Tillbaka till startsidan

15. April 2011 - Deutschland

Ville mest kika in här och säga, hej, jag lever, mår bra (eller helt okej i alla fall) och hade en bra vecka trots mitt opeppade humör! Där fanns några dalar men det positiva topparna vägde upp det hela så jag har verkligen haft en supervecka. Känns lite som jag kan säga att jag trots allt har vänner här och inte bara Annika, haha! Nej men ärligt, när man nu har bott med de i några dagar så ser man sidor i vissa människor som man inte tidigare har sett och ja, det är bara till min fördel
Jag vet inte om jag orkar skriva om lägret här för det är så mycket som har hänt på så lite tid men jag skriver några "Korta" - vi får väl se hur korta de blir... rader om det.
Vi bodde på ett sjuuuuuuuukt fint vandrarhem, heter det nog på svenska? eller så är det helt enkelt varken ett vandrarhem eller ett hotell utan bara något man har i tyskland? Äh.. spelar ingen roll, det var hur vackert som helst där i alla fall. Det var typ som en herrgård x')
Första dagen när vi kom dit så var det jättefint väder så för det mesta så satte sig alla ute i solen och knaprade på något gott.
Det var ca 110st människor som hade följt med på lägret och några spelade i band, några spelade i orkester och sen var det båda körerna. (eller ja, alla från körerna,banden och orkestern följde inte med för det fanns inte plats)
Förresten så gick vi ner till stranden första kvällen och grillade marschmellows (stavning?) och korv. Det var oehört vindstilla vid havet och sådana dagar som då är sådana man sent kommer att glömma.
Igår var det lika fint väder som första dagen och jag, Nora, Jule och Kathleen gick först ner på stranden innan vi hade "repning". Jag och Jule kom på en dans på vägen dit till "A boy is born, in hard time mississipi, sorrunded by four walls that aint so pretty. His parents give him love and affection to keep him strong moving in the right direction, living just enought, just enough for the cityyyyyyy" hihi.
På tal om repning/lektioner eller vad man ska kalla det så hade vi det kl.9-12 varje dag, sedan var det lunch och paus typ fram till kl. 15.00 då hade vi rep igen fram till 18.00, och sen fanns det under dagen en dag workshops och jag valde beatbox men den blev inställd så istället chillade jag runt med de andra.
De andra kvällarna kollade vi på filmer som tillhörde temat för vår konsert - Motown ( The funk brothers och Dreamgirl! Har redan sett dreamgirls men hade typ glömt det mesta. Sjukt bra filmer båda två! Speciellt den först nämnda egentligen för det handlade om grundarna till musikstilen. Det är typ ingen som känner till deras namn för de har typ aldrig uppträtt med sina låtar.
De har bl.a. skrivit "aint no mountin' hight enough", "I heard it through the grapevine" och "you can't hurry love"

Jaja nog om det. Eftersom vädert var så fint igår så hade inte körläraren mer lust heller med repningen eftersom det redan har gått så bra hela tiden så efter ett tag gick vi alla ner till stranden, tog foto på oss och ja, slappade.
På kvällen igår var det något som heter "Bundesabend" det handlar om att man ska visa uppskattning till ledarna som har planerat hela lägret. Och då den sista kvällen visar man sin uppskattning genom att planera en rolig kväll som tack.
Jag och de andra tjejerna ställde oss och sjöng samma text som jag skrev ovan (den jag och jule gjorde en dans till) och sen även samma melodi fast en påhittad text som gick:

"Wir sind geborned in Hamburg unsere city, sorrunded by, boys die sind so pretty(haha kass tyska med lite engelska). Wir singen am tag, und es zwar den ganzen und in der nacht lassen wir die poopen tanzen, but nur für just one week, just one week hier in Noer-town.. nur für just one week, just one week here in ströhe-town"

Betyder:

Vi är födda i Hamburg, våran stad, omringade av snygga killar. Vi sjunger på dagen och det är den hela (hela dagen alltså) och på natten låter vi rumporna dansa, men bara för en vecka, endast en vecka här i Noer(stället vi var på hette så) - town. Bara för en vecka, endast en vecka här i ströhe-town(ströhe var en lärare).
GEIL ODER ;)?

Därefter så tyckte jag inte det var så roligt mer. Folk började festa och smyga med sprit som var förbjudet och ja när jag hade somnat så väcker någon mig och sen är det fullt med liv i hela rummet och ingen tog respekt till att jag låg ooch sov och säga till ville jag inte heller göra för jag vet att de bara hade tyckt det var ännu roligare då.
På morgonen sa jag dock till tjejerna i mitt rum att jag tyckte det var respektlöst och att det verkligen var för högljudt. De bad om ursäkt, likaså killen som väckte mig men sen å andra sidan vad ska jag då säga när de säger att det ber om ursäkt? ja jo, det är lugnt? Nej, det var det ju inte. Gjort är ju gjort om man nu ska ha en tjurskalle som jag kan ha ibland, hehe... vad jag menar är att man kan faktiskt tänka på en sådan enkelt sak under tiden, det är faktiskt inte så svårt. De alla var medvetna om att jag var där, att jag är hur lättväckt som helst och att jag ville sova.
Äh, whatever. Spelar roll.. idag kan jag i alla fall sova i ett ensamt rum utan att behöva oroa mig för att bli väckt kl 2 på natten och inte kunna somna om fråns kl 4 på morgonen och sen blir det livi stugan igen 3 timmar senare.

Bilder kommer nog troligtvis upp på facebook bara. Tar sådant tid att ladda upp bilder här när de kommer ifrån systemkameran.

Idag har jag lite ont i halsen så jag får se om jag åker in och dansar zumba mit Annika eller ej, men jag vill så gärna, för det var så kul förra gången. Måste även se till att posta brev idag och förberedda något gott inför i morgon då det är flower-power träff med YFU. FAN VAD JAG SER FRAMEMOT DET!!!!! :D




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback