30 november 2010 - Tyskland

Min månadsdag dåjaaaa. 4 månader i Tyskland! Woaaw?

Igår var det förresten jättetrevligt! Jag fick en asgod varmchoklad istället för glögg och ja, det var jättefint på marknaden! Efter ett tag blev det dock svinkallt för mina fötter och strax därpå frös hela jag.
På vägen hem såg vi elbe i mörkret - SÅ VACKERT!
Jag var trött efterråt och Andy skulle hoppa in i duschen, packa och göra sig klar för att lämna huset tidigt imorgon så det blev en sista kram innan jag gick upp mot sängen.
Har inte så himla lätt för att acceptera farväl har jag märkt och det är jobbigt när man inser dem. Jag insåg inte det då, men imorse så kände jag bara så.. uh, nu är han på flygplatsen, nu ser man inte han på någon månad. Alltså jag vet, jag känner typ inte alls han, men dessa farväl och att man inte får se människor på ett längre tack - uuuuh jag står inte ut med dem egentligen x)

Idag var det avslappnat i skolan!
Första lektionen var engelska - inte jätteskoj.
Andra lektionen jag hade var tillsammans med the 9th graders och redan när jag klev in i klassrummet kände jag mig annorlunda. Det var mer så, "ah fan juste, jag har ingen stol/plats här" än "var ska jag ta väääägen?", hihi, måste erkänna att den nya känslan var bättre. Mycket bättre t.om.
Själva lektionen var rätt trist i sig men det gjorde inte så mycket - slösade bara 1,5h av mitt liv på det men vad gör det om 100 år. Visst.. det är så man ska tänka va?
Sista lektionen var historia. k.i.l.l m.e. Ne, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Så trååååkigt.
Idag skulle vi dessutom börja på vårt arbete som ska redovisas och vara klart tills nästa tisdag. Min arbetspartner var sjuk och jag är trög i skallen på att läsa tysk text i en historiebok, så hur flitig var jag? På en skala från 0-10 skulle jag nog vilja säga 2. Jag läste i alla fall texten liksom. 4 gånger också, innan jag sket i vilket.

Efter skolan så tillbringade jag mycket tid med Lenni. Vi tog clementiner och satte nejlikor i och började sen rita - guuh vad länge vi fastnade i det (!!), sen kom janne hem, sällskapade sig med oss och sen kom Birte hem och gjorde detsamma.

Jaoo, ne, har inte så mycket mer att säga for today. Ska skypa med Rooooooobin, mitt hjäääääääääääääääärtaaaaaaa om ca 10 min. Yessiiiiboooxiii :D<3

Byyyyjiii.
(sorry att ni får så mkt text och få bilder, men jag är varken en kinesturist i Tyskland eller en Amerikanare som vill fota varenda come-together moment. Jag är blyger svensk, med fotointresse ja, MEN.. det stora MENet.. jag vill inte ta bilder bara för att ha gjort det. Får inte ut något av en bild om den fattas känsla och ibland vill man bara inte förstöra tillfället för att dra upp kameran.)


Amanda

29 november 2010 - Tyskland

Har mått lite si så dääär idag. Morgonen var det lite för mycket tankar men sen gick det bättre när jag väl kom till skolan.
Vi hade ingen riktigt religion idag eftersom vår lärare var sjuk. Två vikaries kom men de hade inga uppgifter så folk spelade istället och sådär. Jag och Isabelle kollade på när tjejorna bakom oss spelade. Det var roligt, hehe, fast inte så roligt att jag ville vara med och spela trots att jag fick frågan, haha.

På engelskan fick vi tillbaks engelskprovet. 3+ Inget att skryta med direkt, men vad katten.. det var i alla fall ingen 5a eller 6a. Och sen så fick Jule 2- (vilket i mitt huvud låter mycket bättre) men hon hade bara 3,5 poäng mer än mig liksom. Aja, oh well.
Fick rätt mycket läxa idag och jag kan tyvärr inte göra en för jag inte har någon dum bokfan eftersom någron/några i klassen tjuvar mina. Härligt. Jag menar okej.. där finns en låda med böcker i utan namn, betyder det då att det är fritt fram?! Ofta det skulle finnas en låda med alla böcker - "upphittna böcker i klassrummet" - eller vadå liksom?
Jaaajaaa.
Ska pysa.

Ska runt 7-tiden med Janne, Kai och Andy till reeperbahn och säga hej till Inga som jobbar. Hon säljer glögg så vi får det gratis. Inte för att jag vill ha, men man kan ju alltid smaka.

Okej, das war alles.
tjing.

Amanda

28 november 2010 - Tyskland

Igår var det bakdag!!
Annika och Jule dök upp och vi bakade tillsammans med Lennart och Birte! Himla skoj och trevligt, tyckte jag.
Vi gav oss på att göra lussekatter(bullar skriver jag inte för det skulle förstöra påföljande ord), fast det blev inte så mycket katt av det. Inte lusse heller. Bulle blev det. Typ lusse"katt" utan saffran. Uhäää. Men okej, smakade väl okej, men har ätit trippelt så många godare!

Efter bakningen så följde jag och Jule med Annika som skulle ta s-bahn hem. Strax därefter cyklade Jule med hemåt.
Jag kunde inte följa med Annika in till staden för jag skulle vara barnpassare.
Tänk er.. JAG - BARNPASSARE. Öj..

Ja, ja.. jag trippade i alla fall dit med mina mockasiner, dator och pettersson och findus bok i min lila väska. (visste heter han pettsson i Sverige o.O?)
Barnen låg i sängarna så det enda jag skulle göra var att vakta huset. Måste säga att det var en mjukstart och det gör mig ingenting, har fan ingen erfarenhet över att vara barnpassare, haha.
Frun i huset kom hem lite efter elva och då tog jag mitt pick och pack (10 euro rikare.. hade verkligen inte förväntat mig något o.O... vad fan gjorde jag liksom? slösa på deras ström.. sen när blev man betald för det?) och gick hemåt i kylan. På något sätt så trivs jag därute i kylan så sent. Får känslan av att jag har åstakommit något av dagen och upplever bara känslan av att jag lever och är en frisk människa på äventyr i sitt liv x)

Trots den känslan så började jag sakna Robin väldigt mycket, så jag kände att jag ville bli liten igen och tog nallen mamma och pappa hade skickat till min namnsdag + lila filt och kröp ner i sängen. Sen märkte jag att nallen var lika mjuk som charlys päls på magen, så då blev jag ledsen och fällde två tårar för jag saknade min nassebjörn. Blev trött och somnade, hihi.

