det att är man bestämd så tror jag att man lättare kan kontrollera hur hjärnan ska fungera och välja ut det som är viktigast att få med i meddelandet. I sådana här lägen vill dock mitt hjärta tala vääääldigt mycket och när jag vet att läraren inte har haft det så lätt på senare tid så spelar det roll för mig, trots att det inte ska. Istället bör jag bli förbannad på att ens drog upp det som ursäkt, men jag kan inte det.
Jaja, meddelandet tog nog mer än 1 halvtimme att skriva, men nu är det i alla fall skrivet och jag tror det blev bra. Nu börjar mörkret redan falla och jag undrar lite vart dagen tog vägen.. äsch, nu blir det nog film :D
Puss

GEBUCHT!

Die Reise nach Deutschland im januar ist gebucht! yeeeeejjj! ich fahre am 3. Januar und bleib bis 6. (am morgen). Eine kleine Resie ist besser als keine Reise! :)

Guten Tag

Hej hopp!
Julen kom lika snabbt som den gick, så jag vet inte riktigt om jag ska orka tycka att det är synd, men jag väljer nog att inte göra det. Tar på energin ;)
Hursomhelst.. snart ska jag in till stan med mamma (och Hampus?) och senare på dagen, ifall det inte blir försent så ska jag in igen, fast med hjärta :)
På tal om det, så var jag faktiskt i stan igår med. Fick handlat 3st plagg. 1 klänning som ser lite "gammaldags" ut, 1 blå t-shirt, som jag tittat på innan men tyckt var för dyr och en tunn, långarmad, blommig tröja :) Redo för våren jarrrååå.. haha, nej. Inte med tre plagg ;) fast mentalt sätt.. JA!
Puss.

God jul! :D


De mindres värld



Christmas stars


Dream a little dream of me

från misslia.se

DET SNÖAR!!!

Äntligen!
Alltså känslan av att kliva upp på morgonen, ta tåget och genom tågets fönster se lite vitt på vägen... tänka, nej men ah frost... fast fint äre... sen kliva av på rätt perrong (samma by där man bor) och mötas av snöflingor, Då.. DÅ blir man jädraride glad :D! Att det inte lägger sig är ju nästan rätt uppenbart.. för det är nog för varmt för det och hittintills har knappt någonting lagt sig.. men de tär okej. Nu har jag ändå fått lite julkänsla. Perfekt till julavslutningen idag i skolan! yihaa :D
slänger upp en bild på min Nasse - bara för att hon är så söt :D

Så jävla bra!


4:de advent 2011

Idag är det knappt en vecka kvar till jul och uppriktigt sagt så har jag ju haft mer julkänsla tidigare än vad jag har nu.
Igår var jag och Robin hos hans föräldrar och åt och hade det trevligt. Där fick man julkänsla, men sen vaknar man upp idag och känslan är borta. typiskt.. det är den där snön. Fick höra att det hade snöat imorse, men jag missade det såklart :(( Nåväl.. man får väl ta det för vad det är eller kommer att bli - en jul utan snö. För att tvinga in lite julkänsla i kroppen så sticker vi idag iväg till Jakribborg där det är julmarknad! Robin har tränat tills nu runt två och står i duschen nu. Så såfort han är klar så måste vi sticka. De slår igen julmarknaden för i år kl 5 redan..

egengjord müsli - mummaaa!

(kass bild,jag vet) - vaniljyoghurt, päron, valnötter och cornflakes är mitt nya svarta! Fy vad gott! får inte glömma bort detta. Dessutom är det bra för vegetarian jag, hehe. Valnötter ger mig omega-3 (kanske inte alla?) och då får jag i mig det där på något sätt - kryss i taket!
Till något annat så har jag äntligen blivit lite fri från skolan.. fast(!) alltså detta är sjukt! Imorse frågade jag K ifall vi hade läxa i näringslära så sa hon ja - vi skulle presentera det vi hade gjort förra gången typ. Så i slutet av min håltimme så sätter jag mig och söker runt lite om näring till maten vi lagade och sådär. FY VILKEN TUR! när jag kommer till lektionen så var det typ presentation=redovisning. Men alltså hallå??? det borde jag ju ha fattat. Men nej... hur som helst. I - min matlagningspartner var inte där och där stod jag - lagom förberedd. Nu till det sjuka. Jag gick frivilligt upp som den andra, tog pennan och började prata om mitt. Stod typ bara någon sekund vid datorn och fastnade på något angående vitaminen i något, eller sådär. kanske inte VG/MVG- kvalité men när jag kollar tillbaks på vad jag gjorde idag så känner jag bara så "hade det varit jag för två år sedan hade jag pissat ner mig och jag hade inte för 100000kr ställt mig där framme", haha :P nu var det lite som "a-piece-of-cake" o.O
Det där var en sådan grej som ni vet... känslan av att man gjort något och sen minuten efter tänkte man "vad fan hände?" :P
Till något annat.. Igår gjorde en lärare något han nog kommer att få ångra. De som känner mig vet att när man har sagt något till mig som jag tycker är väldigt fel - antingen det som sades eller hur det sades, då jävlar ska jag göra rätt för mig och se till att ändra på det. Ex. har mina föräldrar sagt något jag tidigare inte hållt med om eller har velat göra, så ska jag ha det så med, för oavsett vad de vill att jag ska göra och jag inte anser att jag ex. har tid, så ska de förstå det.
Nu är fallet lite annorlunda, men hade den läraren bara kunnat lägga fram det på ett bra sätt så hade jag aldrig börjat rota i det. Jag vill inte säga att jag ska ta ner honom, men han har inte följt kursmålen och då borde alla fan vara underkända i kursen. Det handlar inte längre om ett Godkänt eller ett mycket väl godkänt för mig, det handlar om att rätt ska vara RÄTT!! och det ska jag fan se till att det blir. Man ska då banne mig inte tro att man kan bedömma en hur som helst. Att vara en lärare innebär att vara enormt ansvarstagande. Jag säger inte att ens liv ligger i lärarnas händer eftersom betyg kanske inte spelar så stor roll MEN visst har de makt, mer eller mindre, och om de har det så ska man använda den makten med varsamhet.