Idag är det bättre och jag tycker bara om att nallen påminner om charly, hehe x)
Runt 2 idag så ska jag fixa ett skolprojekt i estetisk någonting med några tjejer hemma hos Isabelle (som för övrigt spenderade 6 mån i Australien förra året).

Tjingelingling <3

Amanda

...

HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ. Jag vet att jag inte är däääääääääääär, men det är fortfarande MIN maaaaaaacboooooook, okej? O.O

November pictures


Jule - ein tag in der schule

Pysslade ihop Birtes present en dag. - (ska föreställa ljuslycktor)

Var glad över att jag inte misslyckades med presenten.

Jag torkar bara min kläder ifall ni undrar över bakgrunden. Mitt hår har faktiskt blivit rätt långt har jag insett.


Han är söt, men vad gör han där?



vintern smög sig på

och nu är den här. Lagom till första advent! Måste dock säga att det är dubbelt så mysigt än vad det ser ut på de här bilderna. Kunde inte fånga alla snöflingor som föll och sådär på foto :(... men senare så!

26 november 2010 - Tyskland

Idag började dagen lite lustigt faktiskt.
Jag tog på mig kläder och öppnade fönstret lite halvt för att lufta rummet. Gick ner och åt frukost och gick sedan upp, bortsade tänder och sådär. Öppnar sedan nästa fönster på hälften, går och fixar något annat och sen när jag går tillbaks för att öppna det helt så ser jag att dammen är lite frusen och vit, sen kollar jag runt om dammen.. VITT!! SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖ. Var inte alls beredd på det!! Och förstår inte hur fan jag kunde missa det? Jag var vi fönsterna mer eller minde hela morgonen. Sitter för fassen bredvid ett fönster och äter frukost med, haha.

Vill ni förresten veta en randomgrej som egentligen är rätt tragisk?
Min engelska blir sämre.. åh!!! Vi har ju en man från amerika här på besök, som är vän till familjen och ja.. fan, ibland kommer inte orden och meingarna rätt ut. Skulle t.ex. för ett tag sedan säga "bättre" vilket är "better" ju.. och jag säger "besser", vet, det är bara en liten skillnad men det är sådana som kommer hela tiden och jag vill typ fråga han saker på tyska. Speciellt när jag ska fråga han vad något heter på engelska så säger jag alltid "was heisst das in englisch?" öh döööööhhh... "what is it called in english?" heter det ju!
Jaja, egal. Engelskan kommer nog tillbaks senare :)

Dagen idag har varit okej. I skolan mådde jag inte så bra. Vill inte riktigt skriva här vad det handlar om, utan det hamnar i dagboken, men det är inget speciellt. Bara något som får mig att bli lite putt.

Första lektionen var biologi. Den gick snabbt som vanligt. Först var det 2 små redovisningar och sen delade han ut proven de andra hade gjort, samt gick igenom provet. Sen kollade vi på film.
Min sista lektion som kom därefter var tyska. Där satt jag och arbetade med passiv-aktiv. Vet knappt om jag tyckte det var lätt eller svårt o.O..

När jag sen kom hem från skolan mötte jag först Kai på vägen, sa hej och så, sen gick jag in och då satt Andy och Lennart och vek flygplan. Vi började sen kasta runt flygplan och hade skoj. Ritade lite och pratade.
Sen satte sig Andy i fåtöljen och läste "german the awful language" (tips.. läs det och förstå hur svårt tyska är!) medan jag och Lennart fortsatte rita och prata.
Kanske låter dumt, men jag känner mig så himla glad över att jag kan översätta saker mellan Andy och Lennart. Eftersom Lennart pratar tyska och Andy engelska. Typ så.. oh jaaag kan fan båda :') hihi.
Andy somnade i fåtöljen och jag gick upp för att skypa med Robin i video innan han far till Spanien. (Spanien hade jag fan också glömt igår vad det hette på engelska... -.-) Skypade med han i ca 16 min sen for han till jobb.
under tiden hade Lennart gjort sig bekväm i min soffa och låg och tittade på pippi langstrump. Ja, juste.. glömde nämna att han inte var i skolan idag, han är sjuk stackarn :(
Jag började sen surfa runt lite på nätet och ja, sen hade Andy gjort pizza så jag gick ner och åt.

Nu är jag tillbaka till datorn, Lennart är ute och leker i snön och Andy sitter och spelar på gitarren där nere. Han både sjunger bra och spelar gitarr bra! Ni vet.. han har en sådan himla djup countryröst typ. Så himla nice att lyssna på!
Längesedan man hörde någon sitta och plinga på gitarren sådär och sjunga lite. </3 Jobbigt vad man vänjer sig vid saker för fort.

Jag blev sugen på att titta på en film, så jag ska nog sätta igång en sådan nu, sen vill jag ut och ta lite bättre foto hade jag tänk.
Ikväll ska jag laga mat tillsammans med Andy och sen kommer en kollega till Kai och Andy hit för att äta middag med oss.
Senare är det tänkt att jag ska åka och chilla med Annika (finland) och Ian (amerika) :)

Ha en bra fredag alla!! (black friday - amerikanarna/kanadensarna kallar det för det idag - dagen efter thanksgiving... otroligt vad jag har fått mycket vetenskap om olika länder under min tid här)

Laddar strax upp bilder också.
Tschauuu!

Önskelista

Ja, mamma & pappa. Detta inlägget blir ju för er, för att ni ska få lättare att hitta julklappar till mig.. snällt va ;)?
Usch, pyton så egoistiskt det lät x).. men jag vet att ni har undrat vad jag önska mig tidigare, så here we have a list
:


Sällskapsspel.


Leggins och knästrumpor med detaljer. Spanna in nelly.com där finns massamassa.


Nya mysiga tofflor för mina kalla fötter. (tack pappa för det. Vet att du har dina kalla fötter kvar, men jag tackar för generna! :) )


en svart lite fluga och en smal svart slips. (ja, jag är fortfarande er dotter)


Armband. Speciellt de i dessa i denna stil eller typ flätade.


skjortor - är det killskjortor ska de vara rutiga så man kan typ använda de som cardingans. Jeansskjorta mer figursydd.


Skärp. det första är även fint i konjakfärg :)


Love my way boxen. säsong 1 blir nog bra isf.


film. Bara för att det var den första filmen jag och Robin såg ensamma tillsammans och garva sönder oss åt. hihi.


Såååå.. nu har ni många valmöjligheter ;D!!
Tjingilingiiis.

24 november 2010 - Tyskland

Tänka sig.. vi börjar gå tillbaks till hur det var för ett tag sedan. Update everyday liksom. Varför? öh, ja... bra fråga. Känner att det händer väl lite nu som är viktigt för mig att notera så jag sedan kan sitta i Sverige om ett år och komma ihåg denna dag. Ni vet.. livet är de dagarna man minns och okej, jag glömmer. För ofta. Men nu gör jag i alla fall ett försök till att komma ihåg sådant som jag anser idag och imorgon, osv vara viktigt och hoppas att jag har rätt när jag sitter i mitt rum (eller troligtvis i Svarte, som vanligt.. hahaha) och läser detta jag skriver nu. Oh förlåt, för er som saknar mig lite extra, det var fel av mig att säga ett år, för det stämmer ju inte. Vi är ju på återseende om Bara 7 eller 8 månader? fan jag kan ju verkligen inte räkna. Nej jag vill inte hem. Jag vill inte hem och påbörja matte B, uschuschUSCH!!! Äh, hur som helst... hold in there, få inte för er att få någon livshotande sjukdom nu eller något. I will be back innan ni vet ordet av.

Så.... viktigt för idag?
Ja, nu när jag har gjort den långa inledning och allt så känns det ju fjuttigt med det "viktiga" - men det viktiga är ju i det stora hela dagen. So here it goes:

Vaknade upp, seg som en anka. Ville inte resa på mig. Inte alllllllllllllls. Gjorde det i alla fall och snabbade ner frukosten i hungriga lilla/bigga (ja.. lite större är den allt tack vare all fina choklad som finns här) magen och cyklade till skolan, frusen som en amandajohannadaniella befinnandes ute i vintervärdret.
Första lektionen fick mig att känna en liten ånger till att ankan endå reste sig upp ur sängen. Vi skulle pyssla. Vilket i sin tur var - ha en glasburk eller plastpåse - hälla ner mjöl,socker, osv som i sin tur skulle vara en färdigblandning till ett kakrecepet. Trevligt tycker ni. Det tycker inte jag. Dessa dumma burkar ska säljas senare under skolans julmarknaden så klassen ska få in pengar. Och ursäkta mig och mitt morgonhumör, men vad bryr jag mig om det? jag har ju bara tyska med den klassen i alla fall. Sömn hade varit dubbelt så mycket mer värdefullt. Ja, ja. Efter den första delen av lektionen 45 min var avklarad så fick jag sedan min tysklektion. Tackar för det.
Sen hade vi geografi i geografirummet med en wideboard (?), vad katten heter det?! Jaja, hur som helst, man kunde koppla in datorn och så. Typ som bio fast med en dator och sen att den "tål" berörning. Så när man använder en penna så skrivs det av liksom. AH, sämsta förklaringen härja, men ah. Sorry, kan inte förklara på annat sätt. Vad jag ville säga var att denna funktion fann alla väldigt skoj, speciellt läraren som fick leka med den.
Jag satt även bredvid en människa som går i min klass som jag inte har utbytat så många ord till tidigare. Gud så avslappnat i alla fall! Jan heter han. Han var riktigt hjälpsam och easygoing liksom. Inte en sådan stel prick som typ verkar besvärad över att jag inte kan allt på 2 sekunder. Jag tycker inte om att känna mig trög i den tyska skolan, för jag vet att jag inte är totalt obegåvad, men ibland får de mig att känna mig som det. Aja, det är skitsamma, det är inte riktigt något större problem. Man får ta det som det är. Har i alla fall lärt mig något av det.
ÅHHH en viktigtviktigt notis är att jag räckte upp hande för första gången på en lektion som är på tyska (!!), fast det var egentligen av misstag. Alltså jag ville ha hjälp av läraren med det vi höll på med, men då säger han "ställ frågan högt" och jag bara "ohhh shiiiet" sen frågade jag PÅ TYSKA. Och jag tror t.om att det blev rätt tyska o.O Tänk det ni. Prata tyska, under ett lite pressat läge utan att bli röd i huvudet DIREKT. (jag blev ju det lite senare men det ska vi inte lägga ner vikt vid för det vara inte så länge, hihiihi)

Mer då? Hade kunst som sista lektion och det avslappnat som vanligt. Arbetade med min grupp och vi gjorde ett plankat med vita tänder . 28 - white, heter vår produkt. Det är bonbons (halstabletter och något mer som jag har glömt vad det heter) som får dina 28 tänder vita. Fiffigt. Om det är fel med 28 tänder, så gnäll inte på mig. Denna gång är det faktiskt inte jag som har räknat eller sådär :) :) :)

Hade följe med Jule hem och vi diskuterade typ min helg. När jag berättade om besöket i finska kyrkan så undrade hon jag förstod dem när de tala. Hahaha... äh.... nä....? :)


(JUSTE... det som jag ville börja skriva detta inlägg med höll jag på att glömma!!! OM EN MÅNAD ÄR DET JULAFTON, nej jag vet att ni inte är dumma och att ni redan har räknat ut det, men ändååå liksom. Najs huh :D?)

tschüsssiiii

Amanda

23 november 2010 - Tyskland

Idag har det snöat i Hamburg minsann!
Jag satt på lektionen och kollade ut genom fönstret och bara: O_O! Var inte alls beredd på snö idag, haha.
Ingen snö lägger sig men det är fint att kolla på.

Min första lektion idag var engelska och jag gjorde mitt första riktiga prov här. Uhää. Jag tror nog det var lite svårt? Men är inte riktigt säker. Kanske bara jag som var dum i huvudet, haha.
Ja,ja, har släppt det faktiskt. Det får gå hur det gick, kan ju inte göra mer nu direkt, eller hur?
Fick reda på i historia att vi skulle göra ett arbete och sen ska vi presentera det inför klassen. Jag kan göra det på både engelska och tyska av läraren. Für ihm es ist egal. Så jag ska börja på tyska och sen får jag lov att prata engelska när det inte går mer. Nervös? Vet faktiskt inte O_o Ska jag ta det positivt? - att jag inte höll på att dö när jag fick reda på det?
Ja,ja, egal. Nach der schule åkte jag till Lidl och handlade lite tandkräm och sådant shit.

Var för ca en timme sedan med Birte och Lennart på Elbe-einkaufcetrum, och skulle se om jag hittade någon jacka. Det gjorde jag inte men Lennart gjorde. Gud så härlig jacka han hittade!
Fick typ för första gången i mitt liv också höra att jag har små ögon, haha.. gissa vad det var i sammband med?
"håller du på att bli sjuk igen? du har små ögon" Haha, är det mitt tecken för när jag inte är mig själv - att mina gloögon krymper? xD Kan kanske stämma när man tänker efter.
Förresten så hade jag huvudvärk så ja, allt var inte helt okaaaaj. Men det kanske blir logiskt då? Kanske därför man har så ofta ont i hvuudet? för man har gloögon så man uppmärksammar mer än vanligt i omvärlden och det blir för mycket med ljus och rörelse för hjärnan och för att sen stänga ute det när väl smärtan smyger sig på så drar man ihop dem lite. Ibland medveten, ibland inte.
äsch, fan vilket pladder alltså -.-... sorry!