Sie haben mir gesagt dass sie alles für es tun würde. Wiederholen sie es bitte!

Har till viss del haft en bra dag idag men egentligen inte. Har så sjuuuukligt ont i nacken -.-' Att det ständigt blir så, det fattar jag inte!! :( Eller jo.. den är svag, men ah!! Ja, massage behöver jag snart! fast helst en starkare rygg, haha^^)
Idag höll vi på med inspelningen i skolan idag, klippning osv. är typ klart. Ska bara ändra min berättarröst och möjligtvis lägga in fler bloppers.. sen är det fertig. Därefter drog jag och min onda nacke mig upp till "mediarummet" och påbörjade informationsfoldern. Kom kanske inte så värst långt, men har iaf godkända bilder över på datorn och en text att arbeta med. Vi kom typ fram till en "mall" men just nu ser foldern ut som en katastrof med bara massa text, haha.. ja,ja allt har sin början ^^)
Gick sedan upp och väntade tills mamma hade slutat och sen gick vi hem tillsammans.
Nu ska jag sätta igång och plugga på religionen.. fyfan. Inte läst ett ord och imorgon har jag prov. DÖ! jaja, jag måste fixa det!! så ja... nu får jag nog ge upp skrivande här då.
Puss.

Det typiska

När jag väl väljer att inte plugga på lördagen så får jag typ ont i nacken och huvudvärk på söndagen.. schysst!!! Så jaha... kan säga att det inte är så kul att läsa ut en bok för tyskan när man har ont. Dessutom vill jag skriva lite om den så jag kommer ihåg vändpunkterna, så att jag kan förklara om boken sen(är ju sämst på att berätta om böcker..)
Idag måste jag dock plugga Islam. Har prov på tisdag (LUCIA!) bara för att jag inte kunde göra det i fredags, när alla andra gjorde det. - Hade ju nationella då ju, som dessutom gick åt helevete!!
Hade tänkt sätta igång en film nu eller något. Har precis fått i mig lite mat och ska se ifall huvudvärken släpper lite pga den. Om inte, ja men då får jag väl helt enkelt plugga med huvudvärk då! ahhrg.
haha en bild från igår ^^)

Going down

Höll på att tappa greppet innan idag. NkB:n tar kol på mig. Har suttit hela jävla studiedagen och började bli så fruktansvärt frustrerad, för jag känner inte att oavsett hur mycket jag skriver, läser, försöker lära mig, så går nog inte ens hälften in. Jag känner mig okapabel till att lära mig allt det där. Därför gick jag upp, innan jag började gråta, skrev av mig och sitter nu och bara tar det lungt. Pappa har åkt iväg för att handla och när han kommer hem ska jag laga Risotto. Mumma!!
Jag sitter fortfarande i pyjamas med äckligt hår, regnet trillar ner där ute, magen kurrar och jag känner mig allmänt nere pga. den jävla skolan. Imorgon har jag provet. Fixar jag inte det så kommer jag börja storgråta. Jag har inte pluggat så här intensivt för att inte ens bli Godkänd! Så jag ska fan ha ett godkänt!!!
Konstiga Mulan för någon dag sedan ^^