Mamma & pappa jag har kanske hittat en vinterjacka på internet! Men jag har en fråga, för jag är så himla dåligt på att veta vad som är varmt och inte och jag har liksom INGEN lust att frysa i vinter!!!
Så ifall en  jacka är gjord av 100% polyamid, är den då varm?
en bild på den:

Milk Jacket SEK 999, Björkvin - NELLY.COM

22 november 2010 - Tyskland

Goder kväller på er där!

Har nästan precis kommit hem ifrån en asball körlektion!
Fy vad dagen har varit bra diag alltså!!!
Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag vaknade nog upp med något slags självförtroende och helt enkelt bestämde mig för att vara en glad en idag och dessutom hade min helg varit bra, så jag hade ju något jag kunde prata om.
Vet ni? fan vad små meningar hjälper en och så himla mycket bra dagen kan bli pga dem.
Mina favoritmeningar för idag blev: hallo.... några sekunders paus, wie gehts? sen var personen helt plötsligt mycket tillgängligare att prata med än att man bara säger hallo. Så ja, en tysk vill att du frågar den hur den mår. Småkomiskt alltså, det är inte direkt något jag har tänkt på, men fan, så gör jag ju alltid i Sverige med?
Man säger "hej" allt bra?/hur är det med dig idag?, eller hur?
Ja, och nästa favismening blev "was hast du gemacht dieser wochenende?" (vad har du gjort i helgen?), oder wie war dein wochende (hur var din helg?) då fick man igång ett samtal serru ;)
Jag vet inte om jag utstålande något speciellt eller om jag helt enkelt pratade mer med alla idag men det kändes mer avslappnat idag i klassen, för MIN del. t.ex så hade ett päron mosats i min väska så jag letade efter soptunnan. Hittade inte den och då hör jag en tjej i klassen (Janine) säga att den står på hyllan. Så himla glad jag blev, hon har inte direkt tilltalat mig sådär spontant innan (!!), hade ni varit mig hade förstått vad sådana småsaker gör mycket.
Dessutom pratar ingen engelska med mig mer. YES! Det var så jag ville ha det. Förstå att det ändå är lite jobbigt när man vet att man kan förstå tyska men att någon pratar engelska med dig bara för att du på en mening råkar svara på engelska. Nej, nu är det toppen :)!

Åkte till kören framemot 4-tiden, lite smått motvilligt som vanligt. Men guuuuuuuuuuuuuuuud så skoj jag hade!!! Ellen är så himla störd och ball!!! xD Hon sjunger falskt med mening, gör fel här och där och fjantar sig och man kan inget annat än hänga på. Och ja... okej, jag blir kanske inte världens bästa elev.. alltså är uppmärksam på läraren och så, men vet ni vad? Jag är trött på att bli uppfattad lite som "utbytesstudent-studet", bara för att jag åker som utbytesstudent betyder det inte att jag ska plugga som ett sär året igenom. Det kändes bra idag att få skratta och prata lite skit när man inte är tillåten på en lektion. Jag kände mig liksom som en vanlig tysk elev. Tack för det, det har jag väntat på ett tag.

Sen när kören var slut och jag skulle cykla hem med Antonia så behövde hon prata med en tjej, så sa hon typ "kan du bara vänta en liten stund", så gick jag några meter därifrån och väntade. När de sen förflyttade sig ut så pratade de fortfarande och kände mig bara dum som typ inte direkt var "Tillåten i samtalet", för de pratade om något viktigt sombara angick dem, och det är inget mig emot såklart! men alltså, att man ska behöva vänta så lång tid som det tog, fan jag blev störd på det. Jag stod ju bara där, beredd med cyklen. Så tillsist säger jag "jag cyklar nu.." och hon bara "ja, väntar du där borta?" oh jag bara tänkte.. ahhh, det var ju inte så jag mena. Jag vill cykla hem nu. Hade jag inte väntat på dig hade jag redan varit hemma nu och jag vill fan inte vänta ännu mer. Men ne, jag skulle bara vänta 3min till. Tiden gick och nej, efter 5 min stod hon fortfarande kvar. Okej, bara 2min efter men jag pallar inte sådant med tiden alltså. Jag hatar och vänta och när folk inte håller sig till tiden, AH. blir pisslack x)... iaf, så sa jag att jag cyklar HEM nu och då bad hon om ursäkt. "kein probleme" (inga problem) sa jag som vanligt när jag blir lite smålack men inte vill vara besvärlig, och cyklade hem.
Jag är inte sur på henne alltså, jag är bara irriterad att tiden får mig att flippa så hemskt xP!! För ni får inte missförstå mig! Hon är verkligen riktigt snäll alltid annars mot mig :)!!!

Okej, abendsbrot!
Chioooo.
Yoga ikvälllllll!

Amanda

21 november 2010 - Tyskland

Hejhej.

Igår var jag och Annika återigen på kyrkornas julmarknader!
Tanken var att vi skulle gå runt och shoppa lite till efter det i vanliga affärer, men jag vet inte vad som hände med det, haha.
Vi bestämde oss för att se bio. Ähum, hur svårt kan det vara? tydligen jättesvårt... åh -.-, jaja det blev i alla fall en film. Stichtag, ja på tyska. Kl 11.10, wohaaa.. ja, vi räknade ju inte med att reklamen ska vara i 40 min heller, så ne vi såg inte så mycket av filmen för då skulle vi inte kunna ta oss hem med s-bahn och sådär.
Min s-bahn klydda som fan, jag visste inte var jag skulle ta vägen, men det löste sig tillslut. När jag sen skulle hitta bussstationen i blankenese hade jag glömt vilket nummer jag skulle ta, och precis när jag kommer på det så ser jag min buss köra, härligt...
jag gick hem, tog kanske 30min? men det var inte så farligt, jag hade Robin på tråden för att jag inte skulle bli skrämd av mörkret och jag ville inte ringa och väcka de andra så de skulle hämta mig och så, trots att jag vet att de har sagt att jag mer än gärna får göra det. Men nej, jag ville klara det själv igår. Tror det var viktigt för mig fast att jag flippade några sekunder på systemet, hehe.
Men ja, hem kom jag ju!
Sov till 13.00 idag. FYY, har typ aldrig hänt förut o.O, jag vet att när jag sover hos Robin så får jag dra mig själv upp för att jag inte vill sova så länge men lätt kan göra det för att han inte har fönster där. Idag hade jag liksom gardinerna för fönsterna och när jag har det så blir det som jag är i ett björnbo - gå i ide liksom. Sen så känner man sig rent tung när man vaknar och man vill inte gå upp men känner endå att faaaan klockan är mycket. UPP. NU.

idag har jag bara slappat och gjort läxa. Inget märkvärdigt. Har inte haft hemlängtan idag i allafall. Yej :)
Tjingiiislingisss.


Amanda

19 November 2010 - Tyskland

Okej, detta får gå lite snabbt, jag vet inte riktigt när jag blir upphämtad. Så i alla fall,
Idag är det Birtes födelsedag! GRATTIS :D
Gud så trött jag var i skolan idag bara för att jag hade gått upp ca 15 min tidigare, haha, så löjligt.
Birte fick i alla fall ljuslycktor, eller vad man ska kalla det. (kan ta foto på de en dag och visa) De hade jag fxat till själv med papper, klister och glas från ikea, hihi. Sen fick hon även en pizzaslicer  (+ ljuslycktorna då) av mig tillsammans med Lenni.

Skolan var helt okej, jag hämtade upp en nyckel som Jorun hade tappat för längesedan och satt och översatte text på tyskan. Biologin gick mest ut på att klippa idag. Förskola ja tack :)

Kvällen blir som så att Annikas värdmamma snart hämtar upp mig och sen åker vi till en kyrka där det är skandinaviskt tema. Annika sa att man kude köpa svenska saker där också och träffa svenska männsikor, so why not? :) *klappar till nåra personer här med kansske... hihi*
Sen så blir det mat och så i Altona med Annika, hennes värdmamma,äldre värdsyster- värdsysterns pojkvän, och någon 5 åring, och kanske fler, minns inte riktigt. Ska nog bli trevligt i alla fall :D!

Ha en superbra fredag! Nu ska jag mummsa i mig mat snabbt.
Tjoooo! <3


17 november 2010 - Tyskland

Fy vilken natt. Fick så himla ont i magen.
Man hör sig själv dunsa runt och kvida och förvånar sig över att ingen vaknar men är lika så glad över det.
Även förvånande att jag lyckades att inte svimma trots att det var så nära många gånger. Höll låg profil (coolt va?), ne.. menande mer att jag kröp runt på golvet för hade jag rest mig upp så hade jag bara hamnat lika fort på golvet igen med en duns. Började tänka att vatten kunde vara en bra idé, men hur får jag tag på ett glas? kan ju inte stå upp och dricka ur kranen? Hittade en gammal vattenflaska på rummet som jag krälade tilllbaks med till toaletten 1-2-3 STÅ, fyll vatten snabbt - svimmar snart - vattenflaskan halvfull - okej, räcker - stopp, SITT. Drick.
Oh, fy vill aldrig uppleva den känslan mer alltså. Har redan gjort det 3 gånger för mycket. Jag reste mig till en början från sängen för att jag trodde jag skulle kräka sen märkte jag att jag nog då lika så väl kunde svimma. Så... kräka eller svimma? eller båda? Kallsvettades som bara den också. Fan ring en ambulans då, jag står inte ut.

Det dumma i det hela.. Hade somnat och inte stängt av skype. Gissa vem som satt i andra delen och blev orolig av det den såg och inte fick någon respons mer är kvidande då och då, ca runt klockan 3-4 på natten? (vet inte när den vakna)
Uh, det blev bättre runt fem tiden (tack vare ipren<3) men kände inte att det var skoldags för mig idag eftersom jag inte hade sovit mer än 2-3h.

Förresten det är ju inget allvarligt, det krävs vanligtvis bara en ipren, men när den inte har börjat verka eller så, så undrar man vafan man har klagat på när man har lite huvudvärk och halsont.

Nu mår jag inte prima, men det funkar. Fan, så trött jag är också.
Ja,ja, jag hoppas det blir ännu bättre senare för det är bestämt att jag skall träffa Annika idag. Men vi får se. Tjingis.



14 november 2010 - Tyskland

Hej på er mina hjärtan!
Idag är det fars dag! Så grattis på dig min fina och förvirrade Pappa! :D<3

Idag har det varit en sådan där pluggdag för min del. Jag hade inte tid till att träffa Jule B, för jag behövde plugga. Hur skoj känns det? Nej, inte jätteskoj, men nu är jag i alla fall färdigpluggad.
Förstå hur jobbigt det är att ha engelska glosor!!! För det betyder att jag måste lära mig dessa glosor på både engelska och tyska. Jag kommer ju att få höra/se orden först på tyska och sen ska jag översätta de på engelska.
Okej, det finns som tur vissa ord som jag redan kan. Typ to starve... men t.ex. "ruckel" (tyska) som betyder to lurch, makes no sence to me. Jag vet inte ens vad den svenska översättningen är. Men jag gör mitt bästa i morgon på testet, kan ju faktiskt inte göra mer än det.  Jag vet i alla fall om att jag har mitt yttersta för att få in det i skallen. Först har jag skrivet alla betydelser som jag har kommit fram till med olika färger för att koppla orden till färger, sen har jag suttit och försökt koppla orden genom att bara se dem och koppla ihop det med annat - svårt att förklara, men jag brukar göra så annars när jag läser in glosor. T.ex. schmutz (som ni kan lista ut är smuts) fick jag dra till att smutsa ner gatorna är ett crime och sen ändrar jag första bokstaven så blir det grime. Långdraget och sjukt, men så brukar jag lära mig ord, haha.
Efter det gjorde jag små lappar som jag gjorde "fisk i sjön" med. Jag drog upp kort och skulle säga vad det tyska ordet betyde på engelska. Kunde jag inte svaret åkte det ner i sjön igen och jag gjorde ett kryss för ordet. Klarade jag det åkte det ner i sjön i alla fall men jag satte ett streck. När jag hade klarat ordet 3 ggr så fick det åka ur sjön :)

Hade bestämt att jag skulle skypa med M idag, men hennes internet kanske inte funkar eller så har hon annat för sig. Så loggar hon inte in snart så får vi ta det en annan dag helt enkelt :)



Har totalförälskat mig i denna låt. Trots att den är rätt "gammal".