Det som ingen märker

Såg ett ytube klipp idag (inte det från Jonah som alla länkar) utan ett annat, som var inspirerat från det. Jag vet också exakt vem personen är som gjorde det. Hon är inte mobbad mer, det visar hon tydligt i videon. Denna video är en fet jävla lögn och jag ville bara kasta datorn i golvet när jag såg det.
Hur fan kan hon bara sitta där och låtsas le, säga att allting är bra för ALLA? Vad i helvete vet hon om det? jag blir så äcklad, så ledsen och känner mig okapabel till att göra någonting åt det.
Kvällen ägnade jag åt att studera men efter det, då jag fick tid till att tänka, så grät jag istället. Nu är jag där, den som ingen märker. Fast det är ju lögn det med, det vet jag! Just därför skakade jag av mig det, satte mig framför speglen och gjorde affischering, eller vad det nu heter: jag är bra, jag är fin, jag är inte konstig, jag är bara inte som de. osv. jag hade nästan en riktigt trevlig konversation med mig själv :) haha skämt..
Nåväl, det resulterade i att jag började känna mig sprallig och ville le en massa, så jag tänkte ta den känslan och bevara den:

the studylife

Har suttit och pluggat NkB nu i timmar! fan vad jag är äcklad på det. Nu har jag gjort klart instuderingsfrågorna, men inte FAAAN är jag klar för det. Måste förstå begrepp, måste läsa sidor, osv. känns som listan aldrig tar slut med detta jävla ämne. På torsdag är det prov och då måste jag inprincip förstå hela människokroppen - jag som hade överlämnat det till läkarna! Förstår inte varför jag ska kunna sådant. Jag kan ärligt säga att denna kursen har inte hjälp mig särskilt mycket. Det känns många gånger som att undersöka rymden. Jag bokstavligt talat hatar att prata om rymden för jag blir galen. Tycker det är så sjukt hur allt fungerar och att vi bara.. NEJ NU SLUTAR JAG. I alla fall så.. jag vill INTE veta hur världen är uppbygd, inte heller hur min kropp fungerar.. Ihhhhh!! Så jobbigt.
Ja, man kan ju verkligen säga att jag hade föredragit att vara lyckligt ovetandes!
bild från weheartit.com

3 TIPS: Julklappsleken

Jag är ingen som går och letar efter tips direkt. Speciellt inte för att lägga ut på bloggen, men nu när jag ändå chillade runt på stan igår och för ett tag sedan så kom jag på att ifall någon annan med gör julklappsleken så kan jag ju skriva ett litet inlägg här om billiga och fina presenter man kan köpa ^^.
Tips 1:
Dessa söta glasen som nu används till värmeljus. Tiger, 3st/20kr!!!

Tips 2:

Tandborstehållare för 30kr på bolagret!! (3st tandborstar för att jag inte har slängt min gamla^^)
Lycktan kostar med 30kr och finns inne på Tiger!

Tips 3:
Små julhjärtan att hänga var som.. 10kr/st inne på tiger!

Julpyntning 2011

Igår var jag i stan med Larissa och köpte presenter till julklappsleken. Mina blev faktiskt inte så pjåkiga, trots att det är något "onödigt". Vad jag menar med att de inte är så pjåkiga är att jag blir inte ledsen om jag lyckas få mitt eget paket i slutändan ^^
Åkte på kvällen sedan hem till Robin och så lagade han lite mat och satte upp julgardniner medan jag julpyntade^^ Hehe.. Han sa att han med kunde göra det, men jag ville x) Glad blev han också för han tyckte jag la ner så mycket själ i det... hm, vet inte riktigt.. känns som alla som julpyntar lägger ner själ i det, på ett eller annat sätt :) Mycket glad blev han iaf för hur jag placerade ut hans lampor som jag bytte ut mot ljusstakar i fönstret. Det blev jag faktiskt nöjd med också för de lamporna ger ett sådant fint ljus. Så igår hade vi massa mysbelysning från både lampor, ljusstakar och ljus, wiii :) btw, julkalendern var inget julpynt, trots att det smälter in lite med det x).. den fick jag av mitt hjärta som en liten överraskning dagen innan 1 december. Om jag blev glad? ja :D

orkar inte plugga..

nepp, I don't. Det är liksom andra advent och jag känner att jag hellre gör roligare saker. T.ex. så hade det varit rätt lockande att springa ner på stranden och hoppa i snön och sådär.. bara det att vi inte heller har någon snö. Gud vad denna advent har börjat tråkig. En jobbig grej var också inatt. FYFAN! Jag började drömma om någonting som blinkande och plötsligt så bara: KABOOOOOOOOOOM. Fy fan vad skraj jag blev. Regnet öste ner och ovädert var verkligen över oss för direkt efter blixten kom smällen. Man hann liksom inte räkna.. Seriöst om Emelie hade varit här (vet i för sig inte hur det var i svettdala) så hade hon fan blivit livrädd!! för jag blev riktigt rädd men jag är inte ens i närheten av hennes rädsla för åska och sådant.
Till en sjuk grej nu... efter att jag lyckades med att somna igen så drömde jag senare om att jag av någon anledning blev rullstolsbunden. Kunde gå ibland men mina ben var rätt svaga, om man säger så. Det konstiga i det hela... jag kände mig lycklig??

RSS 2.0