Egentligen så var det inte självaste bandet som fångade min uppmärksamhet för deras låt utan det var en 11 årig tjej på Ellen Deegners show. Så GRYMT duktig!
Hur som helst så känns låten himla känslofylld och vacker. Texten är oehört bra gjord!
Hon börjar sjunga runt efter 2 minuter.



They say bad things happen for a reason
but no wise words are gonna stop the bleeding
What am I suppose to do when the best part of me was always you?
It makes me falling into pieces.
I am still alive but sometimes I can bearly breath.

Mamma du vill alltid ha förklaring över mina tankar så here you have it ;) ..
Tror i för sig du redan fattar att det handlar om honom, haha.
När något är starkt så känns det som att det kvittar hur visa ord man får höra är. Man vill en sak och det är att stoppa the bleeding inside.
När man länge har klarat sig på egen hand och lärt känna sig själv vet man vad man har och inte har, vad man saknar och vad man vill ska kompletera det svaga i en. Alltid finns det bra saker i en - I varenda lite själ som lever och har left. Men det finns de delarna som inte är lika bra som man får lära sig att acceptera ändå.
Vad bättre är när någon annan kommer in i ditt liv och rycker ut dem ur dig men accepterar att det fortfarande finns spår av dem.
The best part of me is him, because utan honom så hade jag förmodligen fortfarande varit kvar i den jag var innan. Inte för att jag var en hemsk människa, men det enda sättet jag kan förklara det på är att han har fått mig starkare och varmare, han har fått mig att lära känna mig ytterligare mer. Jag har inte velat vara komplicerad och svår att prata känslor med. Jag ville bli varmare och starkare.
Det fanns tider då jag inte kunde säga ett ord om hur jag kände och jag visste inte ens varför jag inte kunde. Det tog bara stopp. Jag fick då gång på gång höra "du kan aldrig säga något som får mig arg, du kan bara göra mig arg om du sviker mig".
Han lärde mig att kämpa fram ord i känslor och slippa vara den där kalla vågen jag har varit då och då, den som inte kan säga allt som är viktigt att berätta när det kommer till vad man känner. Jag hittade mitt vågtecken på riktigt och blev varm inuti.
Därför faller man i bitar ibland när man inser att just nu får man leva på de där visa orden och blöda och det blir svårt att andas ibland bland de där tårarna.

Hehe, bara det att jag skriver sådana här känslor på min dumma blogg, haha. Crazy, men vad fanken. Det är så det är och jag står för varenda ord.
Jag står också för varenda ord i nästa mening.
Jag älskar er min familj och komma alltid att göra. GLÖM FAN ALDRIG DET.
Jag är så himla lyckligt lottad!

Kramar på er alla <3

Amanda





13 november 2010 - Tyskland

Hej, hej!
Idag har Anette sin födelsedag :D Grattissss :))!

& sen.. sorry för att jag inte har skrivit så mycket här på senaste tiden. Har haft lite hemlängttan. Jag vet inte riktigt varför den har uppkommit eller någonting men det bara är en sådant känsla som hänger i, i vad man än gör.
Nog om det där tragiska, jag har mer tragiska nyheter. Marcis flyttar :'/ Han flyttar ifrån Hamburg till en liten, liten stad som ligger mer än 3h härifrån. FAN. Han lär ju säkert få det bättre där och jag hoppas han kommer att trivas bättre i sin nästa värdfamilj, men det suger att vi knappt fick någon tid trots att vi båda har varit i Hamburg i snart 3 månader eftersom vi har haft så mycket annat för oss. Han har varit min bästa vän här i Tyskland sen min resa började.
Redan första dagen i "skolan" så fick jag arbeta med han i par och i vår första uppgift så hade vi skoj trots att det inte var världens roligaste uppgift vi hade. Vi var båda pratglada och kände att "hey, här är nya människor PRATA och skaffa vänner".. typ något sådant.
Sen under hela månaden där så var det han man gick till när man var jävligt less på något  eller om det bara var något som inte kändes så bra, och likaså gjorde han.
Sen var det ju även det med språket. Vi var liksom "the-left-overs". Nämen alltså. Tjejen från estland pluggade ju på som bara den för att lära sig samtidigt som hon inte verkade så intresserad av att umgås med resten av gruppen. Sen norska tjejen, redan när hon kom dit så fattade hon allt vad folk sa och de andra två kunde prata ryska med varandra samt få hjälp med tyskan på det ryska språket. Jag och Marcis hamnade inprincip så samma nivå.
Vi tyckte båda om att fota också och han var den som la fram ideen om att vi borde träffas efter skolan allihopa och ta vara på vår månad, Precis så som jag kände också medan de andra inte ens verkade ha tänkt på det.


Angående språket så har jag nog växt om han lite men det spelar ingen roll enligt mig, jag hade kunnat hjälpa han när vi hade fått mer tid snart framemot vinter, men inte det inte. Åh, jag blir bara så ledsen. När blir nästa gång man ska få se han liksom? Inte ens på en YFU träff kommer jag att få se han :( Han är alltid den jag går fram till först. Åhhh.
Ja,ja. Det är vad det är och det är bara till att svälja och acceptera. Åtminstonde så hamnade han inte i södra Tyskland, så att det skulle bli mer än 3h resa till honom.
Jag vill ju att han är glad och på senaste tid så verkar han inte ha varit så jätteglad.






Jag kommer att sakna han!
oooh fan vad jag saknar min fina Katia också!! Vet knappt ens hur hon har det. Så okej, det är kanske inte bara hemlängtan, det är massa annat med inblandat.
Jag vill ha kramar av Charly.. hon gör alltid allting bättre <3


Bilder!























7 november 2010 - Tysklan (100 days)

100 DAGAR IDAG! De ni! När man tänker på det så, så kan jag nog nästan inte tro att jag skulle klara 100 dagar ifrån mitt fina hem, men samtidigt så vet jag ju att jag skulle göra det.. annars hade jag inte åkt? Hur som helst så är det rätt sjukt, tycker jag. Känns som att jag har varit här väldigt länge men samtidigt så låter 100 dagar mycket, hähä.. x)

Hur som helst (!), I helgen har det varit YFU-"möte". Mycket bättre än förra träffen! Vi åkte båt och hade en rundtur på Elbe.. det var lite skit också för det började regna och jag var en av de som satt utomhus på båten, naajs. Ajo, det var inte hela världen, Elbe är hur fin som helst i alla fall!
Vi åt efter rundturen och sen åkte vi och bowla! Jag var ju sämst som vanligt. Jag fattar faktiskt inte hur svårt det kan vara att få det dumma klotet att bara rulla rakt fram i samma riktining och inte veja av och åka ner i den dumma rännan hela tiden!!! MEN jag kom i alla fall inte sist :) jag kom näst sist.. hih :D
Jag lärde även känna många fler denna träffen än förra! Pratade med två amerikanska killar, en tjej från danmark och hennes värdsyster, en tjej från finland, en tjej från ungern och några fler.
Efter träffen så gick vi till en bar (JAA, JAG GICK TILL EN BAR.. OJojoj, eller vadå?), äh.. de andra drack lite öl och någon drink men jag satt som vanligt bara och glodde på, haha. Nä, alltså det var inte så farligt. Vi hade faktiskt jättetrevligt i alla fall. Pratade om allt och inget!
Sen bestämde vi oss för att gå hem till Marcis. Jag, tjejen från finland & ena killen från amerika. Först så skulle de såklart ha lite mer öl, så vi gick in i en butik och sen framme vid kassan så säger kassören till Ian " är de med dig?" - hon menade oss som hade gått bort ifrån kön. Så han bara cool lugnt "äh,.. nej..?" och sen frågar hon om han har ID så svarar han typ "eh, nej?" och hon svarar: hur gammal är du? han svarar: 17?.. typ,.. döhöö? :P och hon bara ok,ok, es ist ok...
och sen går vi därifrån.
Hemma hos Marcis pratade vi mest. Typ om hur det är att vara utbytesstudent och sådär och ja, annat strunt.
Lite senare så började jag bli lite obekväm för jag kände att det blev lite mycket alkohol hos en person och ja, nä, det är bara jobbigt.. men ja.. tog väl en halvtimme med det sen var jag påväg hem :)


Idag var det för hela värdfamiljen och en själv. Lite tråkigare idag, för det är alltid samma tema. Vi ska typ diskutera förändringar, osv. Lite småtrött på det, för jag mår bra, så vad finns det att diskutera för min del?
Men ja, det var en internationell buffé idag och fasen vad jag åt, hähä... åt nog mest av alla där, haha.
Prövade även suschi.. alltså liksom vafan tänkte jag.. först och främst var det inte ritkigt fisk och sen var den ju även gjord av en riktigt japan liksom.. haha fattar ni vad jag menar? man måste ju liksom ta chansen x)

Efter det åkte jag med Kai till Lennis handbollmatch! Hans lag klassade motståndarlaget! Blev typ 22-12 eller något sådant, haha :D

Okej, måste plugga nu, sen mat igen :D
Tjiiiiiiiiing! :D

Amanda

3 november 2010 - Tyskland

Moiin!

Fortfarande hemskt förkyld och lider som de flesta andra gör vid denna årstid. Det är egentligen sjukt vad man kan oja sig över att man är förkyld? Okej, det är jobbigt att inte kunna sova ordentligen för att man är täppt, måste springa till toan och snyta sig i ett och bara kunna koncentrerar sig över sin täppta näsa på varenda lektion, men använd nässköljare/sån ångsak till näsan/näsdroppar eller farligt nässpray så fixar det sig väl rätt okej.. man är ju i alla fall inte magsjuk! Och när man är det så finns det inte så mycket man kan göra än att vänta tills det går bort av sig själv.. eller hur?
Så positiva tankar mina sjuka förkylda medmänniskorrr.. vi är åtminstonde inte magsjuka :D!... inte än iaf.. hähä :(
Det kommer väl en vinter för det? ohhh nääää. TYST MED DIG NU AMANDA! Stay healthy, stay healthy! Ni med!

Änyway.. Igår tog Birte fram en sak som såg så himla skoj ut, haha! Hur som helst så skulle man hälla hett vatten i den här saken och sen en klick salva. Sedan skulle man trycka sin näsa mot den här makapären som såg ut som ett tryne av gris! Hahah, så duuum jag kände mig, men så jävla uppfriskande det var för luftvägarna!
Fick sedan med mig salvan, som heter Bronchoforton som jag skulle placera ovanför brösten. Det skulle göra så att jag andades in det under tiden jag sov och samtidigt gå in i blodet, på något sätt. Det gav samma verkan som den där trynsaken jag testade tidigare, och jag sov rätt bra faktiskt! yej x')

Skolan idag var väl okej. Tyskan sög dok. Blev irriterad på att vi inte hade någon tyska utan den klassen jag var i ägnade sig de första 45min med att byta sittsplatser och resterande tid så skulle de ha fysik av någon anledning? Äh.. jag är enbart i deras klass för att vara på deras tysklektioner, inget annat! ahh.. jag hade kunnat sova istället, elllr åtminstonde vila (klagande &) förkylda mig. BAH.
Sen var det PGW.. rätt tråkigt men det gick väl an.
Sista lektionen var kunst och det var detsamma där, fast lite roligare, hehe. Fick även prata svenska, haha.
Emilia som går i 10a har en mamma som är svensk, så hon är född här, men pratar både svenska och tyska. Hennes mamma är också från Lund, så jag förstår ju hennes svenska accent i alla fall, haha.

Efter skolan så hade jag följe med Jule Böhm hem. Vi pratade mest om skillnaden mellan "test" und "arbeit".. för Jule F har sagt att vi ska skriva ett arbeite i biologi på fredag men vi pratade ju med min lärare så jag ska inte göra det. Vill jag så kan jag göra ett vortrag, aber das will ich nicht.
Vad jag inte fatta är: gör man ett arbete på EN lektion.. liksom HÄH?! men alltså.. test= test och arbeit= prov. Haha, så dumt, så dumt. Och det som motsvarar det vi kallar arbete ist hausarbeite, oder so.. har glömt ordet lite, men det var något sådant.

När jag kom hem väntade Lenni på trappan. Stackars!
Vi värmde pizzan medan han gjorde sin matteläxa och jag lästa lite i "la línea" (min engelskbok.. vet att titlen är spansk, men den är skriven på engelska).
Jag gick sedan upp på mitt rum och efter en halvtimme kom Lenni in till mig och då började vi spela med en ballong. Haha, det var kul som bara den! Och Lenni är gaaaaaaleeeen! haha :D Så jävla lik Hampus med ibland, så det inte är sant xD Han började gå som tjejerna på catwalken och röra sig lite som en tjej och då dog jag i garv xD Det är så Hampus med gör ibland, töntar sig som en tjej! x'')
Han sa att han och Jorun brukade göra det fast hon kunde inte. Haha, HUR omvänt är inte det xD Han som är kille kan men inte söta Jorun? haha, auw x')!

Ikväll ska jag nog ta ett bad om jag pallar. Uh, det är fan ansträngt att tappa upp ett bad och sådär, mycket snabbare med en dusch, hehe.. oh well.. jag får se.
Tjingisling på er! Hoppas ni har en bra kväll!!


Första gången efter många år jag satt på en häst igen!! & jag vill t.ex dit. Jävla förkylninnnnnng. Jag vet jag klagar för mycket.. men vet ni, här kommer det igen.. JAG HATAR MIN FÖRKYLNING!!! så.. nu är jag klar, hihi :)
Hejdå :D


Amanda


2 november 2010 - Tyskland

Hallå, hallå finisar.

Vet inte ifall ni har hittat in till Emelies blogg någon gång (genom att kolla på mina kommentarer), men i alla fall där har ni länken för det första, hihi.. och för det andra så har hon börjat skriva om sina blivande tatueringar och bla. om den som hon funderar över att göra i mars!!! :D

Nu är det ju så att jag har med funderat länge över det här med tatuering.. och jag har 3st på "lager", men 2 av de har jag inte klurat ut riktigt än. Den ena klurade jag dock ut på en lektion, hehe.. ja, jo.. skolan är inte alltför motiverande ibland.
Hur som helst så är jag väldigt sugen på att göra den, men har ingen aning om när. Vet inte ens hur mycket det kostar, men den är itne så stor så borde typ inte kosta så mycket? Vet inte heller om jag ska vänta tills jag kommer tillbaks till Sverige..? men på något sätt så vill jag nog göra den här i alla fall, för av att göra denna resa jag gör så har jag lärt mig så mycket och min anledning till att sätta ditt tatueringen känns extra stark jämtemot vad den hade gjort ifall jag inte hade åkt.
Alltså kopplas tatueringen till detta året, så då borde jag ju göra den med under detta år? Typ julklapp till mig själv eller så gör jag den i slutet av året? Äsch, vi får se!

Hur som helst.. tatueringen ska inte vara mer än ett oifyllt hjärta som jag ska placera i/på höger (tror jag)öra, där man på denna bilden (titta nedan) kan pierca en Rook.

Betydelse för mig:
Symboliserar att jag lyssnar på mina medmänniskor med mitt hjärta och handlar därefter, samt att jag lyssnar på mitt hjärta när det kommer till att göra större val i livet. Ingen poäng att följa vad alla andra tycker är rätt. Man har en chans, man har ett liv, lev det på ditt sätt då.

Så där fick ni veta det också, tack vare inspiration om att berätta det ifrån Emelie, ;)

Om min dag idag då... I skolan hände det väl inte särskilt mycket, var som vilken vanligt dag som helst. På historian hade jag tråkigt som bara den så jag började räkna lite på mitt år här. Vill ni veta en sjuk sak egentligen? Den 7 november (alltså snart!) så har ni inte sett mig i levande form på exakt 100 dagar (!!) hojajaoo!
Fan, jag tycker endå tiden har gått rätt snabbt x).. trots dess nedgångar, hähä.

Efter skolan idag åkte jag ner och printade ut mer bilder. Mestadels från Halloweenkvällen, som nu ska in i min årsbok, men även 3 bilder på robin och troubadours. 1 på only him och 2 på allihopa. Den på bara han och en av de andra hamnade i min fönsterkarm.
Wiii, jag måste snart till ikea och köpa mer ramar osv, har fler bilder som ska in i ramar! Bla. bilderna som Emelie gav mig i födelsedagspresent! Men det fanns inga färglada (som jag vill ha), där jag var idag, så ikea måste ju ha några nice ramar som jag kan köpa till de bilderna! Ikea in my heart!

Ska sätta på en tjejfilm nu hade jag tänkt (om jag hittar den på surf). Tretton snart trettio. Minns att jag såg den för flera år sedan och när jag var runt och kollade på hemsidor för ett tag sedan så dök den upp och jag blev sugen på att se den igen. Håll tummarna för att den finns på surf!
Efter det blir det plugg.. jipppi.. hehe.

Gooodbaaaaajj <3

Amanda

Pumpa time!















Jag har aldrig tidigare trott det var så jobbigt att gräva ur en pumpa. Där fick man sig en känga och fick ta i för kung och fosterland (nästan). Men det var skoj och jag ser framemot nästa gång det blir dags för pumpor :D


Lennis pumpa! Den med det lilla extra - vampyrisartänder!



Min pumpa! också den med det lilla extra - ögonbryn & hjärta!

Das war alles. Nu ska jag ändra min design, för jag fick en fin bild på ett ljus igår. Så om bakgrunden är tillräcklig svart så blir desginen rätt svart, hähä.. men hey? det är mörkt ute såhär års. hihi.


Amanda

1 November 2010 - Tyskland

Hoho, så jävla ballt det har varit idag ändå!
Först hade jag inte så stor lust att gå på kören, som vanligt... men efter ett tag så började någon på samma sida som jag flippa ur och löjla sig med sin röst. Oh FAN säger jag bara alltså. Jag kunde verkligen inte sluta skratta och jag kände hur glädjetårarna började samla sig i ögonvrån.. hohoho. Det var så himla kul!
Sen när kören är slut så säger jag mitt första "roliga" misstag i tyskan. "ich bin sooo warm" haha, det betydde samma sak som "ich bin so heiss" tydligen. Härligt.. jag ser att det är en hel skillnad på att säga jag är så varm och jag är så het. Men ehe, tydligen inte. Ojsan xD Rätt ska vara "mir bin so warm". Så nu vet ni det ifall ni vill säga att ni är varma och inte heta när ni åker till Tyskland en VACKER dag! :D
För tro mig.. här är himla vackert. Oavsett årstid skulle jag tro. Här är fuuuullt med löv som har trillat ner och jag nog fan aldrig sett hösten såhär färglad! wii, happydays.

När vi har tagit våra cyklar efter kören så börjar Jule med sitt Borat snack igen (precis som på engelskan idag), hahah så funnniiii! Så jag hakade på lite smått. Och då dyker det upp en stor bil som typ ser sådär lite militärsk ut så jag säger "ooohh ein militarii kaar!" haha, det var sköj x) Säg det själv, och hör hur skoj det låter.. eller så har jag bara dålig humor, men det gör inget i så fall, så länge den gör mig lycklig :)
Efter mycket boratsnack så cyklade vi i alla fall åt vars ett håll mot våra hem. Jag hade en trevlig sista tid i skolan!
Nu väntar dock läxa och mat.
Oh, Ich habe keine lust. I will nicht hauseaufgarben mache.

Men det blir auflauf till mat så jeeeeeeeeeeeej på det :D
Måste gå och äta nu, tjinlilingiiis! :D

Laddar upp några bilder från igår senare ikväll!
Lovelovelove. <3

RSS 2.0